OzgurGunes
New member
Öncelikle herkese merhaba, aracım 12' Kia Pro Cee'd 1.6 CRDI 128 HP M/T 56 bin km'de. Aracımda Paşaoğlu yazılım var 170 HP 340nm tork veriyor, aracımla 1 ay önce top speed denemesi yaptım ve 240 km/s gördüm, tabii bu sürate çıkmak için Ankara çevre yolunda 30-40 km boyunca aralıksız dip gaz gittim, e tabi eve dönerken turbo ıslık sesi çıkarmaya başladı, o akşam ses çıkardı; fakat sabah uyanıp motoru çalıştırdığımda ıslık sesi kesilmişti. Tahminim yağ sıcaklığı çok yükseldiği için yağ özelliğini kaybetti ve turboyu yağlayamadı. İkinci tahminim ise carbon clean, carbon clean yaptırdıktan sonra turbodan ses gelmedi;fakat 1 hafta sonra turbo ıslık sesine benzer bir olay gelmeye başladıki son 3 haftadır bu ses geliyordu her devirde. Bugün artık sanayiye gittim, turboyu gösterdim. Turbo milinin bozulduğunu söylediler. Tamiri için 600-750 lira arası fiyat aldım. Sonra yıldız sanayiye gidip çıkma turbo aradım. 90 bindeki arabadan çıkma turbo buldum. Takma-çıkarması dahil 1000 lira istediler. Başka birisi 30 bindeki turbo için 850 lira istedi, ama 30 binde olup olmadığını bilmiyorum ki bence kesinlikle yalan söylüyor. Yeni turbo 2000 lira civarı. Arkadaşlar öğrenciyim, durumumu zorlayıp yaptırmaya çalışacağım; fakat gene de en verimli sonucu hangisinde alırım sizce?