Aracınızı Dış Etkilere Karşı Nasıl Koruyorsunuz? YARDIM

atalay83

New member
Sormayın:mad:

Aracı alalı 4 hafta oldu...her hafta ayrı bir dert...Ya çizerler, ya vururlar, ya kronik bir sorunu ortaya çıkar...Bugün de en son densiz TİPO 'nun bir arka tampona sürttü kaçtı...Beyaz tampon oldu simsiyah:mad:
Bularlgemiş olsun,Allh beterinden saklasın.Mutlaka veriyorsunuzdur ama sadaka vermeyi ihmal etmemek lazım.

atalay83

New member
Arkadaşlar puştun biri aracın ön camının hemen üst kısmına sakız yapıştırmış güneşin altında sakız erimiş. Çıkarmak çok zor oldu ve en son manzara bu. Tırnağımla hafif kazıyınca çıkıyor ama en kısa ve sorunsuz çözüm nedir acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 1480
Akşam serinlikte soğuk su işe yarayabilir,sakız donarsa temizliği daha kolay olur bence.

c@n

Super Moderator
Buz ile gucelce katilasir, sonra da jilet ile kazirsin Fatih...

TeamPASAOGLU

babıesrar

New member
Eyvallah can abi dün evde buz yoktu su doldurdum buzluğa akşam dalacağım [MENTION=8]c@n[/MENTION]

pepe

Active member
Arkadaşlar dünkü kazadan sonra arka tamponu evdeki malzemelerle el verdiğince temizledim...son durum resimdeki gibidir

Ekli dosyayı görüntüle 1489

Kırmızı olan yerde 1-2 cm çapında darbe kaynaklı göçük var...Lekeyi ortadan kaldırdım. Boya atması yok

Mavi olan yerlerde aracın boyası kalkmış ve soyulmuş. Pasta-cila işe yarar mı bilemiyorum. Yarın göstereceğim.

Yeşil olan yerleri ıslak mendil, aspirix ve yumuşak sünger ile büyük ölçüde çıkardım. Çok az bir yer kaldı pasta cila ile çıkar.

Bu göçük olan yer...bagaj kapağının hemen altı
Ekli dosyayı görüntüle 1486

Burası boyanın sıyrıldığı ve kalktığı yer...büyük ihtimal boya isteyecek
Ekli dosyayı görüntüle 1487

Burası da yine boyanın kazındığı tamponun alt kısmı...arka sis farının hemen üstü...
Ekli dosyayı görüntüle 1488

Neler yapılabileceğine dair siz de yorumlarsanız sevinirim.

Aracı haftaya Meguiar's a götürecektim boya koruma için. Acaba orada hallolur mu? Yoksa bana sanayi yolları gözükür mü?

c@n

Super Moderator
Mesef sanayi yollari gozukuyor...:( bir kisim pasta cila ile cikar gozukuyor ama her ihtimal de boya ister...

TeamPASAOGLU

Berkan

New member
Barış bak benzeri basıma geldi diye koyuyorum.
dün zeki ben :) aracı bosta unutunca ve elfrensiz bırakınca benzinci park edip marketindeyken kasiyer uyarmasıyla zıpladım. araba kaydı kaydı ve o pompa onunde duran sarı demirlere vurdu tampan iceri girdi cıktı demirden kurtulunca ve üst resimdeki gibi tüm demirin sarı boyası araca bulastı bezle silmeyle yıkama tabanasıyla katien cıkmadı hatta lastiktede vardı ordanda cıkmadı yıkayana kadar.
dokunup elleyince cizik yada derin bişey olmadıgı belliydi sendekilerde boyleyse cıkarması dedigim gibi 5 dakikamızı almadı biraz meguiars pasta ve ovalamak suretiyle. yada boyaya isleyip cizildiyse bile siyahlıgını gotürebilirz enazından

once ve sonra resminide koyuyorum

ibrakbulut

New member
Herkese iyi geceler ve çok geçmiş olsun...

Fatih bey sakızı en iyi gaz yağı çıkartır hiçbir zarar vermeden. Umarım çizmemişsinizdir camı.

