yeni kia ceed rodaj var mı buna bağlı yakıt tüketimi

montoya23

New member
herkese merhabalar ,

yeni ceed (1,6 128 beygir düz dizel )sahibi olarak foruma katılmış bulunuyorum..Aracın rodaj kullanımı diye bir şey var mı ; şu an için 300 km yaptım yakıt tüketi mi 7,8 litre.Bu tüketim km arttıkça azalacak mı ?

y@vuz

New member
aynı şeyi ben de merak ediyorum. şu an aracım 750 km de ve yakıt tüketimim 7,4 lt.
fabrika verilerine yaklaşabilecek miyim? :)

sorudan önce kendinizi tanıtsaydınız. Sizi daha iyi tanımış olurduk

Yeni Üye Tanıtım Bilgi Formu;

1.- Adınız, Soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Marka ve modeli):
4.- Mesleğiniz:
5.- Siteyi nereden duydunuz:
6.- Burcunuz:
7.- Taraftarı olduğunuz takım:
8.- Yaşadıgı şehir / semt :
9.- Hobileriniz:
10.- Kan Grubunuz:

site içerisinde bu konuyla ilgili daha önce başlıklar açılmıştı net bilgileri oradan alabilirsiniz.

sallami

Member
3500 km ortalaması 8,9 litre amerika'da yakıt değerlerini düşük gösterdiklerini kabul ettiler. Darısı Türkiye'nin başına.

mserttas

New member
evet var 1000 km. bu süre zarfında uzun süreli sabit hız, sabit devir, 120 km ve 4000 devir üstü tavsiye edilmiyor.

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Ynt: yeni kia ceed rodaj var mı buna bağlı yakıt tüketimi

3500 km ortalaması 8,9 litre amerika'da yakıt değerlerini düşük gösterdiklerini kabul ettiler. Darısı Türkiye'nin başına.
Avrupa normlarında herhangi bir sıkıntı yok ki dolayisi ile kabul edilecek bir durumda yok :)

Yasin

New member
deviri sabit kullanmayın yeterli bende 15 gün önce aldım aracı gerekli olan hertürlü araştırmayı yaptım en önemli konu devir sabit kullanılmayacak tabi birazda basarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Ynt: yeni kia ceed rodaj var mı buna bağlı yakıt tüketimi

300 km den sonra ne kadar gidiyorsa okadar basmaya başladım
Ki bunca yıldır araba kullanırım hepsine aynısını yaptım :)

Brkcn

New member
Ben arabayi aldim ertesi gun ankaraya gittim Allah ne verdiyse durmadan tikadim gittim gecmiste kaldi o rodaj donemleri simdi ki parcalarin hepsi birbirine uyumlu :)

hakan078

New member
Evet arladaslar konuyu hortlaticam ama aracim 400 km de rodaj olayi nasil yapilir ,bana yuklen arac hantal olmasin dediler ama bilemiyorum ne kadar dogru olur sizlerin onerilerini bekliyorum otomatik aracim

Serkan OĞUZ

New member
Bence araçların rodaj dönemi biraz eskide kaldı diyebilirim.Teknolojinin gelişmesi neticesinde araçların motor parçalarının zaten birbirine alışmış şekilde olduğunu düşünüyorum.Ama nihayetinde pistonların üzerinde bulunan sekmanların gömleğe göre illa ki mikron bazında farkı olabilir.Arkadaşların dediği gibi hep aynı kondisyonda kullanmamak farklı devir aralıklarını göstermek,ayrıca motorun açılması süresince mümkün olduğu kadar uzun yolda kullanmak bence çok daha sağlıklı olacaktır.Ben hiçbir zaman yeni bir araca ilk günden yüksek sürat gösterilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum.Her viteste ilk zamanlar 3000 deviri geçmeyecek şekilde ama ara ara hızlanmalarda kısa kısa yüksek devirlere çıkıp geri gelmek sureti ile motoru düzgün şekilde kondisyonlu hale getirebilirsiniz.Babam'ın Almanya'da çalışıp Türkiye'ye araç getirdiği dönemde birçok rodaj yaptığı araçları izleme şansım oldu.Tabii ki o dönemdeki teknoloji farklı ve malum otobanları sayesinde bu iş çok keyifli şekilde yapılabiliyor.İlk zamanlar belirli bir süre 100-120km'nin üstüne fazla çıkmazdı ve bu süratlere çıkarken sollamalarda yüksek devirleri kısa süreli gösterip sürati düşürürdü.Sonrasında yapılan yol arttıkça kısa kısa yüksek süratleri göstermek ve daha ilerleyen zamanlarda tepe süratlere çıkarak rodajı tamamlardı.Birde her ne olursa olsun özellikle Dizel araçlarda yokuş aşağı tapa gaz veya otobanda gaz pedalını dibine kadar basıp uzun süreli aracı sıkıştırmazdı.Doğru yada yanlış gördüklerim,bildiklerim ve kendi yaptıklarım bunlardan ibaret:)

hakan078

New member
teşekkür ederim, bende bunlara dikkat edicem.