Çözüldü Anahtar Kumanda Kabı Değişimi

msi

Member
Merhaba arkadaşlar, aracım 2011 Ceed. Herkesin başına gelen anahtar yıpranma işi benim de başıma geldi. Hatta iki anahtar birden kullanılmayacak hale gelince, bende artık değiştirme vakti geldi dedim.
Servise sordum 280TL + KDV gibi bir rakamla anahtarın tümünün yenileneceğini, sadece kılıf olmadığını söylediler.
Anahtar işini yapanların da (kendim sormadım ama) minimum 80 TL istediği bilgisini aldım.
Ve sonuç olarak aliexpress e bi bakayım dedim.
Bi satıcı buldum, benim anahtarın fotoğrafını çekip kendisine gönderdim, uygun olan kılıf (Shell) linkini verdi bana. Buyrun link:
Anahtar Kabı

Ben 2 tane sipariş ettim ve Malaysia Post ile göndermesini istedim. (bana 20 günde geldi). 2 tanesini kargo dahil 11USD olarak almış oldum.

Sonra Youtube'tan şu videoyu referans alarak başladım işçiliğe. Buyrun Video:
Anahtar Kabı Değişimi

Yalnız videoda adamın orjinal kabı bu kadar rahat açmasına çok güvenmeyin. Zira ben en az 20 dakika ter döktüm. Orjinal kabı, içindekilere zarar vermeden parçalamak gerçekten zor. Eli yatkın olmayanlar girişmesin. :D

Sonuç olarak bana gelen Kab ile sorunsuz bir değişim gerçekleştirdim. Orjinal kabın içinden çıkan tüm parçalar, yeni gelen kabın tırnaklarına vs tam oturdu.

İsteyenler kabın tamamını değil, sadece pad kısmını da değiştirebilirler. Buyrun diğer video:
Anahtar Kabı Pad Değişimi

Benim anahtarın eski ve yeni halinin fotoğraflarını da eklemeye çalıştım.
Sorusu olan varsa çekinmesin. Biraz geç olsa da cevaplamaktan mutluluk duyarım.
Ekli dosyayı görüntüle 2784Ekli dosyayı görüntüle 2785Ekli dosyayı görüntüle 2786

aLi

Yönetim Ekibi
Güzel paylasim ellerine saglik guzel olmus.

sinan1

New member
Ben de kumanda kabı alıp değiştirdim. Aracın yanına gitmeden uzaktan tuşları kontrol ettim. çalışıyor. Kapı açılma/kiltlenme sesi duyuldu. işlem tamam diye düşündüm.

Sabah bir baktım araba çalışmıyor. pipipipiiiii. her halde akü bitti. o da tam bugüne denk geldi diye düşündüm. akşam yaya olarak akücüye gittim akü aldım . sabah aküyü taktım . yine çalışmıyor. pipipipiiiii. kumanda kapıları açıyor fakat arabayı çalıştırmıyor. marş motoru dönüyor. Akü yeni.
neyse yedek anahtarı denemek aklıma geldi . bir baktım o çalıştırıyor.

Sonradan vidyoyu eksik izlediğimi fark ettim. eski kumanda içinde kömür gibi bir şey var. onu da nakledecekmişiz sebep buymuş.

Motoru çalıştırmak için gerekli şey, şifre, onun içinde. pasif bir parça. Pile, devreye bağlanmıyor. marketlerdeki etiketler gibidir.

ademirkan

New member
Benimkinin de demir parçası kırıldı, üşenmeden girip bir teşekkür edeyim dedim :cool: