Ve beklenen oldu MTV arttı

• Konbuyu başlatan Josefsalvatini
  • Başlangıç tarihi
J

Josefsalvatini

Guest
En azından 1.6 altı artış yok :)

13-10-2011
MTV, içki, sigara ve cepte ÖTV zammı

Motorlu araçlar, içki, sigara ve cep telefonunda ÖTV arttı.
Sigarada ÖTV oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a çıkarıldı, ayrıca maktu vergi artışı da yapıldı.

Binek otomobillerde 2000 CC'nin üzeri için ÖTV yüzde 84'ten yüzde 130'a çıktı.

1600-2000 CC arası araçlarda ÖTV yüzde 60'tan yüzde 80'e çıktı.

Cep telefonlarından alınacak ÖTV oranı yüzde 25'e çıktı.

J

Josefsalvatini

Guest
Arkadaslar gelecek magentis 1.7 motorlu yani otv artısı ile yüzde 33 zamlandi yani buyrun cenaze namazına :)

Sportage de aynı sekilde 2000 olduğu için oda fırladı gitti

Tabi bunlar bütün araçlar için geçerli

Ama magentis 1.7 olduğu için. Durum vahim :(

yalcin

New member
Ynt: Ve beklenen oldu MTV arttı

eller günahkarr, diller günahkar..masum değiliz, hiç birimiz :'(

J

Josefsalvatini

Guest
Offff esas bomba 2.2 lik sorentoda
Aynı şey 2.2 crv icinde gecerli

ali gürbüz

New member

kesinlikle kia grubunun elınde patlar bu araçlar haklısın abi

ne kadar zengin bir milletiz bu artışlra kişmsenin ses çıkarttığı yok

benzine-mazota zam ses yok
ötv mtv arttı ses yok
maaşlara %3-5 zam

ondan sonra enfilasyon tek haneli rakamlardaymış
at yalanı .......... inananı denir artık buna

ali gürbüz

New member

[quote author=Josefsalvatini link=topic=689.msg20968#msg20968 date=1318489894]
Ali hepsi aynı sekilde :)
[/quote]
1.6 motor üstü mercedes alan adam gene mercedes alır abi..
ama kia alacak adam almaz bence

Snaan

New member

Bazı mallarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) değişikliğe gidildi.

Değişikliğe ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, aralarında motorlu araçlar, alkollü içkiler ve tütün mamullerinin de olduğu bazı mallarda uygulanan ÖTV ile ilgili kararın yürürlüğe konulması, Maliye Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Motor hacmi 1600-2000 cm3 olan otomobillerde ÖTV arttı

Bazı mallarda uygulanan Özel Tüketim Vergisinde (ÖTV) değişikliğe gidildi.

Buna göre, motor hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenlerin vergisi artırılmazken, motor silindir hacmi 1600-2000 cm3 arasında olan araçlarda vergi oranı yüzde 60'tan yüzde 80'e, motor silindir hacmi 2000 cm3'ün üzerinde olan araçlarda, yüzde 84'ten yüzde 130'a yükseltildi.

Bazı mallarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) değişikliğe gidildi. Değişikliğe ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Değişikliğe gidilen mallar arasında tütün ürünleri de yer aldı.

Buna göre, tütün içeren purolar, uçları açık purolar ve sigarilloların vergi oranları yüzde 30'dan yüzde 69'a, asgari maktu vergi tutarları ise 0,1325 liradan 0,1450 liraya çıkarıldı.

Tütün içeren sigaraların ve tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaraların da vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a, asgari maktu vergi tutarı da 0,1325 liradan 0,1450 liraya yükseltildi.

Alıcısı olan Telsiz Telefonların ÖTV oranları yüzde 20'den 25'e çıkarılırken, her bir telefon için asgari vergi tutarları da 100 liraya yükseltildi

Bazı mallarda uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) değişikliğe gidildi.

Değişikliğe gidilen mallar arasında alıcısı bulunan verici portatif (cellular) telsiz telefon cihazları da yer aldı.

