Torpido

reallaz81

New member
Merhaba arkadaslar geçenlerde aracımın torpidosuna iç dış yıkatmak icin bıraktığım yıkamaci torpido parlatici surmuş güneşli havada asırı yansıma yapması ve dalgalı görüntü oluşturmasından dolayı kendim temizlemeye giriştim Arap sabunu aseton dan tutunda sonaxin temizlik ürünlerine kadar herseyi kullandım fayda etmediği gibi torpido zarar gördü en son torpidoyu değiştirmek istedim 3000 tl fiyat çıkardılar sorum şu şimdi torpidoyu soktursem yenisi takılsa acaba ses yaparmi orijinali gibi olurmu?

Garantiden degistien arkadaslar olmustu bir sorunyasayani hatirliyorum

Sent from my Windows Phone 8S by HTC using Tapatalk

rayen

Super Moderator
Geçmiş olsun. En kullanılmaması gereken ürünü kullanmışsınız. Aseton...
Aseton kesinlikle plastik aksamlara değmemelidir. Torpidoyu keşke sadece detarjanla temizleseydiniz, en kötü prill bile olurdu. Neyse olan olmuş.
Torpidonun fotosunu görsek daha net yorumlar yapabilirdik. Satarken sorun olmaz diyorsanız. Torpidoyu kaplatabilirsiniz. Hatta elinizden geliyorsa kendiniz de yaparsınız. Plasti dip diye bir malzeme var, onunla heryeri kaplamak mümkün ama sonrasında dikkatli olmak gerekir. Çünkü aşırı sürtünmelerde kaplamada yırtılma, bozulma olabilir. Fikir edinmeniz açısından aşağıdaki linke tıklayınız.
http://www.ceedclubtr.com/forum/dis-dizayn-28/pilasti-dip-ile-rengarenk-olacagizzz-2886.html

reallaz81

New member
Aslında aklıma daha önce gelmişti plas dip ama torpidonun orijinalliğini korumasını istedim suan icin torpido değişmekten başka sağlıklı çözüm bulamıyorum

dellobaltino

New member
bu oto temizlemeciler arabayı parlatmak için gidip parlatıcı sürüyorlar bunu bildiğim için arabayı verirken özellikle tembih ediyorum kesinlikle lastikleri dışında hiçbiryerinde hatta paspaslarında bile kesinlikle parlatıcı kullanmayın diye. ayrıca torpidoyu korumak için yaz kış güneşlik koyarım. çünkü plastiğe en çok zarar veren dış etken ne ısı ne nem en çok zarar veren ışıktır. hatta plastik malzemeler loş ortamda saklanmalıdır diye biliyorum. arkadaşın başına gelenen üzüldüm.

rayen

Super Moderator
Torpidoyu ve plastik aksamı korumak için hemen iki ürün önereyim.
1. Aerospace Protectant - Motor yıkaması yapıldıktan sonra koruma içinde kullanılır.
2. Gtechniq C6 Matte Dash - Bu ürünü satan arkadaşa bu linkten ulaşabilirsiniz. Güvenilirdir.
Bu ürünlerden hangisini kullanırsanız kullanın, arada bir sadece hafif nemli bezle silmeniz yeterli olacaktır. Çünkü, uzun süre toz, kir tutmayacaktır. Tarafımdan denenmiştir.

xunalx

New member
Yuvasina tam oturtulup duzgun baglanti yapilirsa, orjinalinden farkli olmasi veya ses yapmasi icin bir sebep yok, ayrica cikma parca satan yerleri tavsiye ederin, uygun fiyata tertemiz yedek parca bulabiliyorsunuz bazen. Gecmis olsun.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi