Bilen abilerimizden yardım istiyorum.

Sessiz

New member
Aslında sitenize yeni üye oldum ve ceed kullanıcı değilim önceden ceed mevcuttu fakat rioya geçtik 0 KM aracımı 2 ay sonra talihsiz bir kaza yaparak moralimi alt üst ettim tek derdim airbagler. Ön yolcu ve sürücü patladı. Şimdi şasede sorun yok hiç bir şekilde fakat ben bu aracı satarken çok zorlanırmıyım ? Değişen parçaları ve aracın kaza resimleri aşağıdadır.

Sessiz

New member
Birde göğüs komple değişecekmiş ileride takırtı tukurdu sorunu ile karşılaşırmıyım aranıza hiç airbag patlatan varmı 11 bin hasar kayıdı olacak aracımın

GuneyOnur

New member
Öncelikle çok geçmiş olsun.

Kazayı belirtip fotoğrafı göstererek piyasa fiyatından uygun tutarak satarsınız diye düşünüyorum.

Airbag ile ilgili hiçbir sorun yaşamazsınız eğer Yetkili Servis'te yapılıyor ise aracınız.Şayet Yabancı bir Özel Servis'te veya Sanayi'de Airbag Tamiri yapan yerlerde yaptırıyorsanız airbag içinin boş çıkma ihtimalinide unutmayalım :) Bu yüzden Yetkili Servis harici yaptırırken mutlaka böyle yerlerde araç başında durmanızı tavsiye ederim.

Sessiz

New member
Öncelikle çok geçmiş olsun

Kazayı belirtip fotoğrafı göstererek piyasa fiyatından uygun tutarak satarsınız diye düşünüyorum.

Airbag ile ilgili hiçbir sorun yaşamazsınız eğer Yetkili Servis'te yapılıyor ise aracınız.Şayet Yabancı bir Özel Servis'te veya Sanayi'de Airbag Tamiri yapan yerlerde yaptırıyorsanız airbag içinin boş çıkma ihtimalinide unutmayalım :) Bu yüzden Yetkili Servis harici yaptırırken mutlaka böyle yerlerde araç başında durmanızı tavsiye ederim.
Aracı yapacağım gün şehirdışına çıktım araç emin ellerde yani nereden aldıysam aracı oraya verdim. Teşekkür ederim 42 bine aldığım aracı 1-2 yıl sonra ne kadara satabilirim

GuneyOnur

New member
Aracı yapacağım gün şehirdışına çıktım araç emin ellerde yani nereden aldıysam aracı oraya verdim. Teşekkür ederim 42 bine aldığım aracı 1-2 yıl sonra ne kadara satabilirim
Rica ederim.

Aracınızın model yılı ve paketini belirtirseniz ortalama bir fiyat söyliyebilirim.

Sessiz

New member
Aracı 0 km aldım 2 ay sonra kaza yaptım işte. 2014 model natty sürümü. araç şuan 1500 km'de 1-2 yıl sonra can çatlasa 25-30 bin olur. veya 40 bin km.

GuneyOnur

New member
Araç Benzinli sanırsam.

1-2 yılı baz alırsak.Aracınızı 32-34 arası bir rakama rahatlıkla satabilirsiniz.

rayen

Super Moderator
Şimdi arkadaşım sen buraya kalbini ferahlatmaya gelmişsin belli. Öncelikle kazadan dolayı geçmiş olsun diyorum. Kazayla ilgili fotoya bakınca bence ciddi bir sorun yok. Airbag açılmaları konusunda artık alıcıları ikna etmen gerekecek. Bizim senin aracına bir fiyat belirlememiz söz konusu bile olamaz çünkü, o günkü piyasa koşulları ne ise ona göre davranacaksın. Yolcu airbagi patladığı için gögüs değişecek, servis iyiyse hiç bir sorun olmaz hatta eskisinden bile iyi olur diyebilirim. Bu araca ihtiyacın varsa, yaptır, paşa paşa bin, ihtiyaç fazlası olduğunu düşündüğün an üçe beşe bakma, aracın durumu bu de sat gitsin.

Sessiz

New member
Şimdi arkadaşım sen buraya kalbini ferahlatmaya gelmişsin belli. Öncelikle kazadan dolayı geçmiş olsun diyorum. Kazayla ilgili fotoya bakınca bence ciddi bir sorun yok. Airbag açılmaları konusunda artık alıcıları ikna etmen gerekecek. Bizim senin aracına bir fiyat belirlememiz söz konusu bile olamaz çünkü, o günkü piyasa koşulları ne ise ona göre davranacaksın. Yolcu airbagi patladığı için gögüs değişecek, servis iyiyse hiç bir sorun olmaz hatta eskisinden bile iyi olur diyebilirim. Bu araca ihtiyacın varsa, yaptır, paşa paşa bin, ihtiyaç fazlası olduğunu düşündüğün an üçe beşe bakma, aracın durumu bu de sat gitsin.
Cevabın için teşekkür ederim sadece korktuğum sert virajlara girebilecekmiyim ve içeri takır tukur ses gelecekmiydi satarkende ne bileyim daha 0 araba hemen satmam tabikide ama satacağım zamanda dediğin gibi yaparım. BU ARADA KAZA ŞİDDETİ 120 KM yani 120 km ile vurdum karşı tarafa sonuç bu :)

rayen

Super Moderator
Orjinal parçalarla onarım yapılacağı için hiç bir şey olmaz. Bir daha ki sefere 120 ile vurmazsın. :D
İroniyi sen anla. :D

Sessiz

New member
Orjinal parçalarla onarım yapılacağı için hiç bir şey olmaz. Bir daha ki sefere 120 ile vurmazsın. :D
İroniyi sen anla. :D
Kaza yaptığımı hava yastıkları açıldığında anladım milim sarsılmadı. 11 milyar hasar kayıdı ile tarihe geçtik. Aracıda pert etmedi canım expertiz :) ama o nedir öyle abilerim o hava yastığı patladığında insan kokudan ölecek yahu ne pis bir kokusu var içerisine sis bombası atılmış gibi oluyor görenler araba yanıyor diye yangın tüpleriyle gelmişlerdi o anda ufak bi tebessüm ettim :)

rayen

Super Moderator
İyi, hep bu anı hatırla, trafikte ona göre hareket et. :D
Bir daha o kokuyu koklamazsın.

Sessiz

New member
İyi, hep bu anı hatırla, trafikte ona göre hareket et. :D
Bir daha o kokuyu koklamazsın.
Şimdi forumda okudumda bu değer kaybı için karşı tarafta değer kaybı istedi bizden 5 milyara yakın fakat bunu sigorta ödüyor dediler bana bu konudada yardımcı olabilirmisiniz ? suç 8/8 bende yani benim cebimdenmi çıkıyor yoksa sigortam karşılıyor mu AKsigorta kullanıyorum full kasko mevcut. Mahkeme falan açarmı bu adam veya açsa yine değer kaybı alırmı benden mi çıkar sigortadan mı

rayen

Super Moderator
Değer kaybı talebi mahkemeye başvurulmadan gerçekleşmez. Sizden talep edebilir, siz de ödemezsiniz. Ancak, mahkemeye gidilirse karşı tarafın davayı kazanma ihtimali yüksek. Eğer siz haksız olduğunuzu kabul ederseniz, belli bir miktar ödemeyi de kabul ederseniz bunu elden ödeme yaparak değil noterde niçin ödeme yaptığınızı belirten bir belge düzenleterek yapın. Yoksa parayı alır, yine mahkemeye verir, yine alır.

Sessiz

New member
Değer kaybı talebi mahkemeye başvurulmadan gerçekleşmez. Sizden talep edebilir, siz de ödemezsiniz. Ancak, mahkemeye gidilirse karşı tarafın davayı kazanma ihtimali yüksek. Eğer siz haksız olduğunuzu kabul ederseniz, belli bir miktar ödemeyi de kabul ederseniz bunu elden ödeme yaparak değil noterde niçin ödeme yaptığınızı belirten bir belge düzenleterek yapın. Yoksa parayı alır, yine mahkemeye verir, yine alır.
Ne yani bana sigorta ödüyor dediler mahkemeye vereceği için parayı ben mi ödeyeceğim.. :confused: :mad: :eek:

rayen

Super Moderator
Sigorta senin aracınla ilgili hasar neyse onu öder. Senin yaptığın hatanın karşı tarafta oluşturduğu hasarı da öder, tabi trafik sigortasından arta kalan bedeli öder. Ama değer kaybını ödemez. Benim bilgim bu yönde. Sen yine de etraflıca bir araştır.

Sessiz

New member
Sigorta senin aracınla ilgili hasar neyse onu öder. Senin yaptığın hatanın karşı tarafta oluşturduğu hasarı da öder, tabi trafik sigortasından arta kalan bedeli öder. Ama değer kaybını ödemez. Benim bilgim bu yönde. Sen yine de etraflıca bir araştır.
Peki araştıracağım teşekkür ederim.

AtaDMR

New member
Abi ben onu sordum Opalda, değer kaybını sigorta/kasko ödüyormuş, yani sürücünün yada araç sahibinin cebinden birşey çıkmıyor. Ayrıca mahkemeye vermek zorunlu bu paranın alınması için. Hatta sırf bu işlerle ilgilenen avukatlar bile varmış.

rayen

Super Moderator
Bunu da bir kloza bağlamışlardır. :)
Her kasko yaptıran için geçerli ise iyi bir durum.