Buna göre, bu cihazların ÖTV oranları yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılırken, bu oranlara göre hesaplanan verginin bu malların her bir adedi için 100 liradan az olması halinde, orana göre hesaplanan vergi yerine her bir adet için 100 lira vergi alınacak. Bu rakam daha önce 40 lira idi.

Bazı motorlu araçlar, alkollü içkiler, tütün mamulleri ile telsiz telefonların ÖTV oranları yeniden düzenlendi.

Düzenlemeyle kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılan ithalatta uygulanan Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kesintisi oranı da yüzde 3'ten yüzde 6'ya çıkarıldı.

Düzenlemelere ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, motor silindir hacmi 1600-2000 cc arasında olan araçlarda vergi oranı yüzde 60'tan yüzde 80'e, motor silindir hacmi 2000 cc'nin üzerinde olan araçlarda ise yüzde 84'ten yüzde 130'a yükseltildi.

İstihap haddi 850 kilogramı geçmeyip, motor silindir hacmi 2000 cc'nin altında olan, istihap haddi 850 kilogramı geçip, motor silindir hacmi 2800 cc'nin altında olan, sürücü dahil 9 kişilik oturma yeri olanlardan motor silindir hacmi 3200 cc'yi geçmeyen araçlar için ÖTV vergi oranları da yüzde 10'dan yüzde 15'e çıktı.

Tütün ürünleri

Düzenlemeye göre, tütün içeren purolar, uçları açık purolar ve sigarilloların vergi oranları yüzde 30'dan yüzde 69'a, asgari maktu vergi tutarları ise 0,1325'ten 0,1450'ye çıkarıldı.

Tütün içeren sigaraların, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış sigaraların, herhangi bir oranda tütün yerine geçen maddeleri içersin, içermesin içilen tütün ile enfiye ve çiğnemeye mahsus tütünün de vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a, asgari maktu vergi tutarı da 0,1325'ten 0,1450'ye yükseltildi.

Net muhtevası 500 gramı geçmeyen ambalajlarda olan ile net muhtevası 500 gramı geçen ambalajlarda bulunan tütün ürünlerinin ÖTV oranları da yüzde 63'ten yüzde 69'a çıkarken, asgari maktu vergi tutarı ise 0,0342 liradan, 0,0375 liraya yükseltildi.

Alkollü içecekler

Düzenlemeyle, bazı alkollü içeceklerde de ÖTV oranları yeniden düzenlendi.

Malttan üretilen biralarda vergi oranı aynı kalırken, asgari maktu vergi tutarı 0,44 liradan, 0,53 liraya çıkarıldı.

Taze üzüm şarabının (kuvvetlendirilmiş şaraplar dahil); üzüm şırası (20.09 pozisyonunda yer alanlar hariç) asgari maktu vergi tutarları 2,44 liradan, 2,94 liraya,

Vermut ve diğer taze üzüm şaraplarının (bitkiler veya kokulu maddelerle aromalandırılmış) 22,1 liradan 27,18 liraya,

Köpüklü şarapların 16,12 liradan 19,82 liraya, Alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 18 veya daha az olanların 17,55 liradan 21,58 liraya, Fermente edilmiş diğer içeceklerin 2,44 liradan 2,94 liraya, Alkol derecesi yüzde 22'den fazla olanlar, etil alkol ve damıtım yoluyla elde edilenler ve alkol derecesi yüzde 80'den az olan etil alkol damıtım yoluyla elde edilen alkollü içkilerin 85,8 liradan 105,8 liraya, Üzüm şarabı veya üzüm cibresinin damıtılması yoluyla elde edilen alkollü içeceklerin 71,5 liradan 87,95 liraya, Cin ve Genava ile Votkanın 57,2 liradan 70,35 liraya, Alkol derecesi hacim itibariyle yüzde 45,4'ten fazla olanların 85,8 liradan 105,8 liraya, Likörlerin 78,65 liradan 96,74 liraya, Rakının 51,48 liradan 63,48 liraya, Diğerlerinin de 85,8 liradan 105,8 liraya yükseltildi.

Telsiz telefonlar

Değişikliğe gidilen mallar arasında alıcısı bulunan verici portatif (cellular) telsiz telefon cihazları da yer aldı.

