940 tl bakim ucreti

babıesrar

New member
Kardeşlerim geçen mayısta 2. periyodik bakıma soktum aracı. Normalde 30da girer ama ben ilkini 12binde yaptırmıştım. Bir sene dolduğunda 24 olunca km dolmadan süre üzerinden girdi benimki. Usta özellikle hem ön hem arka için balataların iyi durumda olduğunu söyledi. Agresif kullanmıyon heralde dedi. Aynen de öyle. Bu yüzden değişmeye gerek yok dedi. Açıkcası 15 binde balata değişimi bana da erken geldi.
Arkadaşın 940 liralık faturasının nedeni ortada. Sırf yağa bakarsanız anlarsınız. 230 sadece yağ. Oysa mobil 5 30 gayet uygun. Mobil 1 Esp Formula 5W-30 4+1+1 litre Motor Yağı | oto724.com aracınız için herşey.
Özele geçince çok daha makul olur bence.

@berkural34 @deadgarden

icmumcu

New member
ben 4+1+1 lt castrol 5-30edge yagı samsunda 140tl ye alıp servise götürüyorum.böylelikle 100 tl civarı az maliyet çıkıyor. ben ön fren balatalarımı yeni ceed de 50bin km de değiştim.öarkalar sağlam. aracım şimdi 68bin km de.

bmx

New member
Araç üstünde yapılacak her değişiklik onayla yapılıyor.Balata gibi ön arka balata değişmişse servise göre normal sayılır

EmreTasan

New member
ESP ve arka balatalar ? Kullanim stiliniz cok mu sert , devamli esp mudale mi ediyor kullanirken ? Ben suana kadar ilk defa boyle birsey duydum . 15bin arka balatalar icin cok erken geldi bana

yanlis anlamayin sakin bilmedigim icin sordum .
Bunda yanlış anlayacak bir durum yok :) Aslında çok sert kullandığım söylenemez ama yerine göre. Servisin yaptığı açıklama ESP otomatik devreye girdiği için savrulmayı önlemek adına arka balataların bitmesi normal dedi. Ön balatalar iyi durumda. Frenajı çok kullanmıyorum ama demek ki virajlara biraz sert giriyorum :)

Tesla

New member
Servis ücretine çok şaşırdım. 4 balata da değişse 200 lira fark etsin. 740 liralık ne yapıldı? Varillerle sattıkları yağdan çok kar ediyorlar. Zaten bayiler araç satışında kar marjını düşük tutup servisten bu parayı çıkarmayı yıllardır çare olarak gördüler.