Autoshow'a giden var mı?

akenatons

New member
Arkadaşlar ben bu hafta Autoshow'a gidecektim, kısmet olmadı. Giden ve yeni arabalardan tavsiyeleri olan var mı? Yeni Dacia sandero, clio ve yeni kasa fiesta yı gazetelerden gördüm.

Dacia bildiğimiz Dacia dışını biraz değiştirmişler ama içi bildiğimiz şahin.

Clio'nun canlısını da gördüm. Açıkçası araç gerçekten klasik renault tasarımlarından farklı ve atik içi de fena değil. Ama en ful versiyonlarında bile arka camlar manuel. Üstelik fiyatlar 44.000 TL olunca B segmentine göre yüksek kalıyor.

Yeni kasa fiestanın ise dışı inanılmaz güzel olmuş, içini görmek henüz kısmet olmadı.

Bunun dışında ilgimi çeken arabalardan biri de Ford B-max. Bu aracında ortasında direk yok. Tasarımı güzel. Ayrıca yüksek oturma açısı da ilgimi çekiyor. Ancak full versiyonu (dizel-manuel) 52.000 TL lerde. Donanım olarak eksikleri de var. Son olarak bir aile arabasına göre bagajı çok küçük.

josefsalvatini

Yasaklı Üye
B segmentinde güzel arabalar var gerçekten Clio güzel 208 güzel Fiesta gereksiz pahalı b segmenti araba düşünüyorsanız eğer Rio da ekran olsa hepsinden daha iyi donanım ve motor olarak

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Rio ya 1500 tl orjinal şekline uygun navigasyon mevcut b segmentinde tek geçerim üstelik Sunroof da var Clio da yok malesef

omurkadir

New member
clio cok guzel acik mavi rengiyle piano black aksesuarli pakediyle gercekten.fiestayi begenmedim b segmenti gozdeleri bence de rio ve clio.

Sent from my GT-I9300 using Xparent ICS Blue Tapatalk 2

amorusso

New member
Ynt: Autoshow'a giden var mı?

fuara biz Omur'le dun gittik. Sahsen eski yillarin fuarlari ile alakasi yok.
Aman hafta sonu gitmeyin, hafta ici ugrayin, cunku ortalik coluk cocuk ve apaci dolu :)

Gelelim araclara, yenilik olarak Cliolar cok guzel olmus, Dacia'nin yeni modelleri fiyatlari ile cok iddiali.
Fiat'ta yeni cip var, ama o paraya kimse almaz, Aspta OPC ve GTC cok guzel, Yeni Asta sedan fena olmamis,
Nissan'da millet juke ve qq ya dolusuyordu, ben direkt es gectim :)
Skoda rapid guzel olmus, bence iyi satar,

VW'de yeni Golf fena degil guzel olmus, highline paketteki piano black olmamis, ama sport koltuklar guzeldi,
bagimsiz arka suspansiyon normalde y.disinda 122 hp ve ustune gelecek sadece , y.ici ayni lacaksanirim,
yani dusuk BG li paketler bagmsiz arka suspansyon yok. Millet yeni golf un etrafindaydi paso :) Yine cok satacak :))

Audi'de yeni A3 vardi, gerisini zaten biliyorsunuz.

Benim favorim yeni mondeo cok sahane olmus :) yeni bmax ic mekan ve dis tasarim olarak cok basarili,
fiyati biraz dusururlerse satar.

Hyundai'de yeni Santa-fe vardi, daha once y.disi bayide gormustum, bana gore guzel olmus. Ama 2.0 ve 2.2 dizel paketleri ile turkiyede satamaz. SUV sinifina gelmisken, Sportage rakipler cikmaya baslamis, yeni Subaru XV, Yeni Ford Kuga, Opel mokka, 60-80k arasi fiyatlarla 1.6 benzinli, hatta kugada 1.6 benzinli 180 bg 4x4 otomatik vites paketi getirecekmis , yani rekabet iyice kizisacak. Bu ara yeni Kuga guzel olmus.

