Bizim araçlarda süspansiyon biraz konfor odaklı, ani hareketlerde rijid tepkiler yok malesef. Buna karşılık kolay dağılıdıkları da söylenemez.
Şahsi düşüncem, güncel ceed ve i30'un konfor olarak iyi, yol tutuş olarak (görüldüğü gibi) orta karar olduğu,
Avrupalı rakipleri yol tutuşu daha ön plana koyuyorlar, buna karşılık iç mekan genişliği (omuz ve diz) ve şaft tünelinin olmaması gibi avantajlarla korelilerin içeride daha iyi yaşam alanı sunduğu,
Eksiklerine rağmen F/P anlamında iyi bir noktada olduğu, bu nedenle mantıklı araçlar olduğu yönünde.
Mesela sattığım Astra J yol tutuş bakımından efsane denebilirdi. Hatta Focus 3'ten, Golf 7'den daha iyi olduğunu söyleyebilirim. 140 kmh ile istediğin hareketi yap diyor sana. Ceed'in aynı güveni vermemesi nedeniyle Astra'ya dönüşü ciddi düşündüm. Ama en basitinden iç mekan darlığı, dönüş çapının yüksek oluşu, Ceed kadar "basit" kullanımı olmaması, A sütunları arasındaki mesafenin Ceed'e göre baya bi dar hissettirmesi, kısacası sürüş zevki açısından yol tutuş karakteri haricinde diğer konularda (debriyaj, direksiyon yumuşaklığı, kolay çevrilmesi vs) geride olması gibi nedenlerle 1.6 CDTI bile olsa Astra J'ye dönüşü göze alamadım.
Özetle, hepsinin bi eksiği var

Golf iyi ama çok pahalı, Astra J dar, K'nın başka temel eksikleri var, Focus 3 içi ve bagajı küçük, falan filan.
Tucson ve i20'nin yol tutuş anlamında gösterdiği iyileştirmelerin yeni nesil Ceed ve i30'lara 2 sene sonra yansıyacağını, ve güncel avrupalılara daha dişli rakipler olacağını tahmin ediyorum, inşallah da öyle olur.