Berkan merhaba. Benim araçta 38000 km de ve 26000 km de bakımda servis değiştirmeye ihtiyaç duymamıştı balataları. şimd, değiştireceğim ama dışarıda..sen nerede değiştirdin. bende trw markada karar kıldım araştırdıktan sonra...ya da balataları nereden aldın? Cevaplayabilirsen sevineceğim.Git dostum dışarda takdir trw takdir ben trw takdirdim super yazik günah okadar para verme kalite ayni
Berkan hocam erberkte serviste değişmediği takdirde garantide sorunlar çıkar gibi bir bilgi verdilermi?daha yeni değiştirdim erbekte onleri iscilik dahil 260
valla sormadım ama kalıyordur diye düsünüyorm fren tertibatı kısmı garanti dısıBerkan hocam erberkte serviste değişmediği takdirde garantide sorunlar çıkar gibi bir bilgi verdilermi?
Fren balatası gibi bazı aşınmaya tabi parçalar asla garanti kapsamında değildir ve dışarıda değiştirilmesi hiçbir şekilde garantiyi etkilemez. Bazı servisler kendileri değiştirip para almak için bunların garantiyle alakası varmış gibi bir psikolojik ortam yaratmaya çalışırlar. Halbuki alakası yok.Berkan hocam erberkte serviste değişmediği takdirde garantide sorunlar çıkar gibi bir bilgi verdilermi?
Arkadaşlar 30000 bakımında aracın ön fren balatalarını değiştirsek iyi olur, bir 5000 km kadar daha gider o kadar dedi servis sorumlusu...Ve bana fiyat olarak 330 tl verdi.
Şimdi sorum şu;
1. Fren balataları tabi ki kullanıma bağlı ama 30000 de değişmesi erken değil mi? Bitip bitmediğini görsel bir şekilde anlayabilir miyim? Ne bilim Balatanın kalınlığını ölçerek mesela bir fikir elde edebilir miyim?
2. Ben fren balatasını illa serviste mi değiştirmeliyim, dışarıda sanayide de değiştirsem olur mu? Marka model TRW dışında ne önerirsiniz?
3. 330 tl çok değil mi insafff![]()