Haklısınız kim ne derse desin her forumun da bir ömrü var galiba ve bizimkinin de sonu geldi sanırım
Forumu sadece ihtiyaç gidermek için kullanıyorsa bir kişi, ihtiyacını giderince bir daha gelmeyecektir. Yeni bir sorun çıkıncaya kadar uğramaz, sorun çıkınca gelir cevabını alır gider. Şimdi bazıları bu olaya karşı çıkabilir. Ama ben normal karşılıyorum çünkü, ben de bazı forumlara yıllardır üye olmama rağmen tek mesajım olmuyor, resmen orayı sömürüyorum. Karşılığında ne yapıyorum, koydukları reklamlara tıklıyorum ki, foruma katkım olsun. Şimdi orada iki güzel söz olsa, bir muhabbet kurulsa, ben orayı hem sömürür, hem de muhabbetine katılırım.

Tabi benim bahsettiğim forumların amacı farklı gelen kişiler sayesinde gelir elde etmek. O yüzden orada kimse samimiyetten, sohbetten bahsetmez. Bizim forumda durum farklı, en azından insanlar birbirini tanımaya başladılar, dostluklar oluştu. Örneğin; ben kuruyorum çilingir sofrasını bilgisayarın karşısına, karşımda buradaki dostlarım varmışçasına sohbetimi, gırgırımı yapıyorum. Kullandığım kelimelere dikkat ediyorum, kimseyi kırmamaya özen gösteriyorum. Ama donanım haberde isem hiç de lafımı sakınmıyorum, insanlar kırılırmış diye düşünmüyorum. Çünkü, orası öyle bir forum, dostluk filan yok. Özetle, dostluklar bozulmadığı sürece, yöneticiler bu işten sıkılmadığı sürece bu forum devam eder. Yok maddi imkansızlıklar oluşur da forum kapanma noktasına gelirse, ben kendi adıma maddi olarak her türlü desteği yaparım. Bu konuda çok yazarım da, okuyanlara yazık olur.