Aküden şerit led aydinlatma.

aLi

Yönetim Ekibi
Merhabalar,

Bu konuda yardima ihtiyacim var.Kampa gittigimizde cardak icini aydinlatmak icin serit led kullanmak istiyorum.

Cardaklar 3mtx3mt. Yan yana 2 cardak kurdugumuzu dunusun.1 top serit ledi bu cardak icine yerlestirip kullanmak istiyoruz.

Bunu kullanmak icin nasil bir yontem izlemem gerekiyor.

Direkt arabayi yakina bi yere cekip araba akusune baglasak olur mu?

Harici aku gotursek cardak dibine koysak oradan mi alsak?

Kac saat aydinlatma saglayabilirizi? Ne kadarda bir sarj etmemiz gerekir.

Ledler günde sadece max.7-8 saat yanacaktır.

c@n

Super Moderator
Sanirim bu konuda en iyi rasim abi yardimci olur...:) kamp tecrubesi var ne de olsa...:)

TeamPASAOGLU

rayen

Super Moderator
İyi de biz medeniyette yaşıyoruz. Elektrik var, su var. Tak fişi bitir işi kıvamındayız. :D
0 yüzden ben anlamam aküden, maküden. El feneri tavsiye ettim, olmaz dedi. Oysa günde 1 küçük pile iş bitecekti. :)

sinan1

New member
Şerit ledlerin 1 metresi ne kadar akım çekiyor? bu bilgiyi satıcıdan öğreniriz. Toplam uzunlukla çarparız. gerekli akım belli olur. Diyelim toplam çekilecek akım 1 amper olsun.

A kü 12V 100 Ah kapasiteli ise, teoride 100 saat yeterli olur gibi görünmektedir.
Güvenli olması için 50 saat kabul edebiliriz. Böylece akü tamamen boşalmadan şarj edilebilecektir.

Şerit çok uzun ise besleme noktasını bir uçtan değil de ortadan yapmakta yarar var. aksi halde sondakiler sönük yanabilir.

forumlardan anlaşıldığı kadarıyla akım değeri ledlere göre değişiyor.
biri 5 metresi 3 amper çekiyor, demiş
başka biri
metrede 400 ma akım çeker demiş

arada çok fark var.

aLi

Yönetim Ekibi
Abi bizim cadir kurdugumuz yer medeniyetten uzak. Normalde jenaratorumuz var ama aaksamlari calistirinca cok kafa sisiriyor.

O yuzden farkli cozumler ariyoruz. 10 kisiyiz el fenerinden ziyade dedigim gibi led serit cekelim dedik.

Arabanin akusu haricinde ekstra bi aku gotursek mi yanimiza? Sadece onu aydinlatmada kullanalim?

sinan1

New member
Yedek akü daha uygun olur. Boşalınca arabaya takar doldurursunuz.
Akünün tamamen bitmesi sorun oluyordu galiba. Led parlaklığından anlaşılablir belki.