BMW'de audinin aksine bir cok aracin kapilari acikti herkes arabalari mincikliyordu :)

Toyota'da makyajli auris, Honda'da hayal kirikligi 1.6 dizel HB vardi :) Renaultda Megane RS'e bayildik ,
fiyatinin gorunce kactik :) Kia standinda kalabalik bayagi vardi, yeni proceed'i gorduk, yeni ceed sw'ye degilde yeni ceed ve sportage ilgi coktu. Makyajli Sorento getirmislerdi bu ara.

Mercedesten yeni a serisinin begendik, volvo'da ise V40 i begenmedim, bana gore makyajli focus gibi,
ayrica bindigim tum arabalarda daraldim, o on konsolu acilen degismesi lazim :p

Bugatti, ferrari, porsche gibi standlarin ise etrafi cevrili kenarda bakabilrisiniz :)

Valla aklima gelen bunlar. Genel olarak fena degildi, ama daha iyi bir fuar olabilrdi kanimca...

c@n

Super Moderator
Fuar cok tatmin etmedi beni... Yeni model olarak fazla birşey vermedi, olanlar ise beni etkilemedi....

Yeni mondeo, mazda 6 cok güzeller... Mercedes A yakışıklı ama Renault motoru olması bazılarını rahatsız edecektir... Yeni Leon e guzel ışte muhteşem değil, keza yeni toledo ve skoda rapid de.... Hele pejo 301 ve onun citroen kardeşleri gibi iki gereksiz model var fuarda, bu arabaları çizen insanların gözleri hiç mi yok anlamıyorum, insan bu kadar çirkin birşey cizdiginin nasil farkına varmaz anlamıyorum....

Sent from my HTC One X using Xparent Red Tapatalk 2

amorusso

New member
Ynt: Autoshow'a giden var mı?

mazda 6 da fena degil o da yeni mondeo paltformu galiba. icini begenmedim ama, yeni des5 bindim, daraldim hemen indim o neydi ya oyle, ucak kokpiti gibi :)

akenatons

New member
Ynt: Re: Autoshow'a giden var mı?

[quote author=c@n link=topic=1806.msg47706#msg47706 date=1352046691]
Fuar cok tatmin etmedi beni... Yeni model olarak fazla birşey vermedi, olanlar ise beni etkilemedi....

Yeni mondeo, mazda 6 cok güzeller... Mercedes A yakışıklı ama Renault motoru olması bazılarını rahatsız edecektir... Yeni Leon e guzel ışte muhteşem değil, keza yeni toledo ve skoda rapid de.... Hele pejo 301 ve onun citroen kardeşleri gibi iki gereksiz model var fuarda, bu arabaları çizen insanların gözleri hiç mi yok anlamıyorum, insan bu kadar çirkin birşey cizdiginin nasil farkına varmaz anlamıyorum....

[/quote]

Yeni leon ile ilgili internette fake bir resim dolaşıyordu. Araca resmen aşık olmuştum. Sonra gördüm ki çıkacak olan leon bambaşka ve oldukça sade. Üstelik bu araçta en sevdiğim şeyler olan dikey duran silecek ve arka kapıda gizli açma kolunu yeni leon da kaldırıp klasik arabalardaki versiyonlara döndürmüşler. Gerçekten yazık olmuş leona.

