Selamlar... Yeni Ceed 1.6 CRDI 128 AT- Chip Tuning / Yazılım Yükleme

evdekisess

New member
Merhaba arkadaşlar;
Dün bir dost sohbetinde aracımın yazılım yüklü olup olmadığını sordular. Hayır dediğimde de şaşırdılar. Cerçekten Ceed leri yazılımsız kullananların sayısı azınlıkta mı?
128hp 260Nm yi 160hp 350Nm yapıyormuş bu yazılım... Tecrübesi olan bilgi versin lütfen.

Bocek06

New member
ilk önce kendizini tanıtırsanız daha uygun olacaktır.

dellobaltino

New member
bunda şaşıracak bişey yok tercih meselesi ben ve tanıdığım 3 ceed kullanıcısı arkadaşımda da yazılım yok. yazılımın artıları ve eksilerini araştır öyle karar ver

evdekisess

New member
1.- Adınız, Soyadınız:FARUK SANCAKTUTAN
2.- Yaşınız:33
3.- Aracınız (Marka ve modeli):KIA CEED CONCEPT PLUS 1.6 CRDI 128 AT
4.- Mesleğiniz:KİMYA
5.- Siteyi nereden duydunuz:ARKADAŞ
6.- Burcunuz:AKREP
7.- Taraftarı olduğunuz takım:GALATASARAY
8.- Yaşadıgı şehir / semt :İSTANBUL / ATAŞEHİR
9.- Hobileriniz:BALIK, SİNEMA, MÜZİK, ARABA
10.- Kan Grubunuz: 0Rh+

Bocek06

New member
Bende yazılımsız kullanmaktayım aracımı. Uzun vadede doğabilecek sıkıntılarından çekindiğim için yaptırmıyorum. Bununla beraber yaptıran ve memnun kalan birçok arkadaşımız var.

Berkan

New member
uzun vadede hiç bir sıkıntı çıkarmaz hakkıyla araca has ozenle yapılıdıgı sürece.cünkü sana var olmayan bişeyi vermiyor (tabiki diyebilirsin koca kia/hyundai vs. mühendisleri bilmiyormu bu işi.)optimum düzeyde hatta altında olan aracının içinde var olan gücü ortaya cıkarıyor tüm dünyaya satılıyor nerdeyse araçlar her yerin yakıt kalitesi aynı degil bunuda düsünerek yapıyorlar malum ülkemizdede enfes kalitede degil(örn.olarak audi s3 ün bir onceki kasasında cogu ulke 265 hp bize gelenler 255 hpdir, eskilere gidecek olursam 92*98 e36 m3lerin us leri 230 küsürlerde hatırlayamadm tam, avrupadakiler 321hpdir) ona göre bakımını turbonu yagını suyunu korudugun takdirde hiç birşey olmaz.tabiki işin suyunu cıkartmadan hard limitleri zorlayan bir yazılım olmadıgı takdirde bu bişey olcak manasınada gelmez turbonun verebilecekleri belli. atıyorm 180 e cıkabilir ama sen 170lerde tutturursan paşa paşa binersin

ibrakbulut

New member
Öncelikle hoşgeldiniz,

Ben yazılımlı kullanıyorum. Araştırmalarım sonucunda en iyi remapping yapan kişisine yaptırdım(Kia servisten araç geldiğini, çalışanın getirdiğini gözümle gördüm)
İlk 2 sinde problem çıkardı. Boost cut yaptı, yüksek ihtimal araç ile ilgili problemdi. Çünkü , firmaların ilk araçlarında genelde problem çıkar.. Yeni kasa, yeni motor, yeni yazılımdan dolayıdır. Şuanda problem aşıldı çok iyi durumda. Araca her oturan yazılım soruyor, gaz tepkimesinin çok iyi olduğunu söylüyorlar. Ve bu işin içinde olanlar , yaptırdığım kişiyi söylemeden , ismini onlar söylüyor.

Ben bir eksisini görmedim şimdiye kadar. Aracım 17.000 km'de ve ortalama 6.8 Lt.

İleride satarken , zaten aracı bilen ve binicisine satarım. Yazılım var aracında, şöyle kötü böyle kötü derse bilmeyen biridir. Çünkü, beyin açılmıyor veya ek parça takılmadığından garanti problemi yok, araçta mevcut olan gücü ortaya çıkartıyor.

Saygılarımla,

Berkan

New member
[MENTION=1588]ibrakbulut[/MENTION] kim yaptı yazılımı buarada 2 ay içinde yaptırcam bende kısmetse

Bocek06

New member
Ankarada Yazılım için önerileriniz varmı.

Serkan OĞUZ

New member
Merhaba arkadaşlar;
Dün bir dost sohbetinde aracımın yazılım yüklü olup olmadığını sordular. Hayır dediğimde de şaşırdılar. Cerçekten Ceed leri yazılımsız kullananların sayısı azınlıkta mı?
128hp 260Nm yi 160hp 350Nm yapıyormuş bu yazılım... Tecrübesi olan bilgi versin lütfen.
Faruk bey yazılımsız araçların azınlıkta olması gibi bir durum söz konusu değil bence.Bende tam vermiş olduğunuz değerlerde bir yazılım kullanmaktayım ve Berkan'ın dediklerine sonuna kadar katılıyorum.Şahsım adına soft bir yazılım yaptırdım farkını net şekilde gördüm çokta memnunum.Zaten gaz pedalının tepesine oturan dönemleri çoktan geçtiğim için sadece aracın alt devirlerini toparlamak adına ve elimde güç dursun diyerek işi tadında bıraktım.Bir nevi Yazılımsız ile nasıl gaza basıyorsam şimdide aynı oranda basıyorum sonuç itibariyle araca çok yüklenmediğim için sorun yaşamadım ama sert kullanan kişilerinde aman aman bir sorun yaşadığını görmedim.Sert kullanan kişilerin belki bakımlarını biraz daha erken yapıp güzel yağ kullanmaları sonucunda sorun yaşayacağını sanmıyorum.Tercih meselesi ancak yazılımı deneyip kullanıp memnun kalmazsanız vazgeçip eski orjinal yazılımı ile devam edersiniz ancak yazılımdan sonra vazgeçip geri döneceğinize pek ihtimal vermiyorum:)

ibrakbulut

New member
Serkan bey, tecrübesi ile hangi noktaların önemli olduğuna değinmiş. Teşekkürler.
Sorun yaşayanların çoğu üst limitlerde yazılım yaptırmaları ve gaza basmalarından dolayıdır.

Saygılar.

evdekisess

New member
Sevgili İbrahim ve Serkan... Bilgilendirme için teşekkürler..
Zaten bana da lazım olan arabanın canavara dönmesi değil, yakıt ekonomisinin yanında biraz da olsa performansı artırabilmek. Dediğiniz gibi öyle deli gibi gazlayacak yaşları geçtik, çoluk çocuk sahibi olduk...
Arabam 16 aylık ve 36.000 de, yakıt tüketimim de karma 8.0 litre. Tüketimi karmada 6.5-6.8 lere çekebilirse müthiş...
Bu arada yazılımı yükletebileceğim yerler ile alakalı tavsiyesi olan var mı? [MENTION=1588]ibrakbulut[/MENTION] yaptırdığı yerden sanırım memnun.. konu ile alakalı Yusuf Bektaş ile de görüştüm, onun bir tavsiyesi var Maslakta..

Serkan OĞUZ

New member
Sevgili İbrahim ve Serkan... Bilgilendirme için teşekkürler..
Zaten bana da lazım olan arabanın canavara dönmesi değil, yakıt ekonomisinin yanında biraz da olsa performansı artırabilmek. Dediğiniz gibi öyle deli gibi gazlayacak yaşları geçtik, çoluk çocuk sahibi olduk...
Arabam 16 aylık ve 36.000 de, yakıt tüketimim de karma 8.0 litre. Tüketimi karmada 6.5-6.8 lere çekebilirse müthiş...
Bu arada yazılımı yükletebileceğim yerler ile alakalı tavsiyesi olan var mı? @ibrakbulut yaptırdığı yerden sanırım memnun.. konu ile alakalı Yusuf Bektaş ile de görüştüm, onun bir tavsiyesi var Maslakta..
Rica ederim burda birlikte güzel bir ortam paylaşıyoruz iyi kötü herşeyi paylaşmak her zaman iyidir.Yakıt konusunda zaten forumda daha önce açılmış detaylı bir konu başlığı var ancak yakıt her zaman dediğimiz gibi kullanım ile alakalı bir durum,ne kadar yorumlar yapılsada kullanım şekli ve güzergah farklılıkları direk farklı sonuçlar almanıza sebep oluyor.Performans artışını zaten bariz şekilde hissedeceksiniz ancak yakıt konusunda şahsım adına %80 şehir içi kullanımda ortalama 7.9-8.1Lt şeklindeydi şimdi ise 7.4 ile 7.7 arası değişiyor.Son depoyu 2 gün önce doldurdum ortalama yakıtım 7.5LT idi hatta ekranın resmini çektim.Sizin dediğiniz değerlere çekebilmem benim kullandığım ortamda mümkün değil.Uzun yolda zaten sorun yok ancak şehiriçi bu değerler benim açımdan şu anda mümkün değil,otomatik olmayan araçlar için belki bu değerleri yakalayan arkadaşlar vardır bilemiyorum kesinlikle olmaz demek doğru olmaz.Zaten hem performansı arttırıp o performansı kullanıp değerlerin geriye çekilmesini beklemek pek mantıklı olmaz:)Ben yazılımı yakıtı düşünmeyeceğim zamanlarda elimin altında her an kullanacağım gücü saklamak adına yaptırdım,sakin kullanımda ise aynı yakıt ile devam edebilmeyi amaçladım ve 0,5LT-0,7Lt arası net şekilde gerileme gördüm.

Yazılım tavsiyesi için burda direk isim vermek doğru olurmu bilmiyorum ama forumda bu konu ile ilgili açılmış bir konu başlığı olduğu için yazmakta sorun olacağını sanmıyorum.Ben Paşaoğlu firmasına yaptırdım ve konu ile ilgili ilk olarak Yusuf bey ile forumdan iletişim kurmuştum sağolsun kendisi ile bilgi paylaşımı yaptım ve bahsetmiş olduğum firmanın bu konuda en iyisi olduğunu düşünüyorum.Ben genelde aracıma karşı fazlası ile hassas olan biri olarak özellikle bu konuda çok hassas davrandım bu firmayı seçtim sonuçtan memnun kaldım tavsiye ederim.Şimdiden hayırlısı olsun.

evdekisess

New member
teşekkürler [MENTION=1513]Serkan OĞUZ[/MENTION]
kısmetse ben de paşaoğlunda yaptıracağım. akabinde izlenimlerimi paylaşırım..

evdekisess

New member
Selamlar..
Paşaoğlu Hakan İle görüştüm. Endişelenecek bir şey olmadığını ve gönül rahatlığı ile yaptırabileceğimi söyledi. Paylaşayım dedim :)

icmumcu

New member
merhaba arkadaşlar benim aracımda da chip var. yakıt konusunda yol bilgisayarına çok güvenmemeniz. çünkü chipsiz aracım 6.5lt/100km de iken chiple benzer sürüşte 5.5-5.9lt/100km göstermekte. fakat depodan kontrol ettiğimde chipli ve chipsiz çok fark etmediğini gördüm. ama kesinlikle yol bilgisayarlarımız yanlış ölçüm yapıyor. ayrıca kitapçık verileri olan değerlerde çok ütopik. o değerleri yakalama şansımız imkansiz. tabi her zaman denen gibi yol,hava ve kullanım şartları safsatası....

Serkan OĞUZ

New member
merhaba arkadaşlar benim aracımda da chip var. yakıt konusunda yol bilgisayarına çok güvenmemeniz. çünkü chipsiz aracım 6.5lt/100km de iken chiple benzer sürüşte 5.5-5.9lt/100km göstermekte. fakat depodan kontrol ettiğimde chipli ve chipsiz çok fark etmediğini gördüm. ama kesinlikle yol bilgisayarlarımız yanlış ölçüm yapıyor. ayrıca kitapçık verileri olan değerlerde çok ütopik. o değerleri yakalama şansımız imkansiz. tabi her zaman denen gibi yol,hava ve kullanım şartları safsatası....
Tabii ki dediğiniz gibi kitapçık değerlerini baz almak pekte mantıklı olmuyor,neticede kapalı ortamda sabit gaz ile doğru dürüst sürtünme olmadan rüzgar tepkisi olmadan,rampa çıkmadan veya fren yapmadan minimal etkenler altında yapılan 100km testleri ile bu sonuçlar çıktığı için bizim bu sonuçları zaten yakalamamız pek muhtemel değil.

Bu işlerden çok iyi anlayan bir arkadaşım yazılım sonrası anlık tüketim değerlerinin doğru göstermeyeceğini bu değerlere artık pek bakma dediğini hatırlıyorum.Anlık tüketime zaten dikkat ediyorum fakat çok takılmıyorum ancak defalarca denememe rağmen ortalama tüketim konusunda hesaplarım sonucu aldığım yakıt ve yaptığım yolu hesapladığımda 0,1-0,3LT arasında fark çıktığını gördüm,bu da çok normal bence yanlış olan bir durum yok gibime geliyor.Ama bencede en doğru hesaplama yöntemi alınan yakıt ile yapılan yolu orantılayıp bulmak yada Alman usülü fulleyip 100km sonra tekrar fullemek.

Berkan

New member
Tabii ki dediğiniz gibi kitapçık değerlerini baz almak pekte mantıklı olmuyor,neticede kapalı ortamda sabit gaz ile doğru dürüst sürtünme olmadan rüzgar tepkisi olmadan,rampa çıkmadan veya fren yapmadan minimal etkenler altında yapılan 100km testleri ile bu sonuçlar çıktığı için bizim bu sonuçları zaten yakalamamız pek muhtemel değil.

Bu işlerden çok iyi anlayan bir arkadaşım yazılım sonrası anlık tüketim değerlerinin doğru göstermeyeceğini bu değerlere artık pek bakma dediğini hatırlıyorum.Anlık tüketime zaten dikkat ediyorum fakat çok takılmıyorum ancak defalarca denememe rağmen ortalama tüketim konusunda hesaplarım sonucu aldığım yakıt ve yaptığım yolu hesapladığımda 0,1-0,3LT arasında fark çıktığını gördüm,bu da çok normal bence yanlış olan bir durum yok gibime geliyor.Ama bencede en doğru hesaplama yöntemi alınan yakıt ile yapılan yolu orantılayıp bulmak yada Alman usülü fulleyip 100km sonra tekrar fullemek.
abi ben şu son yöntemi yapıym diyormda benim depo çok tutarsız çıktı :D hep ışık yanınca hatta range 50 nin altına düsünce alırım bigün 42 bigün 44 bigün 41 en zor ittire kaktıra 50Lt doldurttum.gittigim km üstünden yapıyorum ben temizinden şuan 203+50 TL lik mazotla kabaca 760km deyim yol bilg. 130 daha gösteriyor bakalım :)

evdekisess

New member
Arkadaşlar;

tüketim değerlerinden ziyade aracın yazılım sonrası verdiği tepki önemli. sonuçta KIA tarafından onaylı olmayan bir işlem yapılıyor ve bu işlemin getirdiği dezavantajları öğrenmemiz daha önemli.
bazı arkadaşlarımızın yaşadığı problemler var. özellikle yazılımın yükletileceği yer ile alakalı kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. özelden birkaç mesaj aldım ve hevesim kırılmak üzere.