Turbo sorunsalı

ybncii

New member
Katılım
7 Ara 2015
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Tekere aktarılan 130 hp çıktı hocam, benim dediğim motordan çıkan değer
Bende onu söylemeye çalışıyorum hocam esas olan performans istiyorsanız tekere aktıralan hp ye bakmak lazım. [MENTION=1547]Berkan[/MENTION] hocam aslında teorik olarak aynı şeyleri söyledik. Yalnız crdi motorların turboları sağlamdır sözüne şu şekilde katılmayacağım. Tüm turbolar sağlamdır. Her turbonun bir limiti vardır gerek sıcaklık gerekse basınç. intercooler la bu bütün bir haldedir. Yani turboya kalkıp 2.5 bar basıp 3 lt lik intercooler la bunu soğutmayı bekleyemessiniz. Bu konuları ince ve hassas düşünmek lazım. Uzun süre dip gaz gittiniz yağ sıcaklığı aşırı yükseldi durdunuz ya 1-2 dk turbonun yağlanıp soğumasını bekleyeceksiniz yada aracınıza bir turbo timer takıp görevi ona bırakıcaksınız.
 

slhyldz

New member
Katılım
29 Haz 2014
Mesajlar
1,308
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Konum
pendik
Bende bir arkadaşımı arayıp sordum. Dediğin gibiymiş. Sen o zaman yazılımı paşaoğlunda yaptırdıysan yine orada eski haline döndürebilirsin. Herhalde ücret istemezler.
Şimdi yetkili servisi aradım, kesinlikle yazılım uygulamalarında orijinale dönüşte yardımcı olmuyoruz dediler. Remaps'i aradım orijinal yazılım elimde diye, geçiş için 300 lira istediler, battım ben yav :(
 

OzgurGunes

New member
Katılım
28 Eki 2015
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
Bende onu söylemeye çalışıyorum hocam esas olan performans istiyorsanız tekere aktıralan hp ye bakmak lazım. @Berkan hocam aslında teorik olarak aynı şeyleri söyledik. Yalnız crdi motorların turboları sağlamdır sözüne şu şekilde katılmayacağım. Tüm turbolar sağlamdır. Her turbonun bir limiti vardır gerek sıcaklık gerekse basınç. intercooler la bu bütün bir haldedir. Yani turboya kalkıp 2.5 bar basıp 3 lt lik intercooler la bunu soğutmayı bekleyemessiniz. Bu konuları ince ve hassas düşünmek lazım. Uzun süre dip gaz gittiniz yağ sıcaklığı aşırı yükseldi durdunuz ya 1-2 dk turbonun yağlanıp soğumasını bekleyeceksiniz yada aracınıza bir turbo timer takıp görevi ona bırakıcaksınız.
Turbo soğusun diye 15-20 dk bekledim heralde o kadar bastıktan sonra :D normal gündelik kullanımda basmasam bile çalıştırıp-kapamada bile 1 er dakika bekliyorum.
 

OzgurGunes

New member
Katılım
28 Eki 2015
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
Bende bir arkadaşımı arayıp sordum. Dediğin gibiymiş. Sen o zaman yazılımı paşaoğlunda yaptırdıysan yine orada eski haline döndürebilirsin. Herhalde ücret istemezler.
Aynen geri dönüşte ücret almıyorlar;fakat istanbulda işte, 300 lirada çok abartı istanbula gidip gelsem daha az mazot yakarım.
 
Üst