2016 Kia ceed gt line

Berkan

New member
sorun cıkmasını kimse istemez nekadar az sorun okadar müsteri memnuniyeti ve yeni potansiyel müşteriler. burda 5 sene olan garanti yurt dısında 7 hatta amerikada 10 sene oldugunu unutmamak lazım.

diğer bir nokta eskiden 2.000cc hacminde olan motorun 100-120 beygir oldugnu (örnek olarak gemi gibi renault 21 concorde 2.0 115hpdi)
şuan 2.000cc motordan 360 hp, 1.0 motordanda 100 hatta 140 hpler alınabildigini aklımızın bir köşesine koyalım

BerkayKRC

Moderator
Adam mondeoya o motoru koyuyor neymiş ceedin kasasına küçükmüş :D Ceed ne la tank mı diye sorarlar adama?

ceronimo1978

New member
Tercih meselesi olacagi icin gelmesinde fayda var. Ama yakit sarfiyatinin dusuk olmasi satis rakamlarini arttirabilir. Secenegin cok olmasi her zaman faydalidir. Simdi bir gt gibi yurur mu hayir ama gt gibide yakmaz :)

akrepkral86

New member
Tabiiki bir gt performansı beklenemez 1.0 litre ve 3 silindirli motora sahip araçtan zaten aracı alanda performans için değil ekonomi için alacaktır

ErkanKASIM

New member
sorun cıkmasını kimse istemez nekadar az sorun okadar müsteri memnuniyeti ve yeni potansiyel müşteriler. burda 5 sene olan garanti yurt dısında 7 hatta amerikada 10 sene oldugunu unutmamak lazım.

diğer bir nokta eskiden 2.000cc hacminde olan motorun 100-120 beygir oldugnu (örnek olarak gemi gibi renault 21 concorde 2.0 115hpdi)
şuan 2.000cc motordan 360 hp, 1.0 motordanda 100 hatta 140 hpler alınabildigini aklımızın bir köşesine koyalım
berkan o güçleri alıyorlar ama , motor o eski motorlar kadar okadar uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum ben kendi fikrimce , siz ne düşünüyorsunuz bu duruma

Berkan

New member
berkan o güçleri alıyorlar ama , motor o eski motorlar kadar okadar uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum ben kendi fikrimce , siz ne düşünüyorsunuz bu duruma
eskilerin ne iç dış malzeme kalitesi nede motor ömürü bence güncelde yakalamak zor olabilir. mesela eski mercedesler hangi biri hangi birine benziyor donanımı farklı rengi farklı kasası cift renk nebilim ic dosemeler mavi yesil gri falan olabiliyor. şimdi siyah beyaz kırmızı içleri ya bej yada siyah çak gitsin 10 mercedesin 8 i aynısı birbirinden. hatta cogu araç icin boyle. keza motorda aynı turbo yok bişey yok aaşırı bir devir güç tork yok .

yeniler böyle olurmu insallah olur ilerleyen zamanlarda görürüz bunu. ama ölüsü bence 200 300bini rahat devirirler bence. ozamana kadar saglam kalabilrlerse tabi :cool:

BerkayKRC

Moderator
Araştırma ve geliştirmesinin kaç tane mühendis tarafından yapıldığı belirli bir marka arabanın gelen bu tarz özellikleriyle gitmeyeceğini belirtmek vs. vs. vs. şeyler cahillikten başka bir şey değildir.

Yıllarca şahine doğana bindi millet onlar gitti de 1.0 yeni teknoloji motorlar mu gidemiyor?

F1 araçları da 1.6 olduktan sonra hiç gidemiyorlar di mi? nerede o eski 4.8 ler falan :cool:

ErkanKASIM

New member
Araştırma ve geliştirmesinin kaç tane mühendis tarafından yapıldığı belirli bir marka arabanın gelen bu tarz özellikleriyle gitmeyeceğini belirtmek vs. vs. vs. şeyler cahillikten başka bir şey değildir.

Yıllarca şahine doğana bindi millet onlar gitti de 1.0 yeni teknoloji motorlar mu gidemiyor?

F1 araçları da 1.6 olduktan sonra hiç gidemiyorlar di mi? nerede o eski 4.8 ler falan :cool:

F1 Aracı Hiç Gitmiyoki :) Ömrü yok .. Şahsen Benim anlattığım o kasa o motora ağır .. gitmesine araba kalkıp gidiyor.. çok uzun ömürlü olmayacağını düşünüyorum.. gitmesine zaten gidiyor.. adamlar turbolamış aşırı besleme yapmış.. illaki gider.. performansı verir ama uzun ömür olmayacağını düşünüyorum.. anlatabildimmi :) Bu arada Dünyada 3 tane mi 4 tane olan bir F1 aracına sahib olan bir adam Geçenki istanbulpark etkinliğinde arabam eskiyecek diye 1 tur attı bıraktı.. okadar motor ömrü sıkıntılı gerisini sen düşün .. Benim kuzende Porche 911 turbo var :) 3000 km de bakıma gidio .. 1.0 Turbo Bir aracın az yakacağınıda düşünmüyorum. 7 ileri çift kavrama bile olsa.

Berkan

New member
F1 Aracı Hiç Gitmiyoki :) Ömrü yok .. Şahsen Benim anlattığım o kasa o motora ağır .. gitmesine araba kalkıp gidiyor.. çok uzun ömürlü olmayacağını düşünüyorum.. gitmesine zaten gidiyor.. adamlar turbolamış aşırı besleme yapmış.. illaki gider.. performansı verir ama uzun ömür olmayacağını düşünüyorum.. anlatabildimmi :) Bu arada Dünyada 3 tane mi 4 tane olan bir F1 aracına sahib olan bir adam Geçenki istanbulpark etkinliğinde arabam eskiyecek diye 1 tur attı bıraktı.. okadar motor ömrü sıkıntılı gerisini sen düşün .. Benim kuzende Porche 911 turbo var :) 3000 km de bakıma gidio .. 1.0 Turbo Bir aracın az yakacağınıda düşünmüyorum. 7 ileri çift kavrama bile olsa.
erkan f1 araçları kabaca 18-20 bin devir donuyor o haftayı tek motorla tamamlaması lazım. bir sorun olursa degistirme sansları yok yarısamazlar o hafta yani demek. biz yol şartlarında döndügümüz olsun olsun 6500 olsun.

ayrıca milletin derdide az yakması değil bu algı sadece bizde böyle haliyle en pahalı benzini kullandıgmız için alım gücü kazanlan maas vs vs. adamlar emisyon kovalıyor euro normlarını kovalıyor. yine cogu ülkedede vergiler hacme göre degil ; güce, cevre kirletmeye veya emisyona göre alınıyor.
hacim düşürüp turboyu koyarak zaten bunları gerceklestiriyorlar.

slhyldz

New member
Kucuk geliyor diyende hakli.
Iyi problem olmaz diyende...
Herkezzin bir tecrubesi ve duyumlari vardir.
Lutfen goruslere saygili olalim.
Yorum yaparken kirici olmak kimseye birsey kazandirmaz.

Ayrica cok buyuk arge dediklerinizde hata yapti ve yapiyor. Wolsvagen 1.2 tsi motoru cikardigi sene araclarin bircogu gitmemeye sorun cikartmaya basladi. Servislere bircok bulten yayinlandi. Turboyu tasarlarlarken bir hata yapmislar ve servise bu sorunla gelen binlerce aracin turbosunun bilmem neresine pul takarak sorunu cozmuslerdi. Bu sadece bir ornek daha bircok ornek verilebilir.

inimicus

New member
Okuması ara ara eğlenceli de olsa forum kuralları içinde kalınması daha iyi olurdu. X ya da Y kişiyi yaftalamak da hoş değil ama. Bu tartışmada arada [MENTION=1547]Berkan[/MENTION]'ın en son mesajı gibi mesajlar daha şık kaçıyor. Kırmadan ve bilgilendirerek.

ceronimo1978

New member
Arkadaslar gerek yok bu tarz atismalara. Bilgi paylasalim tartisalim gorus bildirelim ama karsi tarafi kirmayalim. Forumdan da sogutmayalim uyeleri lutfen herkes igneyi bir kendine batirsin. Selamlar

turkeril

New member
Evet aktif üye bu zamanda zor bulunuyor ;)