Tanışma ve Yardım

dost

New member
Adınız, Soyadınız: Emre
Yaşınız: 28
Siteyi nereden duydunuz: İnternet
Yaşadıgı şehir / semt : İstanbul

Arkadaşlar selam.
ceed almayı düşünüyorum. dizel otomatik. daha önce de almak istemiştim ama nakit durumundan dolayı clio (benzinli otomatik 1,6) almıştım.
kıyaslamak istemiyorum çünkü ceed i biliyorum.clio 4 vitesti malesef ceed de öyle. hız belli bi km'nin üstüne çıktığında 5. vitesi istemiyor mu bu ilk sorum?
öncelikle max 60.000 km de ve max 45.000 TL.
genelde Motion fazla benim baktıklarımda ama bi tane concept var. fiyat farkı pek yok.
örneğin şu aşağıdaki ilanı yorumlayabilir misiniz? (Not: hasar kaydı 250 TL ve 3.450 TL - sahibi arka tamponun değiştiğini ve çamurluğun boyandığını söyledi)
İlan no: 194272369

obrian

New member
Selamün Aleykum;

Merhaba arkadaşlar. Emre arkadaş gibi bende cee'd sw dizel otomatik almayı düşünüyorum bildiğim kadarıyla 2012 ve sonrası 6 vites, şehir içinde 4 vites fazla yakıt harcıyor ve uzun yolda motor bağırıyor diye bilorum ama esasen hiç kullanmadım ve kullanan arkadaşlardan ricam bizlere tecrübelerini aktarmaları.

Bunun dışında aracın genel anlamda donanımları iyi görünüyor.. Bakımları nasıldır ve otomatik vites arıza çıkartırmı ?

Genel bir bilgilendirme yapabilecek arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler..

Şimdi

berkan1981

New member
Bende var egerki manuel alirsaniz ekonomik bir arac ama rahatiniza duskunseniz yakitda problem degil diyorsaniz sikinti yok 7 litrenin altina inmiyor sehir icinde manuelde 5 lt yakar sehir disinda at sanzuman 5 ile 6 lt arasinda seyrediyor vites gecislerinde en ufak bir sarsinti yok bu fiyata bu donanimda arac piayasada cok az ve bagaj hacmi binhayli tatkin edici bagirmadan kastiniz vites gecislerindeki bagirmaysa 1.2 yer yer 3 vitesde oluyor ama oda normal rahatsiz edici degil simdiden hayirli olsun....

obrian

New member
Öncelikle teşekkürler paylaşımın için.
Duyduğum kadarı ile 4 ileri viteslerde uzun yolda 120 km sonrasında motor fazla ses çıkarıyormuş,fakat dediğim gibi kullanmadım duydum sadece.
Onun dışında
Kia Cee'd 1.6 CRDi Concept Plus SW 2012 Model 45.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 188593234

link te bulunan araca gönlüm kaydı, sahibi kaç ileri vites olduğunu bilmiyor :) ,bu model ve özelliklerde araç kullanan varsa ricam yorumda bulunsun. Açıkçası burdan gelecek yorumlara göre kararımı verip bende kia sahibi olabilirim..

Şimdiden destek ve önerileriniz için teşekkürler.

obrian

New member
benim bütçe ancak buna yetiyor.
bu kasalar ve özellikler ile ilgili bilgin varmı ?

slhyldz

New member
Merhaba;
Concept lerin altindaki mation ve cool larda donanim yok.
Mation dusunursen sadece abs, hava yastigi ,bluetood ve 16 inc celik cant var.
Connectler biraz daha iyi. Esp ve otomatik klima var en azindan.Ilanlardaki araclar bence pahali. Aracini satan birkac arkadas var. Kaca sattiklarini yazarlarsa bir kiyaslama olabilir ama 2011 mation 40.000 fazla.

