Aslinda perte ayrilmiş olan araç!!

rayen

Super Moderator
Tüketiciyi koruyacak yasalar olmadığı sürece bu tip olaylar her zaman yaşanacaktır. Arkadaşımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz.

sinan1

New member
Teşekkürler. Bu araç veya başka araçlar için aklımızda bulunacak. Sağolun.

abiler belgeler ve kavramlar beni çok da ilgilendirmiyor şu durumda :) ben yapılan yanlısı farkedip sizlere aktardım,,bu aracı almak isteyen arkadaşın aslında 2 parça boya dışında sağ tarafında başına gelenleri bilmesi için...ayrıca aracın sol çamurluk ve sol kapısı da önceden bir kazadan sebep boyalı (yine ben yaptım kazayı)

proceed61

New member
ne demek abi rica ederim,,kimse parayı sokaktan toplamıyor ,,bir çoğumuz için araç bildiğin aşk :) eğer alır da sonra öğrenirsek yıkılabiliriz :) ilan sahibine durumu anlattım ben,eğer kandırılmış ve dürüst biriyse ilanı ona göre düzenler yok değilse ins kimseye bu fiyata bu haliyle arabayı satamaz..

sinan1

New member
İlanlarda hep boyalı parçadan bahsediliyor. sağ kapı ön ön tampon filan. bunlar aslında en önemsiz kısım. fakat aslı önemli değişiklikler içinde olup biten nedir onlardan bahsedilmiyor boyaya takmış insanlar. sanayide boya ölçümü yaptırmaya gelen vatandaş gördüm çok şaşırdım. boya ölçüldü 20TL bahşiş verdi.

Kusursuz görünen araçta sormamız gereken şeyler galiba şunlar:

1. Kaza resimlerini görebilir miyiz?
  2. Yapılan tamir işleri nelerdir faturaya bir bakayım?

(gerçi baksak ne olacak ne anlayacaz ? orası ayrı konu yine de soralım)

2. el araç alırken benim aklıma gelen şöyle bir test var acaba buna razı gelen olur mu?

Test: Ustaya filan göstermeyecez. zaten öyle güvenilir tanıdık bir bir usta yok.
Ben bu araçla otobana çıkayım 1 saatlik yola gidip geleyim tekliyor mu? sesi nasıl? sıkıntı var mı? böyle "bilimsel" bir yöntemle araç test edilir mi? gülerler mi?

proceed61

New member
Ben araç alırken her zaman lifte kaldırıyorum,,kapı içlerindeki kaucuk yerleri söktürüp direklere baktırıyorum hatlarda yamukluk var mı puntolar fabrikadan çıktığı gibi duruyor mu ya da diğer tarafla aynı mi diye,,bir de dediğiniz gibi yola çıkıp otobanda basıyorum biraz,,servis kaydında da sıkıntı yoksa alıyorum..,Cok seye bakıyorum çünkü bir kez kazıklandım :) 2011 yılında 2009 focus sedan aldım,güya kazasız sadece boyalı ve 86binde..ancak gel gör ki arka çamurluk kesilip haliyle tavana kaynakla yenisi yapılmış,,km 167binden düşürülmüş vs vs ...ağzı yanınca insanın daha dikkatli oluyor

alicanım

Member
İkinci el araç almak her zaman risklidir.Arabaya bakmak,ustaya götürüp göstermek gibi işler risk oranını azaltsada yine insanın içi rahat etmiyor.Onun için imkan varsa sıfır araba her zaman iyidir.

Bocek06

New member
Dun aracı satan arkadaş ile görüştüm. Arabanın pert olmadığını söylüyor fotoğrafları gördüğü halde. Sigorta firmasına dava açacağını belirtti. Bakalım sonucunu haber verir herhalde.

proceed61

New member
o bana da ilginç geldi :) ben de aradım kendisini,fotoğrafları yolladım,,böyle böyle dedim...tek lafı araba sağlam perti de yok,,diyorum abi bak pert koymamış demek sigorta bir alavere çevirmiş Kazali arabayı 2 parça boyalı diye itelemisler sana ama yok bem sordurdum araç sağlammış bir şeyi yokmuş deyip durdu sadece....pert kaydı da gozukmuyorsa demek araştırmaya gerek yok dedi :) bence o aracın airbagler bile tamir edilmeden araç toplanmış olabilir ki mümkün,birkaç böyle olaya şahit olduk sanayide..diğer bir mevzu ise şu,,aracı kaça aldığını sorduğum da 30bintl dedi,,böyle arabayı bu kadar ucuza nasıl alabildin diye sorunca yine ses yok tabi...işin içinde iş var bence

Palermo75

New member
ben sahibinden e ilan hakkında şikayet kaydı girdim başkasının başı ağrımasın.