2008 ceed crdi 90 hp çekiş düşüklüğü...Yardım lütfen.

YZDENİZ

New member
Arkadaşlar aracı yaklaşık 1 ay önce aldım.Aldıktan sonra filtre ve yağ değişimi yaptım.
Aracımda özellikle yokuşlarda neredeyse düze yakın yokuşlarda bile yığılma oluyor. Yığılma az olsun diye yüksek devir düşük vites idare ediyorum. Böyle de hem araç çok yakıyor(şehir içi 8 ve üzeri,şehir dışı 6 ve üzeri) hem de bağırıyor. Ama dizel bir araçta bu kadar çekiş zayıflığı beni arabamdan soğutuyor. Acaba bütün 90 hp olan modeller mi böyle yoksa benim araçta mı bir sıkıntı var?
Araçın turbosunu turbo ustasına gösterdim sıkıntı yok dedi.Motor ustası da motor da sıkıntı yok dedi. Bir defa bilgisayara bağlandı ama arıza kodu bulunamadı. Ama bir sıkıntı var gibime geliyor. Aldığım adam baskı balatayı değiştim demişti. Bakımları yeni yapıldı sadece mazot filtresini değişmedim. Acaba bundan kaynaklanabilir mi? Şimdi nereye hangi ustaya göstereyim bilemiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

c@n

Super Moderator
Ali'ye katılıyorum... Ömür turbo hortumu motor kapağının altında kalıyor belki o yüzden görmemiş olabilir usta...

YZDENİZ

New member
Hortum çıkık olsa ses yapmaz mı veya başka ne gibi bir belirtisi olabilir. Bir de aracın ruhsatında 1468 kg yazıyor. Bu rakam bana çok yüksek gibi geldi. Araç gerçekten bu kadar ağırsa 90 hp bunu taşımakta zorlanıyor mu acaba diğer 90hp ceed kullanıcılarında durum nasıl?

Tesla

New member
Eski 308 aracım 90 beygir ve 205 NM torkluydu. Araç 1350 kg'dı ve motor biraz yetersiz kalıyordu. Bu ağırlıkta bir araçta 90 beygir'den çok şey beklememek gerek ama yığılma da olmaz. en azından yokuşlara girdiğiniz hızla çıkarsınız. Benim araçta da turboyu devreye sokan hortum çıkınca yığılma olmuştu. O hortum da çok aptal bir yerdeydi. ilk baktıkları yer o oldu ve hortum takılınca sorun düzelmişti. Ancak yine de 90 beygir çok az geliordu. özellikle yüklü araçta. ben de 115 beygir ve 260 NM torka chip tunning yaptırmıştım. çok iyi olmuştu.

amorusso

New member
agirlik la alakasi yok, ayni aractan ben 2 sene 40.000 km kullandim, gayet sorunsuzdu keci gibi tirmaniyordu, yuksek suratlerde beygir ekisikligi hissediliyordu biraz ama, sizdeki turbo sorunudur, baska seye kafa yomaya gerek yok , enejktor de olabilir, en dogrusu yetkili servise de gostermek

deadgarden

New member
aracınızda kesınlıkle sorun vardır. 90 bg de olsa. turbolu araç yığma yapamaması lazım.

YZDENİZ

New member
Arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim.
Bulunduğum şehirdeki yetkili servis sanayiyi mumla aratır. Bir defasında sağ sinyal kolunda kısa devre olmuştu birkaç kablo yanmıştı. Servise gösterdim torpido altı bütün elektrik tesisatı değişmesi lazım 4-5 bin lira fiyat çıkardılar. Elektrik ustasına gösterirken dedim usta sadece yanan kabloları bulup değişseniz olmaz mı dedim. Adam komple değişirse anca düzelir dedi. Götürdüm sanayiye 500 civarı bir fiyata hallettiler.Servisten pek ümitli değilim. Öyleyse bi şu turbo hortumunu ustama göstereyim yerini bulabilirse bi baksın. Aracı lifte alınca alttan kolaylıkla yeri tespit edilebilir mi?

YZDENİZ

New member
Arkadaşlar yorumlarınız üzerine aracı bi sanayi ustasına götürdüm. Usta kia servisten ayrılma yani kialara aşina biri. Direkt gidip turbo hortumu çıkmış mı usta bi kontrol edebilir misiniz diye gittim. Adam bayağı inceledi turboda mekanik veya elektriksel bir sıkıntı gözükmüyor hortumu da sağlam dedi. Enjektörden olabilir dedi. Acaba başka bir turbo ustasına daha mı göstereyim yoksa iyi bir enjektör ustası mı bulayım bilemedim. Sizce en muhtemel seçenek nedir?