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Fiyatlara ne demeli bu arada gün geçtikçe fiyatlar yukarı çıkıyor c sınıfı iyi araba demek (iyi göreceli!). 75 dolu olarak sıfır yerine kaçarak d sınıfı 2 el alırım :)

akenatons

New member

[quote author=josefsalvatini link=topic=1806.msg47712#msg47712 date=1352047802]
Fiyatlara ne demeli bu arada gün geçtikçe fiyatlar yukarı çıkıyor c sınıfı iyi araba demek (iyi göreceli!). 75 dolu olarak sıfır yerine kaçarak d sınıfı 2 el alırım :)
[/quote]

Aynen hafta önce aracımı satıyordum, hatta sahibinden.com a ilan bile verdim. 2 gün sonra vazgeçtim. Çünkü ilgilendiğim araçların hepsinin benim aracımdan ciddi donanım eksikleri olması rağmen fiyatı benim aracımdan fazlaydı.

c@n

Super Moderator
Fiat Panda bile 40 bin olduktan sonra, dolu bir c segmenti 70 bin fazla mi abi...??? ??? Bu pencereden bakınca spo, ceed premium sudan ucuz canım ülkemde....

akenatons

New member

[quote author=josefsalvatini link=topic=1806.msg47715#msg47715 date=1352048350]
Kesinlikle premium 59 ken aynı donanım golf 75
[/quote]

ve arkada bağımsız süspansiyon yok :)

omurkadir

New member
Ercan guzel yazmissin eline saglik.ben de katiliyorum coguna.tespitler guzel.

Sent from my GT-I9300 using Xparent ICS Blue Tapatalk 2

amorusso

New member

[quote author=akenatons link=topic=1806.msg47716#msg47716 date=1352050899]
ve arkada bağımsız süspansiyon yok :)
[/quote]

Normlade 122 HP altina yok bagmsiz suspansiyon, Dogus bu belli olmaz belki hepsi getirmez :)))

c@n

Super Moderator
Birde aklımda kalan, skoda nin standında yeri yoktu....??? Pazarda sattigin arabayi neden fuarda sergilenmez anlamam....

mertgulkokan

New member

[quote author=amorusso link=topic=1806.msg47721#msg47721 date=1352053054]
Normlade 122 HP altina yok bagmsiz suspansiyon, Dogus bu belli olmaz belki hepsi getirmez :)))
[/quote]

arabam.com'da 1.2 tsi motor ve 1.6 tdi motorlarda maliyetleri düşürmek adına bağımsız süspansiyon olmadığı yazıyor yeni sayısında. Bu nedenle Almanyadaki fiyatlarda düşüş yaşanmış ancak gel gelelim bizim ülkede yeni golfün fiyatları eski golfe göre daha da pahalı olmuş

amorusso

New member

[quote author=c@n link=topic=1806.msg47724#msg47724 date=1352055354]
Birde aklımda kalan, skoda nin standında yeri yoktu....??? Pazarda sattigin arabayi neden fuarda sergilenmez anlamam....

[/quote]

yeti mi demek istedin ? yeti vardi biz gorduk sanki :)

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Neyse size ben tüyo vereyim ceed ve Rio ya Yeni motorlar gelecek muhtemelen 2013 sonu 2014 başı gibi ama bilginiz olsun :) 1.25 benzinli turbo Motor ceed e 1.0 lt 3 silindir benzinli turbo Rio ya hem tasarruf hem performans bir arada Kia yeniliklerle pazarda kendini sağlam yerlere taşıyacak

akenatons

New member

[quote author=josefsalvatini link=topic=1806.msg47732#msg47732 date=1352056547]
Neyse size ben tüyo vereyim ceed ve Rio ya Yeni motorlar gelecek muhtemelen 2013 sonu 2014 başı gibi ama bilginiz olsun :) 1.25 benzinli turbo Motor ceed e 1.0 lt 3 silindir benzinli turbo Rio ya hem tasarruf hem performans bir arada Kia yeniliklerle pazarda kendini sağlam yerlere taşıyacak
[/quote]

Ceed dizellerde DSG benzeri bir şanzuman yaratırsa muhteşem olur. Bence Kia ve hyundai ikilisi kalite, donanım, sağlamlık, yol tutuş, performans ve tasarım gibi konularda rakiplerinin çoğuna ciddi fark attı. Şu anda tek eksiği yakıt tasarrufu. Bunu da çözdüğü zaman olayı bitirirler.