obrian

New member
Link teki araç 2012 concept plus ve 33.000 km de açıkçası düşük km ve uzun süre kullanabileceğim bir aile aracı alacağım. bu ilan pahalı ise nereden kia sw oto dizel bulabilirim bilemiorum
Teşekkürler

amorusso

New member
Öncelikle teşekkürler paylaşımın için.
Duyduğum kadarı ile 4 ileri viteslerde uzun yolda 120 km sonrasında motor fazla ses çıkarıyormuş,fakat dediğim gibi kullanmadım duydum sadece.
Onun dışında
Kia Cee'd 1.6 CRDi Concept Plus SW 2012 Model 45.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 188593234

link te bulunan araca gönlüm kaydı, sahibi kaç ileri vites olduğunu bilmiyor :) ,bu model ve özelliklerde araç kullanan varsa ricam yorumda bulunsun. Açıkçası burdan gelecek yorumlara göre kararımı verip bende kia sahibi olabilirim..

Şimdiden destek ve önerileriniz için teşekkürler.
Bu araç 4 ileri tam otomatik sanzımanlı , aynısın beyazı bende var . Concept sr paketidiri. Ederi maksimum çok iyimser haliyle 42.500 tl , öğrenmek istediğiniz nedir tam olarak ?

obrian

New member
aslında bu araçlarla ilgili çok bişi bilmiyorum,grande punto vardı bende onu sattım şimdi de bebeğimiz olacağı için bu tarz bir araç almaya karar verdim, açıkçası kia ceed sw dışında başka bir sw arac bakmadım. Anladıpım kadarıyla ilandaki araç ederinin fazlası. Bu durumda biraz daha beklemem gerekecek.

Genel anlamda burdan ve diğer forumlardan okuduğum kadarıyla kia ceed fena bir araç değil bakalım kısmet olursa alacağım ...

slhyldz

New member
Puntodan sonra sizi keseceği kesin :D Yakıt için söylenecek şeyi söylemiş arkadaşımız. Yol tutuş çok iyi. Bozuk yollarda darbeleri başarılı ememiyor. Yetkili servis ücretleri ortalama bakımları 450-600 tl arasıdır. (yağ ve filtreler) Özel serviste çok daha fazlasını 250-300 tl ye hallettirebilirsiniz. Yolda bırakmaz. Şanzumanından herkez memnun. 4 ileri olanların 45000 km de bir bakımı yapılır. Bunun dışında merak ettiklerinizi Ceed Club Türkiye Teknik - Modifiye başlığı altındaki konulardan vakitlice okuyarak öğrenebilirsiniz. Fazlası var eksiği yok.

obrian

New member
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için..

obrian

New member
Tekrar Merhaba ;
Bu gün kaporamı verdim kısmetse hafta içi arabamı alacağım ( 2012 Ceed SW Concept Plus otomatik dizel 33.000km) ,araç temiz görünüyor fakat satın almadan önce iyi bir serviste expertiz yaptırmam gerektiğini düşünüyorum.

Araç şu anki sahibi (sinan,sağolsun dürüst olduğuna inandım) 30.000 km bakımını bayraktar da yaptırmış fakat fren balatalarını değiştirmemiş e tabi aracı alır almaz balataları değiştirmem lazım. Bunu dışında gelen manada öngördüğünüz yaptırmam gereken bakım vb. ( mesela yağ ve yağ filtrelerini değiştirmek gibi) varmı ?
Fren balatalarını değiştirme ücreti tahmi nedir ?
Yetkili servis dışında değiştirirsem garanti dışı kalırmı ?
Herhangi bir yetkili serviste expertiz ücreti tahmini nedir ve sağlıklı sonuçlar alınırmı ?
En son olarak fren balatalarını 30.000 km demi yoksa 35.000 km demi değiştirmek gerekiyor ?

Evet en sonunda bende bir Ceed sahibi olacağım kısmet ise ve açıkçası forumdan okuduklarımın etkisiyle niyetlendim, çok ta bişi bilmem bakımları,yağı,genel kullanış şekli hakkında..

Kafama takılanları buraya yazacağım fikri olan arkadaşlar paylaşıp yardımcı olurlarsa sevinirim..

