Bilen abilerimizden yardım istiyorum.

fenci

New member
BU ARADA KAZA ŞİDDETİ 120 KM yani 120 km ile vurdum karşı tarafa sonuç bu :)
Bayaa Sağlam Arabaymış. Çok geçmiş olsun Bu arada. Allah Beterinden Korusun.
Rayen Mükemmel anlatmış olayın sizin için ileriki gelişimini.

ErkanKASIM

New member
Cevabın için teşekkür ederim sadece korktuğum sert virajlara girebilecekmiyim ve içeri takır tukur ses gelecekmiydi satarkende ne bileyim daha 0 araba hemen satmam tabikide ama satacağım zamanda dediğin gibi yaparım. BU ARADA KAZA ŞİDDETİ 120 KM yani 120 km ile vurdum karşı tarafa sonuç bu :)
120 km hızla :) Arabayla bir bütün olursun.. :) hiçmi frene basmadın mübarek :) kaza anında görmemişsindir.. 40 km ye düşmüştür o hız sen :) 120 zannediosundur.

ErkanKASIM

New member
ben aynı şekilde kia ceed stw vurdum :) 35 40 km hızla bundan daha çok hasarlıydı ... 120 yle :) arabayla bedenin kaynak olur :)

ErkanKASIM

New member
Şimdi forumda okudumda bu değer kaybı için karşı tarafta değer kaybı istedi bizden 5 milyara yakın fakat bunu sigorta ödüyor dediler bana bu konudada yardımcı olabilirmisiniz ? suç 8/8 bende yani benim cebimdenmi çıkıyor yoksa sigortam karşılıyor mu AKsigorta kullanıyorum full kasko mevcut. Mahkeme falan açarmı bu adam veya açsa yine değer kaybı alırmı benden mi çıkar sigortadan mı
değer kaybını kasko ödemiyor, siz ödeyeceksiniz, karşı taraf aracının ikinci eldeki satışından doğacak değer kaybını sizden icra yoluyla talep eder , ödemezseniz mahkemeyle alır, extra mahkeme masrafları ve faiz ödersiniz , mahkeme 1 sene sürebilir , ama ödersiniz expertizin yaptığı bir hata yoksa , şunuda ekliyim mahkeme masraflarını kasko karşılar , değer kaybını siz ödersiniz, kaskonuzda mali mesuliyet teminatı ekliyse sigortası yapılmışsa , kaskonuz değer kaybını öder. Ama olduğunu zannetmiyorum çok caf caflı firmalara geniş kurumsal firmalara yapılan bir uygulama , kişisel yapılmıyor

AtaDMR

New member
değer kaybını kasko ödemiyor, siz ödeyeceksiniz, karşı taraf aracının ikinci eldeki satışından doğacak değer kaybını sizden icra yoluyla talep eder , ödemezseniz mahkemeyle alır, extra mahkeme masrafları ve faiz ödersiniz , mahkeme 1 sene sürebilir , ama ödersiniz expertizin yaptığı bir hata yoksa , şunuda ekliyim mahkeme masraflarını kasko karşılar , değer kaybını siz ödersiniz, kaskonuzda mali mesuliyet teminatı ekliyse sigortası yapılmışsa , kaskonuz değer kaybını öder. Ama olduğunu zannetmiyorum çok caf caflı firmalara geniş kurumsal firmalara yapılan bir uygulama , kişisel yapılmıyor
Ben yeni kaza yaptım, bana servistekiler kasko/sigorta artık hangisiyse hatırlamıyorum, onlardan birisinin ödediğini söylediler. Hatta işi vicdana falan bağlayıp "kişiden alsanız vicdani bir durum sonuçta ama kaskodan aldığınız için çekinmeyin verin mahkemeye" demişlerdi. Kişiden alınmıyormuş yani. Siz eminmisiniz yanlış bilgi vermeyelim.

ErkanKASIM

New member
Ben yeni kaza yaptım, bana servistekiler kasko/sigorta artık hangisiyse hatırlamıyorum, onlardan birisinin ödediğini söylediler. Hatta işi vicdana falan bağlayıp "kişiden alsanız vicdani bir durum sonuçta ama kaskodan aldığınız için çekinmeyin verin mahkemeye" demişlerdi. Kişiden alınmıyormuş yani. Siz eminmisiniz yanlış bilgi vermeyelim.
ata bak nediyorum mali mesuliyet teminatı veriyorsa kaskonun içinde maddelerde geçiyorsa mali mesuliyet sigortası kasko öder. Ama geçmiyor :) mahkemeye ver diyen uyanık seni yemiş. Kasko ödemiyor mali mesuliyetide çok güçlü büyük firmalara yapıyorlar intercity gibi, kişisel yapmıyorlar kasko öyle kişisel teminat vermiyo , kasko diyoki ben aracını tamir ederim parasını veririm :) okadar

