Aracınızı Dış Etkilere Karşı Nasıl Koruyorsunuz? YARDIM

Berkan

New member
oyun hamuru kıvamındaki kili diger elindede su berberlerin kullandıgı fıs fıslardan olsun su dolu bitti gitti.ıslat ovala (tabi yumusakca degil) durula :)

Srhn

New member
Serkanım bu kil uygulamasını söyledikten sonra videolarını izledim. Kolay birşeye benziyor. Öncesi sonrası fark oldu mu ? (sadece kil uygulamasını soruyorum)
Öncesi ve sonrası yuzeye dokundugunuz zaman belli oluyor yüzeyde ele takılan pütürler kalmıyor.

Serkan OĞUZ

New member
Serkanım bu kil uygulamasını söyledikten sonra videolarını izledim. Kolay birşeye benziyor. Öncesi sonrası fark oldu mu ? (sadece kil uygulamasını soruyorum)
Salihçim sen toplantıda mesaj attığında ben daha eve yeni girmiştim:) Olmaz mı özellikle camlarda çok faydasını gördüm ve şu anda camlar kaymak gibi oldu diyebilirim?Oldukça basit bir uygulama,su yada sabunu su farketmiyor ıslak camda çok fazla güç harcamadan pütürleri hissediyorsun ve bittiğinde farkediyorsun tavsiye ederim.Ben bu aracıma ilk kez yaptığım için oldukça pütürlüydü.Pasta cila zaten acil yapılması lazımdı onuda aradan çıkarttım herşey istediğim gibi oldu ve kısmetse yarın öğleden sonra İstanbula gelmek için yola çıkacağım.

slhyldz

New member
Salihçim sen toplantıda mesaj attığında ben daha eve yeni girmiştim:) Olmaz mı özellikle camlarda çok faydasını gördüm ve şu anda camlar kaymak gibi oldu diyebilirim?Oldukça basit bir uygulama,su yada sabunu su farketmiyor ıslak camda çok fazla güç harcamadan pütürleri hissediyorsun ve bittiğinde farkediyorsun tavsiye ederim.Ben bu aracıma ilk kez yaptığım için oldukça pütürlüydü.Pasta cila zaten acil yapılması lazımdı onuda aradan çıkarttım herşey istediğim gibi oldu ve kısmetse yarın öğleden sonra İstanbula gelmek için yola çıkacağım.
İnternette baktım 20-30 tl arası birşey bunlar. Sen nereden aldın. Ona göre bende sipariş edeyimde alayım. Varmı markası kalite sınıfı vs...

ERGE

New member
En temelde şöyle düşünüyorum;

Seramik kaplama'nın maliyeti 1000 ila 1200 tl arası.

Meguiar's, Sonax gibi işletmelerin boya koruma adı altında yaptıkları profesyonel işlem değişkenlik gösterse de ortalama 300 tl.

Sizlerden öğrendiğim İstanbul gibi bir yerde boya korumanın maksimum 6 ayda 1 tekrarlanması gerektiği. Bu da senede yapar mı 2 uygulama, o da eşittir senede 600 tl.

Seramik kaplama olayında hadi 5 senelik garantiyi geçtim 2 sene bile dayansa zaten 2 sene boyunca bora korumaya vereceğim meblağayı amorti ediyorum. 2 seneden fazlası yanıma kar kalıyor.

Ki seramik kaplama sadece boyayı korumuyor ufak çiziklerin oluşmasını da engelliyor.

Bu perspektiften bakınca oldukça makul geliyor...Haksız mıyım?
Benim aracımda seramik kaplama var Barış. Marka film foil. Willms daha eski bir marka film foil ona rakip doğmuş. Ben aracımı rasim abinin dediği gibi sadece köpükle yıkatırım. Haftada en az bir kez. Ve mikrofiber kendi bezimle kurulatırım. Uzun lafın kısası seramik uzun vadede daha ucuz senin dediğin gibi. Seramik kaplama kitinin içinde bakım ürünüde var. yaptırırsan sakla ve kendi bakımını kendin yap. Araçta şu ana kadar boya kısmında herhangi bir çizik yok. kılcal veya derin. Ama geçen gün yıkattıktan sonra dikkatimi çekti. Bazı açılardan baktığımda stop camlarında yoğun kılcal çizik olduğunu gördüm:( Ben memnunum.

