Atasözü,,kötü servis,insanı yeni araba sahibi yapar''

armin

New member
Merhaba ismim Engin,chevrolet cruze 2.0 LT dizel 163bg araç sahibiydim,fakat 21000 km deki aracım arıza yapıp servise kaldırıldı.Parça yurt dışından gelip bir ay beklemem gerektiğini duyunca,takasten verip yerine kia ceed sw aldım.Bu olayı yaşadıktan sonra,Halk arasında bilinen bir atasözünü ,başlıkta okuduğunuz gibi modifiye ettim.

Leicageo

New member
Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun , izlenimleri ve farkları alalım ?

Berkan

New member
hoşgeldiniz 2.0cruize kadar gitmesede hoş eder ceedde gidişattan :)

atalay83

New member
Hayırlı olsun,aracınız hangi donanım paketi ?

Srhn

New member
Hoşgeldiniz keyifli ve aktif forumlar

Bocek06

New member
Hoşgeldiniz. Kazasız, belasız günlerde kullanmanız dileğiyle.

sinan1

New member
... bir ay beklemem gerektiğini duyunca,takasten verip yerine kia ceed sw aldım.
Kia'nız hayırlı olsun.

Benzer durum olsa, sizce Kia'da ne kadar beklenecek ? Nisan ayında garanti kapsamında, aracın kabaran torpido kısmı değişim için kia servisine bildirdim. fotoğraf çekildi gerekli kayıtlar alındı. 1ay civarında malzeme gelecek size haber vereceğiz dediler.

aradım sordum gelen giden yok. nisan mayıs haziran temmuz ağustos... hala beklemedeyim. Kia'nın diğer markalar ile kıyaslanabilecek üstünlüğü var mı yok mu? tartışılır. Gelen gideni aratabilir. Geçen her zaman çıktığım yokuşta çıkıyorum. garip bir durum olmuş gaza basıyorum, basıyorum hiç hızlanmıyor. ne olduğunu anlamadım. araç boşta değil. bir kaç saniye sonra kendiliğinden düzeldi. 2 senedir kullanıyorum ilk defa böyle oldu.

atalay83

New member
Anladığım kadarıyla arkadaşın aracı yürür vaziyette değildi, yani bozulan parça yürüyene etki ediyordu.
Ama sizin ihtiyacınız olan parça aksesuar sınıfında olduğundan gerçekten yurtdışından geliyor olabilir. 2005 senesinde 0 km mitsubishi lancer aracın sinyal ve silecek kolu kırılmıştı, yaklaşık 2 ay parça bekledik. Nedeni ise çok nadir ihtiyaç olan bir parça olduğundan burada depolanmıyormuş.
Amacım servisi övmek değil , mutlaka eksiklikler var ancak bizzat tecrübe ettiğim Renault,fiat , hyundai, ford, mitsubishi servislerini kullandım ve Kia servisinden üstün bir yanlarını görmedim.

armin

New member
Yalnız benim araba çalışmıyor ve serviste bekliyordu,ayrıca chevrolet Yedek araç vermiyor.

armin

New member
Hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun , izlenimleri ve farkları alalım ?
Teşekkür ederim.Her ikiside çok farklı araba.Cruze donanım olarak biraz fakir kalıyordu ve arabanın kalıbı büyük olmasına rağmen iç hacim biraz dar(evdeki ahali için)ama şoför mahali son derece ergonomik.Motor ise tam bir canavar,gaza bastığında sanki dizel değil,6 silindirli bir Amerikan.Buna karşılık ise yakıt ve vergi çok yüksek.Ayrıca yolda sürekli birileri sizi tahrik ediyor,dibine kadar girip selektör yapıp kapışma hareketleri.E hal böyle olunca bende bu arabanın 1.6 benzin değil,2.0 163bg dizel olduğunu göstermek zorunda kalıyordum.
Kia ise son derece dolu ve çok ferah, tam bir aile arabası.

EmreTasan

New member
Hayırlı olsun. Umarım memnun kalırsınız. Benim aracımın da sağ ve sol camları değişecek. Serviste yapılan müzik tesisatı esnasında kapılara takılan component' ler cam açılırken çizdiği için garantiden değiştiriyorlar. camlar yokmuş koreden sipariş verilmiş 21 gün teslim süresi var diyorlar. Bizde aylarca bekleyecek miyiz göreceğiz....

armin

New member
Beklemekte fayda var,tüm camların orijinal olup aynı Marka olması çok önemli.Çünkü elbette bu araba bir gün ikinci el satışa çıkacak.Ben şahsen camları farklı farklı olan arabaya şüpeyele bakarım.

EmreTasan

New member
Beklemekte fayda var,tüm camların orijinal olup aynı Marka olması çok önemli.Çünkü elbette bu araba bir gün ikinci el satışa çıkacak.Ben şahsen camları farklı farklı olan arabaya şüpeyele bakarım.
Zaten servisin elinde şu anda tek kapı camı yokmuş. Kore'den sipariş geçildi. Katılıyorum size ben 2. el alıyor olsam dikkat ederim bu konuya. Beklemekten başka bir çaremiz yok şu anda.