Emre Akçay
New member
Uzun olacak biraz. Başımdan geçenleri, bu arabayı alana kadar ne zahmetler çektiğimi anlatmak istiyorum. 5-6 ay önce artık arabamı satmaya karar vermiştim. Dedim dizel, tek kapı ve sunrooflu birşey alayım ama param 25.000-30.000 TL civarıydı. Girdim nete başladım araştırmaya. Punto, Corsa, Focus ve Pro Ceed elemelerde kaldı. Dedim Puntolar eski model, Corsa ve Focus'un donanım sıfır. Pro Ceed baktım. Maksadım 2010-2011 model felan almaktı. Bizimkilerle konuştum alacaksan sıfır al bizde destek olacağız dediler. Başladık bayiileri aramaya. Edirne'de bayiiye gittik. Otomatik vites var dediler. Dedim manuel istiyom. Yok gelmiyor dediler. Donanımını eksik söylediler. Far sensörü, yağmur sensörü yok dediler. Kısmet ya bazı insanlar der nası bayii bu arabasının özelliklerini bilmiyor. Ben daha çok işin içine girdim. Çelik Motor ile konuştum. Dedim böyle böyle. Onlar da demez mi yok öyle özellik taktıramazsınız diye.
Gittim arabayı inceledim. Özelliklerin mevcut olduğunu gördüm. Tekirdağ bayide de düz vites bulduk. Satış danışmanı da takasa da evet dedi. Gittim arabayla takasa bu sefer kabul etmedi. Töbe yarabbi dedim. Yok dedim kısmet değil alamayacağız. Sonra borç harç bir şekilde bizimkiler para bulup, bana süpriz yaparak arabayı almışlar. Hem beyaz hem düz vites hem Concept. Ve Türkiye'de ki en son beyaz renk, düz vites, Concept'i aldım abiler, arkadaşlar. Daha da yok. Neyse şimdi yavaştan birşeyler yapmak istiyorum. Arabam henüz 562 km'de. Size de sorularım var. Onları da müsadenizle sorayım:
1- Sohbet bölümünde de sordum ama ESP kapatma tuşunun solunda boş tuş var. O tuş nedir? ESP ve ASR aynı anda kapanıyor ise neden göstergede sadece sarı yanan araba kayma işareti var?
2- Sağ reflektöre arka sis farı yapsak garanti durumu ne olur?
3- Bu araba için V şeklinde çizgili bagaj havuzu ve ön kule gergisini nasıl temin edebilirim? Arka kule gergisi var mı?
4- Xenon ve American Park arıza ışığı yakıyor mu? American Park modülü bildiğiniz var mı orda burda sitede felan?
5- Farlar ve sisler H kaç?
6- Kumandadan bagaj açmanın mantığı nedir? Uzun süre basılı tutuyom bagaj kendini atmıyor. Sadece kilidi kaldırıyor doğru mudur?
İlk etapta D1 Spec Nut Kırmızı bijonlar-sibop kapakları, 2 numara cam filmi, american park, Apexi 5 cm yay, k&N kutu içi filtre, pedal seti, ayak dayama, kapı eşiği, lastik basınç sensörü, ön kule gergisi varsa arka kule gergisi, Ceed paspaslar, iç-dış-motor koruma, bagaj havuzu ve ön tampona folyo düşünüyorum. Bu hafta pedal seti, ayak dayama, kapı eşiği, bagaj havuzu, paspas işini halledeceğim kısmetse. Neyse çok konuştuk ilk günün geçici plakayla fotoğraflar:

1- Sohbet bölümünde de sordum ama ESP kapatma tuşunun solunda boş tuş var. O tuş nedir? ESP ve ASR aynı anda kapanıyor ise neden göstergede sadece sarı yanan araba kayma işareti var?
2- Sağ reflektöre arka sis farı yapsak garanti durumu ne olur?
3- Bu araba için V şeklinde çizgili bagaj havuzu ve ön kule gergisini nasıl temin edebilirim? Arka kule gergisi var mı?
4- Xenon ve American Park arıza ışığı yakıyor mu? American Park modülü bildiğiniz var mı orda burda sitede felan?
5- Farlar ve sisler H kaç?
6- Kumandadan bagaj açmanın mantığı nedir? Uzun süre basılı tutuyom bagaj kendini atmıyor. Sadece kilidi kaldırıyor doğru mudur?
İlk etapta D1 Spec Nut Kırmızı bijonlar-sibop kapakları, 2 numara cam filmi, american park, Apexi 5 cm yay, k&N kutu içi filtre, pedal seti, ayak dayama, kapı eşiği, lastik basınç sensörü, ön kule gergisi varsa arka kule gergisi, Ceed paspaslar, iç-dış-motor koruma, bagaj havuzu ve ön tampona folyo düşünüyorum. Bu hafta pedal seti, ayak dayama, kapı eşiği, bagaj havuzu, paspas işini halledeceğim kısmetse. Neyse çok konuştuk ilk günün geçici plakayla fotoğraflar: