yakıt problemı

ihsan

New member
merhaba arkadaşlar ben yeni cedd sw aldım dızel otomatık yalnız bır depoyla 550 km ancak yapıyo cok yaktığını düşünüyorum normalde daha az yakması lazım degılmı bununn ılgılı bana yardımcı olursanız sevinirim

rayen

Super Moderator
Hoşgeldiniz. Öncelikle tanışma formunu doldurarak kendinizi tanıtmanızı bekleriz.
Forumda arama yaparsanız yakıtla ilgili bir çok konunun olduğunu görebilirsiniz.

Gökhan Turunç

New member
Hoşgeldiniz.
550 km yol yapıp yakıt ışığı mı yanıyor? Yoksa toplamda 550 km mi yol yapabiliyorsunuz. Tam otomatik vitesin fazla yaktığı doğrudur ancak diğer yarı otomatiklere göre sorunsuz ve daha konforlu olduğu düşünülürse sorun değil. İnanın bana dert etmeyin. Geçtiğimiz Pazar günü dizel yarı otomatik yeni Corolla'yı test ettim ve vites geçişleri berbattı. Ayda ortalama 1500 km yol yapıyorum; ekonomik bir araba ile yapsam belki 100 lira daha az yakıt masrafım olur. Ancak İstanbul trafiğinde 100 lira için bu konfordan vazgeçmek istemiyorum.

ihsan

New member
tanışma formunu nerden doldurcam ?

ErkanKASIM

New member
Cevap: yakıt problemii

merhaba arkadaşlar ben yeni sıfır cedd sw aldım dızel otomatık yalnız bır depoyla 550 km ancak yapıyo cok yaktığını düşünüyorum normalde daha az yakması lazım degılmı bununn ılgılı bana yardımcı olursanız sevinirim
Gaza nazik basın, ayrıca sıfır araç biraz fazla yakar , araba alıştırma dönemini geçtikten sonra biraz daha fazla yol yapacaktır, ayrıca avrupa yakasında oturuyorsunuz normaldir o trafikte yakması ve otomatik vites dizel rahatlığı konforu biraz yakıta yansıyacaktır tabi

slhyldz

New member
Cevap: yakıt problemii

http://www.ceedclubtr.com/forum/teknik-ve-faydali-bilgiler-42/tuketim-degerleriniz-43.html Linkini verdiğim konuyu inceleyerek aracınızla ilgili kıyaslama yapabilirsiniz. Ayrıca oturduğunuz ilçeyi, günlük kaç km. kullandığınızı, güzergahınızı vs. belirtmemişsiniz. Bu şekilde net bir şey söylemek zor. Yazlış olur.
merhaba arkadaşlar ben yeni sıfır cedd sw aldım dızel otomatık yalnız bır depoyla 550 km ancak yapıyo cok yaktığını düşünüyorum normalde daha az yakması lazım degılmı bununn ılgılı bana yardımcı olursanız sevinirim

rayen

Super Moderator
İhsan Bey, aynı içerikte birden fazla konu açmayalım lütfen. Ayrıca konuları ilgili başlık altında açmaya özen gösterelim.
Konu açmadan önce de forumda arama yapmanızı tekrar hatırlatırım. Konu kirliliği yaratmak forumumuzun kolay kullanılmasını engellemektedir.
Bir defaya mahsus olmak üzere konuları düzenledim, ilgili yerlere taşıdım. Bundan sonrakiler uyarı yapılmaksızın silinecektir.

Ahmet_Ugurlu

New member
Benim ceedim dizel otm. bende bir depoyla tam 750 km gidiyorum enfazla 780 km ama önceki dizel otm. volkswagen marka aracımda ise bir depoyla 950-980 km falan gidiyordu. Bu ceedler neden fazla yakıyor?

slhyldz

New member
Volsvagen ne? Golf se, 1300 kusur kg. ağırlığı var ve 105 hp bir motordan söz ediyoruz. Şanzumöanıda farklı. (Çift kavrama) Şehir içi seri ama otobanda Ceed'e göre vasat. Ceed 1500 kg. ve 128 hp. Klasik otomatik şanzumanlı. Şehir içinde volsvagenden 1-2 lt fazla yakması normal. Daha fazla ayrıntıya gerek varmı?
Benim ceedim dizel otm. bende bir depoyla tam 750 km gidiyorum enfazla 780 km ama önceki dizel otm. volkswagen marka aracımda ise bir depoyla 950-980 km falan gidiyordu. Bu ceedler neden fazla yakıyor?

Berkan

New member
valla ben manuelle okadar gidemiyorum( @Ahmet_Ugurlu ) enfazla 720 730 gördüm hep kasmadan kullanımla. aldıgım litre hesabınada vurursam 6.1 - 6.3 hadi kabaca 6.5lt'yi katien gecmiyor.

750-780 güzel rakam bence gayet. kaç litre alıyorsunuz mazotu + olarak Salihin dedikleri gibi 128hp 1500 küsür kilo 17 jant ıvır zıvır otomatik vites arac icin fazla degil bence.

whitepearl

New member
30.000 km de ki Otomatik vites Premium aracımla Devamlı şehir içi ve yoğun İstanbul trafiğinde full depo ile mazot lambasının 720.km de yandığını gördüm. Tekrar doldurduğumda ortalama 100 km de 8 lt yaktığı otaya çıkmıştır.
Bence normaldir.

slhyldz

New member
Bak ben onu unutmusum. 17 cant ile 16 cant arasinda bile yakit farki neredeyse 1 lt reye yakin fark ediyor. 205.55.16 ile 215.55.16 lastikte bile ayni gun farki hissettim.

Ahmet_Ugurlu

New member
valla ben manuelle okadar gidemiyorum( @ahmet_ugurlu ) enfazla 720 730 gördüm hep kasmadan kullanımla. Aldıgım litre hesabınada vurursam 6.1 - 6.3 hadi kabaca 6.5lt'yi katien gecmiyor.

750-780 güzel rakam bence gayet. Kaç litre alıyorsunuz mazotu + olarak salihin dedikleri gibi 128hp 1500 küsür kilo 17 jant ıvır zıvır otomatik vites arac icin fazla degil bence.
valla ben mazot alinca depoyu fullerim ve bende ortalama temde 100-130 arasi hizda kullanirim arac daha yeni olduğu için motoru fazla zorlamak istemiyorum