Traş Makinası kullananlar.

aLi

Yönetim Ekibi
Haftada 1 sakal traşı olan birisiyim.Onu da pazartesi sabah gidip kuaforde olurum.Sıkıldım artık bu cileden :) Kendime bir makine alayım diyorum.Komple sinek kaydı yapmasını istemiyorum sadece 1 günlük olacak sekilde alsin ve tahris etmesin yeter.Tras makinesinden ziyade trimmer tarzi bisey.

Var mı tavsiyeleriniz.

Su ürünü buldum 0.5 mm ye kadar ıslak kuru kullanabiliyormusuz.Teknosada 129tl.

http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/panasonic-er-gb40-a503-elektrikli-sac-kesme-maki-87287784

akenatons

New member
Ali biliyorsun bankacıyım ve her Allah'ın günü sakal traşı oluyorum. Baby face bir suratım vardı, şimdi patates tarlasına döndü. Mach 5 inden, usturasına, protector dan, philips traş makinesine kadar denemediğim şey kalmadı. cildim çok hassas olduğu için tüm bunları denedim. Ama balsam bile kullansam ciddi tahriş oluyor bende.

Sen anladığım kadarıyla 1 günlük sakal işimi görür diyorsun. Öncelikle şunu söyleyeyim Philips traş makinaları sistemleri gereği içinde dönen bıçaklar vasıtasıyla traş yapıyor. Şu ana kadar sakalları sinek kaydı kıvamında en iyi alan (usturadan bile iyi) traşı bu makinede oldum. Ancak bir süre sonra sakallar tıpkı makinenin dönüş şekli gibi kıvırcıklaşmaya başladı ve özellikle boyun bölgemde sakal batması diye tabir edilen olay baş gösterdi.

Bence bu yüzden braun traş makinalarına bakmanı öneririm. Traş kalitesi philips kadar iyi olmasada sakalı düz bir yol üzerinden aldığı için bendeki şikayetlerin hiçbirine Braun kullananlarda rastlamadım.

Panasonic traş makinaları konusunda ise bilgi sahibi değilim.

Bugra

New member
Braun Cruzer3 kullanıyorum uzun süredir, ilk başlarda memnundum ancak bu aralar makineyi değiştirmeyi düşünüyorum. Arkadaşım Philips kullanıyor çok memnun ve tavsiye etti. Yani makineyi Philips almaya niyetliyim.

Braun Cruzer3'ün kendime göre artılarını eksilerini yazayım, belki fikir verir.

artıları:
şarjlı
prize takılı kullanılabiliyor
temizliği çok kolay
banyoda kullanılabiliyor, tamamen su yalıtımlı

eksileri:
boyun bölgesini almakta zorlanıyor (yan çıkan tüyler)
favori düzeltme aparatı garanti kapsamında 2 kez kırıldığı için değişti garanti bittikten sonra tekrar kırıldı ve servisin elinde parça yok. abimin cruzer 4 makinesinde de aynı sorun oldu. İşportada satılan düz traş makinelerinden bir farkı kalmadı
favori düzeltme aparatı çalıştığı zamanda da çok verimli değildi
son zamanlarda içindeki pilin ömrü dolmaya başladığından olsa gerek devir düşük kalıyor ve makine tıkanıyor, prize takarak kullanıyorum
1 günlük sakal tamam ama 2 günlük sakal traşı için yetersiz

aLi

Yönetim Ekibi
Tesekkurler bilgilendirme icin ama sanirim bu panasonic olanı alıcam.

aLi

Yönetim Ekibi
aaa bu panasonic standli galiba.8 saat sarj ediyosun 50 dk kullaniyosun.

aLi

Yönetim Ekibi
ben hergün tras olmicam ya Berkay. Sıkıntı olmaz o yuzden herhalde.

babıesrar

New member
Gözünü seveyim Akademinin. 10 günde 15 gündde 1 traş olsam da kimse ses çıkarmıyor :cool:

c@n

Super Moderator
Bende aldim zamaninda cruzer 3 iki uc kullanimdan sonra biraktim... ugrasilmiyor.. jilet ile cok daha rahat ve pratik oluyor...

TeamPASAOGLU

aLi

Yönetim Ekibi
Abi ben jiletle kendim olamiyorum.Cildim cok hassas hemen kizariyor. O yüzden sinek kaydi olmadan 3-4 gunde 1 tras olayim diyorum.

c@n

Super Moderator
Bende oyle dusunuyordum ama makine de tahris ediyor... haberin ola...:)

TeamPASAOGLU

deadgarden

New member
doğum günümde kardeşim philips traş makınesı aldı. bendeki sakal öyle bişeyki. bu dunyada benm sakala girebilecek traş makınesı tanımıyorum. koca mach 5 bile 3.4 traşdan sonra hurdaya çıkıyor:)

aLi

Yönetim Ekibi
abi benim oyle bir yetenegim yok.jilet kullanamiyorum kullanirken suratim paramparca oluyo :) sıkıntı orda zaten.