ERGE

New member
Arkadaşlar, bugün Meguiar's merter'i aradım ve boya koruma için fiyat aldım. 2 tür boya korumaları varmış.

Standart olan çizik giderme, hare giderme, yıkama, cila vs. vs işlemlerini içeren boya koruma. Yaklaşık 5 saat sürer dedi ve fiyat olarak da 350 tl

İkincisi nano teknolojili bir boya koruma imiş. Daha güçlü bir koruma sunmakla birlikte detayları çok konuşamadık, gidince bilgi alacağım. Yaklaşık 1 gün araç orada kalacakmış ve fiyat da 1200 tl...Buna 1 sene de garanti veriyoruz dedi.

İlk uygulama daha mantıklı. 2.uygulamayı duyan var mı?
Abicim dediğin paraya seramik kaplama yapıyorlar nerdeyse. Çok fazla. Nano en fazla 500-550 dir diye tahmin ediyorum.

ERGE

New member
Bu gibi işlerden anlayan bir büyüğümle konuştum ve bana dediği ''beyaz arabaya boya koruma gerekmez. Hea aracın siyah olur, kırmızı olur, mavi olur o zaman tamam da beyaz'a ne gerek var'' dedi. :confused::confused: Neden dedim çok da sırtı sağlam cevaplar alamadım...

Arkadaşlar ciddi anlamda ufak tefek çiziklere karşı önlem alabileceğim bir koruma sistemi yok mu?

Sizlerden öğrendiğim kadarıyla boya koruma özellikle renkli arabaların rengini daha canlı ve parlak göstermesi, tozu ve kiri daha az barındırması için yapılan bir uygulama. Ufak çizilmelere karşı bir koruması yok.

Seramik kaplama ise çizilmelere karşı başta mantıklı gelse de; yüksek maliyeti, 1-2 senenin ardından koruyucu filmin kendisinin çizilmesi ve derin çiziklerde filmin tekrarlanması gibi handikapları mevcut.

Diyorum ki kaputa yapılan filmlerden ön ve arka çamurluğa da yaptırsam mı? En azından çamurlukları korumuş olurum. Çok mu eğreti durur?

Beyaz aracı olanlar özellikle siz ne önlemler alıyorsunuz aracınızı korumak için? :)
Bence boyası olan her araca boya koruma lazım;)Ekli dosyayı görüntüle 1437Not: kaputta film olduğu halde böyle. Kesinlikle seramik kaplama öneriyorum.

slhyldz

New member
Az önce pendorya alışveriş merkezinin otoparkında bulunan bir firmadan fiyat aldım.

Detaylı iç temizlik. İlk alındığı gibi yaptıklarını söylediler.
Kalörifer klima temizliği,
Pasta cila
Nano boya koruma

450 Tl Ben pek anlamam nasıl sizce...

Firma "CarWax" ürünleri kullanıyor ve bayisi.

pepe

Active member
Benim aracımda seramik kaplama var Barış. Marka film foil. Willms daha eski bir marka film foil ona rakip doğmuş. Ben aracımı rasim abinin dediği gibi sadece köpükle yıkatırım. Haftada en az bir kez. Ve mikrofiber kendi bezimle kurulatırım. Uzun lafın kısası seramik uzun vadede daha ucuz senin dediğin gibi. Seramik kaplama kitinin içinde bakım ürünüde var. yaptırırsan sakla ve kendi bakımını kendin yap. Araçta şu ana kadar boya kısmında herhangi bir çizik yok. kılcal veya derin. Ama geçen gün yıkattıktan sonra dikkatimi çekti. Bazı açılardan baktığımda stop camlarında yoğun kılcal çizik olduğunu gördüm:( Ben memnunum.
hocam aklımı karıştırıyorsun:) serqmik kaplatırsam film and foil e yaptırırım ben de...adamlar ile görüştüm çok iyi davrandılar saolsunlar. müsait bir zamanda arayacağım seni daha detaylı konuşuruz

Serkan OĞUZ

New member
İnternette baktım 20-30 tl arası birşey bunlar. Sen nereden aldın. Ona göre bende sipariş edeyimde alayım. Varmı markası kalite sınıfı vs...
Ben arkadaşımdakini kullandım ama gramına göre fiyatı değişiyor.Benim baktığım sanırım 200 gr ve fiyatı 60-80 TL arasıydı Meguairs marka.Alırsam o markadan başkasını almam açıkçası.

akrepkral86

New member
Rasim abi sen sadece bu cilayı mı uyguluyorsun aracına koruma için başka herhangi bir ürün kullanmıyormusun?

rayen

Super Moderator
Ynt: Aracınızı Dış Etkilere Karşı Nasıl Koruyorsunuz? YARDIM

Cila dediğimiz şey zaten korumanın ta kendisi. Sadece koyu renkli araçlarda cila öncesi daha çok parlasın diye glaze sürülür yada fazla kılcal çizik varsa dolgu malzemesi (Autoglym srp gibi) kullanılarak çizikler maskelenir. Üzerine de cila atılır. Sadece özhakiki sıvı nanolarda araç yüzeyi temizlenir ve sıvı nano uygulanır. 30TL'lik cila kullanıp 400-500 TL para alıyorlar ya, sadece yuh diyebiliyorum. Ne de olsa serbest piyasa. :D

rayen

Super Moderator
Ynt: Aracınızı Dış Etkilere Karşı Nasıl Koruyorsunuz? YARDIM

Rasim abi sen sadece bu cilayı mı uyguluyorsun aracına koruma için başka herhangi bir ürün kullanmıyormusun?
Şimdilik bunu kullanıyorum. Tatil dönüşü farklı bir ürün kullanacağım. Önceki kötü olduğundan değil, yeni ürünü merak ettiğimden. :D
Araçta 2 farklı ürün kullanılmalı
1- Boyalı yüzeyler
2- Plastik aksamlar için ve boyalı yüzeyde kullanılan cila asla plastik akşama taşmamalı, taşarsa hemen nemli bez ile silinmeli yoksa iz yapar.

pepe

Active member
Aracın iki kapı arasında kalan mat plastik siyah kısmına 2 gündür çiziğe benzer beyaz bir leke peydah oldu, geçmiyor bir türlü. Yıkattım, kendim sildim geçmedi...Ne yapılabilir tavsiyesi olan?

Ekli dosyayı görüntüle 1475

pepe

Active member
Arkadaşlar,
İstanbul Avrupa yakası tanıdık, bildik kaporta ustası var mı işini güzel yapan? Arka tampona vurdular, işlem yapılması gerekiyor çok acil !!!

atalay83

New member
Geçmiş olsun,kim ne derse desin sizin kaplana nazar değidi :(

pepe

Active member
Geçmiş olsun,kim ne derse desin sizin kaplana nazar değidi :(
Sormayın:mad:

Aracı alalı 4 hafta oldu...her hafta ayrı bir dert...Ya çizerler, ya vururlar, ya kronik bir sorunu ortaya çıkar...Bugün de en son densiz TİPO 'nun bir arka tampona sürttü kaçtı...Beyaz tampon oldu simsiyah:mad:

babıesrar

New member
Arkadaşlar puştun biri aracın ön camının hemen üst kısmına sakız yapıştırmış güneşin altında sakız erimiş. Çıkarmak çok zor oldu ve en son manzara bu. Tırnağımla hafif kazıyınca çıkıyor ama en kısa ve sorunsuz çözüm nedir acaba? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekli dosyayı görüntüle 1480