cam tavan gıcırtı

huss25

New member
Arkadaşım o sorun bende de var. Belki konuyu hortlattım ama ben elimi üste doğru bastırınca düşemeden kesiliyor.
Bu kadar zaman içinde senin sorunun çözülmüştür.
Ne uyguladın yada uygulattılar ?
döşemeden gelen ses hafif onu biliyorum bende elimle hafif yukarı bskı yapınca kesiliyor doğru lakin benim bahsettiğim konu cam tavan gıcırtısı ve enteresandır servise gittiğim gün ve sonrasında hiç gıcırtı olmadı ogün arabayı yıkattım sabah ses gitti servise gittim ordada ses çıkmadı ertesi gün sabah 2 kez yaptı sonra bir daha yapmadı dayımda eski ceed var onunda ilk başta yan camlardan gıcırtı gelmiş belli bi zaman sonra kendiliğinden kesilmiş seneyi geçti bi sıkıntısı yok bi arkadaşta opel astra var onunda camlardan ses geliyodu kendiliğinden geçti umarım bizimki bi daha hortlamaz gözlük kaabının etrafından gelen seste belli bi zaman geçtikten sonra kesilmez ise onunda üzerinde duracağım bu arada cam tavandaki gıcırtı konusunda soğuk ve sıcakla ilgili bi durum olabilir genleşme sonucu bi durum olma olasılığını göz önünde bulundurmakta fayda var neyse artık iyice sorunun kaynağını yada cevabını bulabilirsem yada sorun hallalursa burdan paylaşırım.

zerogravity

New member
Cam tavanı açıp icini temizlemeyi deneyen oldu mu? Ben her yıkamadan sonra (sürekli kendim yıkarım) cam tavanı açıp ic kısma dolan toz toprağı temizlerim , oraya giren toz-toprakda gicirtiya neden olabilir;) ben hiç sıkıntı yasamadım bugüne kadar...

Kendini bil…

huss25

New member
sorun kendiliğinden halloldu gibi gıcırtı sanıyorum genleşmeden kaynaklı sabahları serin olunca yapıyordu sıcaklarda yapmamaya başladı hiç ses yok şu an gözlük yerinin etrafındaki seste ciddi derecede azaldı sanırım araba kendine geliyo birde burdaki yolların çok bozuk olmasının etkenleri umarım tekrar devam etmez tozları temizleme olayında cam tavanı pek açmadığım için toz yok orda tekrar arabaya ısınmaya başladım :)

zerogravity

New member
sorun kendiliğinden halloldu gibi gıcırtı sanıyorum genleşmeden kaynaklı sabahları serin olunca yapıyordu sıcaklarda yapmamaya başladı hiç ses yok şu an gözlük yerinin etrafındaki seste ciddi derecede azaldı sanırım araba kendine geliyo birde burdaki yolların çok bozuk olmasının etkenleri umarım tekrar devam etmez tozları temizleme olayında cam tavanı pek açmadığım için toz yok orda tekrar arabaya ısınmaya başladım :)
Açınca o toza inanmayacaksın ;)

Kendini bil…

sevecen

New member
slm
kışın bende de özellikle sabahları cam tavanın sağ tarafından cızırtı şeklinde geliyordu
şimdi yok gibi. cızırtı artık gelmiyor ama çok bozuk yolda hafif ses var.

ozgurkinali

New member
arkadaşlar tüm tıkırtı ve gıcırtıların çözümü müziği yaklasık olarak 5 yada 6 seviyesinde açmak sonra gıcırtı tıkırtı duyulmuyor.. Ne dert edinmişsiniz arkadaş siz ya kendi kendinize evham yapmayın..araba yek pare değil ki binlerce parçanın bir araya gelmesi ile oluşuyor. Türkiyenin bu stablize ayarı yollarında iyi bile dayanıyor arabalar.. bunların sonradan kesin bir çözümü olmaz.. bunlar çiddi olmayan mühendislik hatalarıdır.. Alman mühendisler uzak doğululardan otomobil konusunda daha tecrübeliler ve bunları hesap ederek üretim yapıyorlar.. her araba kot farkında ya da stblize yolda çukurda kasiste esner ve kasılır işte binlerce parçadan oluşan bu aletlerde parçaların bir birler,ne temas ettikleri yerdeki yüzeyin yapısı bu gıcırtıları doğurur.. dert etmeyin başka da ne artar ne azalırlar ne de her hangi bir kesin çözümü vardır.. Uzakdoğu arabalarının hemen hemen tamamında toyota hariç bu vardır..( toyota'yı da o tipsizliği ile kapıya koymam) açın müziği devam edin evham yapmayın arkadaşlar. varsın problemi bu olsun ya dsg arızasını garanti bittikten sonra yapsaydı :S

ruzgar

New member
arkadaşlar bu gözlük kapının oradaki döşeme içinden gelen gıcırtı sesi nasıl gidermemiz gerekiyor seviş diyorki komple döşemeyi sökmek gerek diyor araç tavan camlı

akrepkral86

New member
Arkadaşlar benimde çukurlara girince ara sıra soğuk havalarda torpidodan çıtırtı geliyor sizce nasıl çözebilirim bu sorunu

udonmez

New member
arkadaslar peki cok ruzgarli gunlerde hizini 90 in ustune cikardiginizda kulaginizi sagir eden bir islik duyaniniz oldu mu? Tavani actigimda gelen ses daha az rahatsiz edici oluyor

pepe

Active member
arkadaslar peki cok ruzgarli gunlerde hizini 90 in ustune cikardiginizda kulaginizi sagir eden bir islik duyaniniz oldu mu? Tavani actigimda gelen ses daha az rahatsiz edici oluyor
Konuyu hortlatalım...:)

130-140'lı hızlara çıktığımda sunrooftan aynı ıslık sesini bende alıyorum...Arabayı aldığımdan beri böyle

Şikayeti olup çözüm bulan var mı serviste??