Bagaj kapısının açıldığında otomatik olarak yukarı kalkması için çözüm üretelim.

rayen

Super Moderator
Arkadaşlar bagajın kumandayla açıldığında otomatik olarak yukarı kalkmasını istiyorum. Neden istiyorum. Çünkü, özellikle yazın eller kollar dolu oluyor bagajı açmak için elleri boşaltmak gerekiyor. Haliyle taşınanlar yerle temas etmek zorunda kalıyor. Böylece hijyen olayı lafta kalıyor. :)
Fabia'da, octavia'da küçük bir yay takılarak yapılabiliyor. Bizim araçlara aynı şekilde yaptırmak mümkün mü? Yaptıran var mı?
Birde kaput amortisörü uygulanabilse süper olur diyorum. ;)
Örnekler.

http://www.myvideo.de/watch/7238670/Automatische_Heckklappe_Fabia_2

Golfte yazılımla ayarlanıyor galiba ama istediğim olay bu.
http://www.youtube.com/watch?v=7RgZTIMsJLc#ws

J

Josefsalvatini

Guest
Abı bizim Arac icin suan mümkün degil ama üzerinde çalışıyorum :)

rayen

Super Moderator
Ynt: Bagaj kapısının açıldığında otomatik olarak yukarı kalkması için çözüm üretelim.

Hadi bakalım müjdeli haberi bekliyor olacağım. ;D

J

Josefsalvatini

Guest
Abı kilit mekanizması değişmeli ornek bekliyoruz denemek icin bizim kumandandan bastığınızda kapağın kilitten kurtulması gerekiyor ondan sonrası amortisore takılan yayla halloluyor oda bagaj kapağının ağırlığına be amortisor itme gücüne göre hesaplanıyor

J

Josefsalvatini

Guest
Wag grubunda sadece yay takarak bu şekil calisiyor :)
Yada Erdoğan gibi insignia alıp elektronik olarak açılıp kapanan sisteme sahip olabiliriz :):):);)

rayen

Super Moderator
Ynt: Bagaj kapısının açıldığında otomatik olarak yukarı kalkması için çözüm üretelim.

[quote author=Josefsalvatini link=topic=1354.msg36777#msg36777 date=1336753288]
Abı kilit mekanizması değişmeli ornek bekliyoruz denemek icin bizim kumandandan bastığınızda kapağın kilitten kurtulması gerekiyor ondan sonrası amortisore takılan yayla halloluyor oda bagaj kapağının ağırlığına be amortisor itme gücüne göre hesaplanıyor
[/quote]
Bak ben bu kilit sistemindeki ayrıntıyı atladım. Doğru diyorsun kilit kurtulmadan nasıl açılsın.

zerogravity

New member
Kilit değişmeden olabilir ama o açinın karşılayacağı kuvvete mukavemet gösterecek sistem lazım. Vag gurubu kolay onlarda açi yok ...

Sam

New member

Kaput amortisor olayini ben yaptim kullaniyorum

rayen

Super Moderator

Nasıl yaptınız? Size maliyeti ne oldu? Bu konularda fotolarla bizi aydınlatırsanız seviniriz. :)

J

Josefsalvatini

Guest

[quote author=Sam link=topic=1354.msg36826#msg36826 date=1336780433]
Kaput amortisor olayini ben yaptim kullaniyorum
[/quote]
selman konu baska senın motor kaputu :) bu bagaj kapagı uzaktan kumanda ile acma :)

rayen

Super Moderator

[quote author=rayen link=topic=1354.msg36774#msg36774 date=1336752820]

Birde kaput amortisörü uygulanabilse süper olur diyorum. ;)

[/quote]
Yusuf 1. mesajda ben onu da araya sıkıştırıvermiştim. Ona istinaden yazmış arkadaş. :)

J

Josefsalvatini

Guest

[quote author=rayen link=topic=1354.msg36859#msg36859 date=1336831890]
Yusuf 1. mesajda ben onu da araya sıkıştırıvermiştim. Ona istinaden yazmış arkadaş. :)
[/quote]
ok abı gormedım ben:)

Sam

New member

rasim abi vectra c amortisörü kullandık fakat kapattığın zaman radyatör suyunun deposuna değiyodu 5 6 cm lik bir lama yaptık ve uzattık şimdi tam deponun yanına iniyo alttaki monteyide arabanın sağ kulesindeki iki tane delik var onlarınkullandık abi

rayen

Super Moderator

Bilgilendirme için sağol Selman.