Yeni Cee'd lpg sorunu ve Dava yolu.

turkeril

New member
Konu hakkında tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Şahsen tecrübem yok fakat GDI'lar (TSI'lar gibi) direk benzin enjeksiyonlu olduğundan direk sıralı lpg takılamıyor. SIralı'ların biraz uyarlanmış versiyonunu takıyorlar fakat lpg ile birlikte sürekli benzin de kullanıyor. Tasarruf çok fazla olmuyor. Sıvı lpg sistemleri en güzeli ama onlar da 6-7 bin tl maliyetle takılıyor. BU maliyetleri yapana kadar CRDI olanı almak çok daha mantıklı duruyor.

makinemühendisi210

New member
Şahsen tecrübem yok fakat GDI'lar (TSI'lar gibi) direk benzin enjeksiyonlu olduğundan direk sıralı lpg takılamıyor. SIralı'ların biraz uyarlanmış versiyonunu takıyorlar fakat lpg ile birlikte sürekli benzin de kullanıyor. Tasarruf çok fazla olmuyor. Sıvı lpg sistemleri en güzeli ama onlar da 6-7 bin tl maliyetle takılıyor. BU maliyetleri yapana kadar CRDI olanı almak çok daha mantıklı duruyor.
Anladım lakin yaptığım teknik araştırma sonrası GDI tipi motorlara sıralı sistemin takılmadığı takıldığı durumda ise bu tarz sorunlara yol açtığına ulaştım. Ben sıvı sistem takmayı düşünüyorum fakat benim anladığım kadarı ile buradaki arkadaş araca sıralı sistem taktırmış.