Saygılarımla

babıesrar

New member
Üstad ilginiz için çok teşekkür ederim. Çizilmedi çok şükür ama leke de pek çıkmadı. Bikaç gündür leke orda. Gaz çıkarır mı yine de? Uygulamayı aracın dışı soğukken mi yapmalıyım yine? [MENTION=1588]ibrakbulut[/MENTION]

ibrakbulut

New member
Fatih bey eğer sakız hala orada olmuş olsaydı soğuk yapmanızı tavsiye ederdim fakat şuan sadece iz kaldığından birşey söyleyemeyeceğim. Benim kendi başıma gelmiş olsaydı gaz yağını aldığım anda yapardım.sıcak soğuk farketmeden [MENTION=1131]babıesrar[/MENTION] sonucu bildirirseniz çok memnun oluruz. Birşey olursa da benim cam tavanı verebilirim üstad :)

Saygılar

pepe

Active member
Arkadaşlar hatırlayacağınız üzere geçen hafta talihsiz bir kaza geçirmiş ve arka tamponda boya atması ve çizikler oluşmuştu.

Geçen gün aracımı Merter Meguiar's a boya koruma yaptırmak üzere götürdüm. Öncelikle güleryüz ve yardımsever yaklaşımlarıyla takdirimi kazandı. Uzun uzun ve sabırla beni dinlediler ve yine uzun ve detaylı bir şekilde yapılacak uygulamaları anlattılar. Özellikle Behçet ustayı tavsiye edebilirim.

Pazarlıkla 250 tl'ye komple boya koruma yaptırttım araca. Dahil olmamasına rağmen paspasları yıkayıp mis gibi yapmışlar ki ben bu haftasonu yıkamayı düşünüyordum:DUfak bir iç temizlik de yapmışlar.

Ben şimdilik memnun ayrıldım. Arka tampondaki boya sıyrılan yeri de rötüşlemişler. Fena değil. Uzaktan belli olmuyor ama yakından ehhh işte Allah razı olsun

Ekli dosyayı görüntüle 1494Ekli dosyayı görüntüle 1495

Berkan

New member
Geçmiş olsun hatta gözün aydın :) tahmin ettiğim gibi olması/düzelmesi sevindirici

pepe

Active member
Geçmiş olsun hatta gözün aydın :) tahmin ettiğim gibi olması/düzelmesi sevindirici

Teşekkür ederim dostum...Meguiar's ı sen soktun aklıma:) iyi ki de sokmuşsun hizmetinden memnun kaldım. Eskisi kadar ufak defolar, çizikler gözüme batmıyor artık. Batsa da zaten artık Meguiar's var :D:D

Berkan

New member
Teşekkür ederim dostum...Meguiar's ı sen soktun aklıma:) iyi ki de sokmuşsun hizmetinden memnun kaldım. Eskisi kadar ufak defolar, çizikler gözüme batmıyor artık. Batsa da zaten artık Meguiar's var :D:D
seve seve nedemek herzaman :))

CeedMaster

New member
Selam arkadaşlar sanayici bir arkadaş
Arabayı ince bir jelatin tarzı birşeyler kapladıklarını çizik falan asla oluşmadığını söyledi bu yöntemi bilen varmı ?
Telefon ekranını kaplar gibi

pepe

Active member
Park halinde iken sol dikiz aynasında sürtmeye bağlı fotoğrafta göründüğü üzere boya atması ve çizikler oluşmuş durumda...:mad:

Halihazırda dikiz aynalarını zaten piano black kaplatacaktım ancak bu zemin üzerine ne kadar sağlıklı bir kaplama olur şüphelerim var...Rötüşle idare eder mi yoksa boya mı gerekli??

Ekli dosyayı görüntüle 2499

Berkan

New member
Kaplatmak yerine boyat gitsin komple Barış iki aynayı 50 - 60 liraya boyarlar zaten kaplamayla ugraştıgına değmez. sonuc olarak kaplatsanda boyatsan orayı en kötü düzeltmeleri gerekir zımpara vs. ile.