ErkanKASIM

New member
Ata senin yaptığın kazada senmi haklısın , aracın değer kaybetti değer kaybını karşı taraftan talep edebiliyorsun

AtaDMR

New member
Valla servistekiler bana söylediğim gibi açıkladı. Bu değer kaybının aslında uzun zamandır olduğunu kimsenin bilmediğini hatta sırf bu işlerle ilgilenenlerin olduğunu falan. Ya kazadaki 3. kişi sigortacıydı oda söyledi, babam bankacıdır oda araştırdı sigortacılardan ama sen eminsin ben bir sorayım bakalım.

ben haklıyım evet karşı tarafta full hata hatta 3 araçlık kaza, çarpan 8/8 hatalı. benim aracın ilk kazası olduğundan değer kaybı büyük.

ErkanKASIM

New member
Valla servistekiler bana söylediğim gibi açıkladı. Bu değer kaybının aslında uzun zamandır olduğunu kimsenin bilmediğini hatta sırf bu işlerle ilgilenenlerin olduğunu falan. Ya kazadaki 3. kişi sigortacıydı oda söyledi, babam bankacıdır oda araştırdı sigortacılardan ama sen eminsin ben bir sorayım bakalım.
Eminim :) çünkü başıma geldi şu an mahkemeliğim , fakat expertiz hatasından dolayı itiraz ettim :) hukuk savaşı veriyorum

ErkanKASIM

New member

ben haklıyım evet karşı tarafta full hata hatta 3 araçlık kaza, çarpan 8/8 hatalı. benim aracın ilk kazası olduğundan değer kaybı büyük.
Kaza tutanağını alıyorsun, expertizden bilirkişiye araçla ilgili rapor tutturuyorsun, nekadar değer kaybettiğiyle ilgili, icraya gidiyorsun ek7 ilamsız ödeme emri diye bir dilekçe form düzenliyorsun ve icra yoluyla sürücü ve araç sahibine tebligat ettiriyorsun , 1 hafta içinde itiraz etmezse ödeme gerçekleşiyor, itiraz edemez salak değilse , çünkü mahkemede faizle öder

AtaDMR

New member
Allah allah kafam iyice karıştı ha :D babama tekrardan sordum kasko ödüyor diyor, bizim poliçeye baktık bununla ilgili birşey varmı diye bulamadık :D ben yarın servise gidicem arabaya bakıcam ozaman tekrardan sorarım bu mali mesuliyet işini. :) :) :)

ErkanKASIM

New member
Allah allah kafam iyice karıştı ha :D babama tekrardan sordum kasko ödüyor diyor, bizim poliçeye baktık bununla ilgili birşey varmı diye bulamadık :D ben yarın servise gidicem arabaya bakıcam ozaman tekrardan sorarım bu mali mesuliyet işini. :) :) :)
Ata kasko ödemiyor sana kim dedi ödüyor diye?

ErkanKASIM

New member
Sen arabanı karşı tarafın sigortasından yaptırıcaksın hasarını karşılamış olucaksın, peki değer kaybı? Sigortacılar üçkağıtcı, sigorttacının yanına gittiğinde kasko firmana telefon ettir öğren ödüyomu ödemiyormu, ben sana verecekleri cevabı söylim :biz böyle bir teminat hizmet vermiyoruz.

AtaDMR

New member
onlara tamam. değer kaybını ödüyor diye birkaç sigortacı ve servisteki benle ilgilenen kişi, Yasemin hanım hatta Ankara Opal dan Rasim abide tanıyor onu. :D dur ben bu dedikleri söyleyip tekrar sorucam bakalım nedicekler.

AtaDMR

New member
Benim arabada benim kaskodan yapılıyor işler hızlı olsun diye bizim kasko karşı kaskodan rücu edicek.

ErkanKASIM

New member
onlara tamam. değer kaybını ödüyor diye birkaç sigortacı ve servisteki benle ilgilenen kişi, Yasemin hanım hatta Ankara Opal dan Rasim abide tanıyor onu. :D dur ben bu dedikleri söyleyip tekrar sorucam bakalım nedicekler.
Bak onlara sorma , sen onların yanındayken onlara deki benim şu kasko firmasına telefon açıp öğrenin bu durumu de bakalım gör:) onların ağzına bakma kaskonun diyiceklerine bak sen

Sessiz

New member
Tamam değer kaybınıda alıcakmı senin kasko :) diğer sigortadan
Mahkemeye gerek yok. Karşı taraf sigortadan talep ediyor ve alıyor ben sizi bilmem ama ben kaskoma 1700 kira (indirimli) fiyat ödüyorum ayrıca full+full kasko ve aracın değer kaybınıda kasko değil sigorta ödüyor o mahkeme vs durum eskide kaldı artık. Hem kendi kia şirketine sordum ödediğini söyledi hemde yakın bir dostuma söyledim oda sigortacı oda ödediğini söyledi.