Şimdiden teşekkürler,hayırlı hafta sonları...

berkan1981

New member
Tekrar Merhaba ;
Bu gün kaporamı verdim kısmetse hafta içi arabamı alacağım ( 2012 Ceed SW Concept Plus otomatik dizel 33.000km) ,araç temiz görünüyor fakat satın almadan önce iyi bir serviste expertiz yaptırmam gerektiğini düşünüyorum.

Araç şu anki sahibi (sinan,sağolsun dürüst olduğuna inandım) 30.000 km bakımını bayraktar da yaptırmış fakat fren balatalarını değiştirmemiş e tabi aracı alır almaz balataları değiştirmem lazım. Bunu dışında gelen manada öngördüğünüz yaptırmam gereken bakım vb. ( mesela yağ ve yağ filtrelerini değiştirmek gibi) varmı ?
Herhangi bir yetkili serviste expertiz ücreti tahmini nedir ve sağlıklı sonuçlar alınırmı ?
En son olarak fren balatalarını 30.000 km demi yoksa 35.000 km demi değiştirmek gerekiyor ?

Evet en sonunda bende bir Ceed sahibi olacağım kısmet ise ve açıkçası forumdan okuduklarımın etkisiyle niyetlendim, çok ta bişi bilmem bakımları,yağı,genel kullanış şekli hakkında..

Kafama takılanları buraya yazacağım fikri olan arkadaşlar paylaşıp yardımcı olurlarsa sevinirim..

Hocam öncelikle hayirli olsun balatalari motaj dahil disarda takim halinde 280 tlye degistirirsiniz egerki servise giderseniz 600 tlyi bulur ön arka expertiz ücreti 150 tl ye yaptirabilirsiniz servisde

slhyldz

New member
Hayırlı olsun o zaman.
Expertiz yaptırdığınızda size gereken şeyleri söylerler. Bakımı zaten yeni birşey gerekmez. Şimdilik Bir sene yada 15,000 km. hangisi önce dolarsa; haa altı ayda birde hava filtresini değiştirenler var, bunları bil yeter. bakımları yaklaşınca buradan yardımcı oluruz.

Tekrar Merhaba ;

obrian

New member
Selamlar olsun;

Biraz önce ERBEK servisten çıkardım arabayı. Expertizi yaptırdım. Saolsun orada UĞUR var,çok çok ilgilendi detaylıca anlattı yardımcı oldu,daha önce farklı markaların yetkili servisinde görmediğim iyi bir sistem ve ilgi alaka vardı. Burdan da kendisine teşekkür ederim. Nurbanu Hanımla tanışma fırsatım olmadı ancak forumdan da okuduğum kadarıyla ilgi alaka süper..

Araçtan sözetmek gerekirse ön balatalı bitmiş arkalar idare eder dedi Uğur bey, ve yaklaşık 390 tl ye değişim yapıyorlarmış burdan da son güncel fiyatı paylaşmış olayım..

16ceed35

New member
hayırlı olsun aracınız.umarım memnun kalırsınız.

Gökhan Turunç

New member
Hoşgeldiniz ve aracınız hayırlı olsun :)
Uzun yolda çok keyifli bir araç. Yola "cuk" diye oturuyor; 1400 kilo olmasının etkisi ile. Bu yaz 2 kere uzun yola gittim. 4 vites olması pek dezavantaj değil. Herhangi bir performans sorunu yok. Araç sollayacağınız zaman ya kick-down yapıyorsunuz yada 3.vitese çekiyorsunuz. Yüksek devirde araç biraz bağırıyor ama bu rahatsız edecek seviyede değil. Tabii 6 ileri gibi sessiz ve konforlu olmayacaktır ama idare eder.

dost

New member
hayırlı olsun... bu arada şehirlerarası 160-170 ama 120 nin altına düşmedim 6.3 lt. şehiriçi çok kullanana gelmez ama ben çok çok memnunum. ses falan hiç gelmiyo.
2011 dizel otomatik