Yurtdışı gonderisi hk.

slhyldz

New member
Merhaba.
Acil olarak kirgizistan Biskek'e bir zarf gondermem gerekiyor. Icinde resmi bir belge var. Hafta ici birkac kargo firmasini arayip soracagim ama, daha once gonderen varsa buraya bilgi yazarsa sevinirim.
Nasil, kiminle, kac gunde ve fiyat...
Not: ups kargo icin internetten baktim 118$ +kdv yaziyordu. (350tl)

sinan1

New member
Aras kargo ile ingiltere belçika, avusturya gibi ülkelere A4 abadında kalın bir paketler yolladım. her biri 0.5kg civarı

Buradan Aras kargoya veriyoruz, diğer ülkedeki teslimat DHL ile oluyor. ingiltere 80TL civarı idi.

Ücreti telefonla sormak yerine paketi şubeye götürerek sormanız daha uygun. Çünkü tartıp ebatlarını ölçerek fiyat hesaplanıyor. Telefonda kesin ebatları ve ağırlığı söyleseniz bile muhtemelen uyduruk bir fiyat verilecek bu da yanıltıcı olacaktır. kirgizistan'a DHL teslimat yapıyor mu onu da bilmiyorum.

_SpOrTmEn_

New member
Merhaba.
Acil olarak kirgizistan Biskek'e bir zarf gondermem gerekiyor. Icinde resmi bir belge var. Hafta ici birkac kargo firmasini arayip soracagim ama, daha once gonderen varsa buraya bilgi yazarsa sevinirim.
Nasil, kiminle, kac gunde ve fiyat...
Not: ups kargo icin internetten baktim 118$ +kdv yaziyordu. (350tl)
Gecenlerde fransaya 1 kıloya yakın bır proje dosyası gonderdık ve 1.5 gun ıcerısınde gıttı.
Tavsıyem sudur DHL ıle gonderırsenız 2 gun ıcerısınde gıdecegını dusunuyorum fıyat olarakta tahmını 160-180 arası bırsey olacaktır anladıgım kadarıyla A4 bır evrak gondereceksınız.
muhtemelen ısınızı en ıyı DHL gorecektır dıye dusunuyorum kapıdan alıp ıstedıgınız yere ulastırıyorlar. Yıne de arayıp bır bılgı almanız ıyı olur...

slhyldz

New member
Arkadaşlar konuyu emanet sistemi ile çözüme ulaştırdım. Kırgızistana gidecek bir yolcuya verdim. Havaalanında emaneti sahibine verecek. Cebinede bir yemek parası tamam. Saolun. PTT ye güvenemiyorum kaybolma riski var. UPS 350 tl gibi uçuk bir para istiyor. Sanırım en mantıklısı Fatih'in dediği yermiş ama hallettik.

_SpOrTmEn_

New member
Arkadaşlar konuyu emanet sistemi ile çözüme ulaştırdım. Kırgızistana gidecek bir yolcuya verdim. Havaalanında emaneti sahibine verecek. Cebinede bir yemek parası tamam. Saolun. PTT ye güvenemiyorum kaybolma riski var. UPS 350 tl gibi uçuk bir para istiyor. Sanırım en mantıklısı Fatih'in dediği yermiş ama hallettik.
cozume ulasmasına sevındım acıkcası bunu soyleyecektım ama illegal ıslerdense dogru olana yonlendırmek ıstedım bı yemek parasına hallettıysen ne mutlu :)

slhyldz

New member
:) verdiğim parayla artık bişkekte bir hafta yemek yer. Buranın 100 tl si orada kral para.
cozume ulasmasına sevındım acıkcası bunu soyleyecektım ama illegal ıslerdense dogru olana yonlendırmek ıstedım bı yemek parasına hallettıysen ne mutlu :)