VW'den Kia'ya

ysbilgin

New member
Merhabalar,

Bazı nedenlerden dolayı Jetta ile ayrılıyoruz. Çoğunlukla İstanbul içi kullanılacak kompakt sınıf bir araç ararken cee'd dikkatimi çekti. Çok seçeneklerim içinde değildi ama dizel otomatik garantili ve donanımının çok dolu olması cezbetti beni.
Ama uzak olduğum bir model olmasından dolayı bir kaç noktada merak ettiklerimi size sormak istiyorum.

-2010 civarı makyajlı kasa bakıyorum.
-i30 ile cee'd in farkları nelerdir?
-concept, motion, concept plus vs. hangisi en doludur, temel farkları nelerdir?
-otomatik dizel ile İstanbul içi yakıt tüketiminiz nasıl?
-Klasik otomatik performansa çok negatif etki ediyor mu?

Şimdilik bu kadar, teşekkürler... :)

josefsalvatini

Yasaklı Üye
Ynt: VW'den Kia'ya

Merhabalar,

Bazı nedenlerden dolayı Jetta ile ayrılıyoruz. Çoğunlukla İstanbul içi kullanılacak kompakt sınıf bir araç ararken cee'd dikkatimi çekti. Çok seçeneklerim içinde değildi ama dizel otomatik garantili ve donanımının çok dolu olması cezbetti beni.
Ama uzak olduğum bir model olmasından dolayı bir kaç noktada merak ettiklerimi size sormak istiyorum.

-2010 civarı makyajlı kasa bakıyorum.
-i30 ile cee'd in farkları nelerdir?
-concept, motion, concept plus vs. hangisi en doludur, temel farkları nelerdir?
-otomatik dizel ile İstanbul içi yakıt tüketiminiz nasıl?
-Klasik otomatik performansa çok negatif etki ediyor mu?

Şimdilik bu kadar, teşekkürler... :)
Concept en donanımlı modeldir
Ceed ile i30 aynı platform araclardir
Istanbulda kullanım güzergahı çok önemli tüketim değeri için ben en düşük 6.3 en yüksek 8.5 görüyorum tabiki aracim yazılımlı olduğu için az tüketimi var
8.5 2-3 km git gel yapınca oluyor
Suan 6.6 lt tüketim konusunda görebilirsin
Klasik 4 ileri at manuel den çok da kötü performans a sahip değildir sadece tüketimi daha fazladır

Sam

New member

eger derdiniz az yakmaksa m/t, ama sehir ici kullanacagim demissiniz bir a/t kullanicisi olarak bende sehir ici 6.5-9 arasi yakiorm uzun yolda yada e5 otoban gibi yollarda 4.8-7 arasi yakiyorim yani hersey sag ayakta bitiyo. ben i30a nazaran ceedi oneririm bi tik daha onde oldugunu dusunuyorum ceedin.(kendi dusuncem) karar sizin hayirlisi olur insallah

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ysbilgin

New member
Derdim az yakmak değil aslında. Her gün mecidiyeköye girip çıktığım için otomatik olması önemli benim için.
Yol tutuş konusunda ne diyorsunuz?

c@n

Super Moderator
Yol tutus konusunda basarilidr, helecki yeni kasasi cok basarilidir... otomatigi cok sorunsuzdur... yakiti biraz fazladir dsg ve yari otomatiklere gore ama onun yaninda uzun yillar sorunsuz kullanabilirsiniz...size masraf cikarmaz... performansi da yeterlidir, kesinlikle uzmez...

Sent from my Samsung Galaxy Note 2 using Xparent Red Tapatalk

altea_

New member
Aracı ben de daha çok yeni aldım.
Ancak aldığıma pişman olacağım bir sıkıntı şu ana kadar görmedim.
Arkadaşlarında bahsettiği gibi yakıtı biraz fazla ancak kullanımı ve donanımı çok keyifli.
Hayırlısı olsun.

c@n

Super Moderator
Valla bwncede cok iyi... eger dedigi gibiyse bu araci kacirma...

Sent from my Samsung Galaxy Note 2 using Xparent Red Tapatalk

Sam

New member

Valla araba cok guzel tek sikinti 2010 olmasi 2011 olsaydi paraya degerdi eger 35-36gbi bi fiyata verirse kacirma

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ceedorf

New member
Yaklaşık aynı kilometrede 2011 modelini 42,500 tl ye sattım,bencede rakam iyi görünüyor.

Likya

New member
Cevap: Ynt: VW'den Kia'ya

Şu ana kadar Reanult, Ford, WV Golf kullandım. 1.5 yıldır Ceed kullanıyorum. Kesinlikle çok iyi , satsam yine Kia Ceed alırım. Hiç düşünmeyin, Tr deki birçok kişi gibi de ön yargılı olamyın derim. Kendim kullandıktan sonra 2 arkadaşım ve 1 komşuma da aldırdım. Alıncaya kadar çok tereddütteydiler, şimdi onlarda başkalarını ikna etmeye çalışıyorlar.
Avrupalı CEED i 2007-2008 de keşfetti, İngiltere, Almanya da birçok kişi Alman arabasına tercih ediyor.
Alman hayranı 56 yaşında tecrübeli bir Elektronikçi olarak Elektronikte Samsung, Araçta Kia devri bu devir.

erginy

New member
Cevap: Ynt: VW'den Kia'ya

Şu ana kadar Reanult, Ford, WV Golf kullandım. 1.5 yıldır Ceed kullanıyorum. Kesinlikle çok iyi , satsam yine Kia Ceed alırım. Hiç düşünmeyin, Tr deki birçok kişi gibi de ön yargılı olamyın derim. Kendim kullandıktan sonra 2 arkadaşım ve 1 komşuma da aldırdım. Alıncaya kadar çok tereddütteydiler, şimdi onlarda başkalarını ikna etmeye çalışıyorlar.
Avrupalı CEED i 2007-2008 de keşfetti, İngiltere, Almanya da birçok kişi Alman arabasına tercih ediyor.
Alman hayranı 56 yaşında tecrübeli bir Elektronikçi olarak Elektronikte Samsung, Araçta Kia devri bu devir.

Son dönem ABD ve AB krizleri bir gerçeği bize yeniden gösterdi. Asya geleceğin büyük gücü! Başını da Çin ve Kore çekiyor.