Bende bayabir araştırdım zararlı deniliyordu, zaten oradaki F işaretini koyan mühendis burda dur demiş.Epeyce faZla görünüyor. Konuyu tamirci arkadaşıma sordum ve yeni araçta çok sorun olmaya bileceğini ama keçeleri özelliklede krank keçesini zorlayabileceğini anlattı. Sonuç, ilerleyen zamanlarda keçelerden yağ kaçırması olarak sana geri dönecek. Tavsiyesi fazla yağı aldırman.
Nasıl yaptıracağına gelince, yağı nereye koydurduysan oraya gidip yağ çeken makine ile azar azar ölçüm yaparak F çizgisine gelinceye kadar fazlalığı aldıracaksın.
Yetkili servis açık yağ koyduğundan bir an dalgınlık yapsa usta, 1 litre kaçar.
Ama ilginç olan servisten çıkmadan yağ seviyesinin kontrol edilmemesi.
Bence servis yağ koyarken böyle bir hata yapmamıştır.
Geçen sene arabanın yağını bizzat kendim değiştirdim, bütün yağı boşalttım ve tamı tamına 5,3 litre yağ koydum, yağ seviyesi de arkadaşın gösterdiği yerdeydi.
Motor çalışır durumdayken yağ seviyesi F ye iniyor diye hatırlıyorum.
Yani kısacası, sorun yok bence.![]()
Seeing is believing.Emre'nin yönlendirmesi sonucu konuyu yeni gördüm. Arkadaş 1 lt. yağ çektirdikten sonra seviyenin "F" ye geldiğini belirtiyor. Siz 5,3 lt. yağ koydurduğunuzda seviyenin aynısı olması imkansız o halde. Bende iki gün önce eski yağı tam olarak tahliye edip, 5lt. yağ doldurdum ve ölçüm yaptım. Yağ seviyesi tam olarak "F" çizgisindeydi.