Buna göre, bu cihazların ÖTV oranları yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılırken, bu oranlara göre hesaplanan verginin bu malların her bir adedi için 100 liradan az olması halinde, orana göre hesaplanan vergi yerine her bir adet için 100 lira vergi alınacak. Bu rakam daha önce 40 lira idi.

Öte yandan, düzenlemeyle, kabul kredili, vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılan ithalatta uygulanan KKDF kesintisi oranı da yüzde 3'ten yüzde 6'ya çıkarıldı.

Bazı ürünlerdeki eski ve yeni ÖTV oranlarıyla asgari maktu vergi tutarları şöyle:

Ürün adı Eski ÖTV Yeni ÖTV Eski Maktu Vergi Yeni Maktu Vergi

-Motor silindir
hacmi 1600-2000
santimetreküp arasında
olan araçlar Yüzde 60 Yüzde 80

-Motor silindir hacmi 2000
santimetreküpü geçenler Yüzde 84 Yüzde 130

-Cin ve Geneva 57,20 lira 70,35 lira
-Votka 57,20 lira 70,35 lira
-Rakı 51,48 lira 63,48 lira

Tütün içeren sigaralar Yüzde 63 Yüzde 69 0,1325 lira 0,1450 lira

Kaynak Anadolu Ajansı

rayen

Super Moderator

Yarabbi şükür. Allah razı olsun. Durmak yok, milletin arkasına dolanıp puan (arada başka şeyide alıyorlar da dilim varmıyor söylemeye) almaya devam. Yalnız beni derinden sarsan rakı işi oldu. Ağır darbe yediğimi hissettim.

muhammet

New member

[quote author=yalcin link=topic=689.msg20963#msg20963 date=1318486214]
eller günahkarr, diller günahkar..masum değiliz, hiç birimiz :'(
[/quote]
hiç birimiz demeyelim %50 miz masum değiliz desek

Snaan

New member

ben sigara ve içkinin zamlanmasını çok olumlu buluyorum. akpye oy vermedim ama sırf bunu yapacaklarını söyleseler verirdim :D araba olayı da bence küçük motorlu araçların satışını teşvik etmek için bir yandan da çaktırmadan kazık atma amacıyla yapıldı

se7en

New member
Sorento 180.000 tl oldu gecmis olsun.magentis gelisi iptal olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

rayen

Super Moderator

[quote author=Snaan link=topic=689.msg21059#msg21059 date=1318613216]
ben sigara ve içkinin zamlanmasını çok olumlu buluyorum.[/quote]
18 yaş altı için konuşuyorsanız, çok doğru. Zaten bunun için gerekli tedbirler alındı, uyarılar yapılıyor.
Ama yetişkinler için sigara ve alkol tüketimini azaltmak ya da ortadan kaldırmak için bunu yapmak kişinin haklarına müdahale etmek demektir.
Fastfood yiyecekler, glikoz şurubundan elde edilen gıda maddeleri vs. bunlar da insan sağlığı için çok zararlı. O zaman bunlar da aşırı zamlansın ya da yasaklansın.
Önemli olan vatandaşın yaşantısına müdahale etme isteğidir. Bu kabul edilemez. Yasakla, zamla bunlar önlenemez, kullanımı yok edilemez.
Eğitimle bunu kaldırmaya çalışmak daha önemlidir. Ben söyleme değil, niyete bakarım. Yakında güneş ışınları cilde zararlı deyip,
şort giymeyi ortadan kaldırmak için şortlara aşırı zam yaparlarsa şaşırmayın. ;D

mertgulkokan

New member

bencede sigara ve içki için böyle zamlarla önlem alınamaz toplumu daha çok bilinçlendirmek lazım ama isteyen istediği kadar kullanır ve içer...

J

Josefsalvatini

Guest
Burada ama zaten sigara satışını azaltmak yada yasaklamak değil arkadaslar
Kimsenin anlamadığı olay basitce su
Sigara ve alkol insanların yasaması için zorunlu olarak görülmüyor
Tıpkı lüks araba almak gibi
Dolayısı ile zorunlu olmayan ürünleri alan insanlar parası var olarak görülüyor ve bu sekilde vergi ile cezalandırılıyor bütün Yönetimlerin uyguladığı bu sigarayı içkiyi üretenler istihdam sağlıyor vergi ödüyor devlet kazanıyor insanlar alıp iciyor yine devlet kazanıyor mantik düz mantik o yüzden bu konuların ince detayına girmeyelim

Mesela ben artık 1.6 motor üstü sığır Arac düşünmüyorum
Sigara ve alkol kullanmadığım için sorun değil ama kullansam sigarayı bırakmak isterdim içkiyi de bırakmak veya azaltmak isterdim

Sonuçta hepimizin gelirim belli gelirden tasarruf yapmak giderlerimizi. Azaltmaktan geçiyor

Sigara ve alkol hepinizin dediği gibi egitimden geçiyor egitimde çekirdek aileden başlıyor hepimiz bı ürünlerin saglıga zararlı olduğunu biliyoruz hiçbirimiz cocuğumuzun sigara içmesini istemeyiz ama nedense biz bas ornek alacakları kisi olarak iceriz

Egitim çekirdek aileden baslar

Buyrun sigarayı bırakalım ayda minimum 150 tl bütçeniz fazla versin cocuğu olan ona para birikimi yapsın
Olmayan bekar olan başka yonde birikim yapsın

Meselenin özü bence budur hata ettiysek affola

Snaan

New member

[quote author=mylasos link=topic=689.msg21082#msg21082 date=1318663761]
18 yaş altı için konuşuyorsanız, çok doğru. Zaten bunun için gerekli tedbirler alındı, uyarılar yapılıyor.
Ama yetişkinler için sigara ve alkol tüketimini azaltmak ya da ortadan kaldırmak için bunu yapmak kişinin haklarına müdahale etmek demektir.
Fastfood yiyecekler, glikoz şurubundan elde edilen gıda maddeleri vs. bunlar da insan sağlığı için çok zararlı. O zaman bunlar da aşırı zamlansın ya da yasaklansın.
Önemli olan vatandaşın yaşantısına müdahale etme isteğidir. Bu kabul edilemez. Yasakla, zamla bunlar önlenemez, kullanımı yok edilemez.
Eğitimle bunu kaldırmaya çalışmak daha önemlidir. Ben söyleme değil, niyete bakarım. Yakında güneş ışınları cilde zararlı deyip,
şort giymeyi ortadan kaldırmak için şortlara aşırı zam yaparlarsa şaşırmayın. ;D
[/quote]

zaten fast foodu da yasaklamaya başladılar. örneğin okullardan kaldırdılar. patates kızartması hicbir kantinde satılamıyor şu an. bu tip değişiklikleri bence bundan sonra sıkça göreceğiz. bence bu denetimlerin artması ileriki kuşakların yaşantısı açısından çok iyi olacak çünkü yavaş yavaş genlerimiz bozuluyor.

sigarayı içkiyi eğitimle falan çözemeyiz. Türkiyenin en büyük insanı da bu yüzden vefat etmedi mi? ki onun zekası tartışılamaz. farkında olduğu halde kendi kendine zulmetti. şuan sigara ve alkol kullanan tüm insanlar da bunu yapıyor. artık buna devlet tarafından dur denmeli. seçim halkın insiyatifine bırakılmamalı. sigarayı 50 lira yapsınlar, kaçak sigarayı da sıkı denetlesinler o zaman bakın bakalım nasıl kurtuluyor insanlar.

J

Josefsalvatini

Guest
Sinan içki iranda yasak ama tüketim hatsafhada yasakçı zihniyetten çok egitim le daha iyi olur aileden bence

c@n

Super Moderator
Re: Ynt: Ve beklenen oldu MTV arttı

[quote author=Josefsalvatini link=topic=689.msg21089#msg21089 date=1318669049]
Sinan içki iranda yasak ama tüketim hatsafhada yasakçı zihniyetten çok egitim le daha iyi olur aileden bence
[/quote]

+109090000000

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk