Çözüldü sadece saga dönüşlerde aydınlatma yanıyor

rintintin

New member
selam, ceed sahibiyim ve sadece saga dönüşlerde dönüş içi aydınlatma yanıyor bu normalmi?

ERGE

New member
hayır kesinlikle normal değil. büyük ihtimalle ampul patlamıştır. Ampul sağlamsa sıkıntı büyük:(. Elektrik destekli direksiyon hıza bağlı olarak yanma açısını ayarlar. Geri giderken manevralarda ileri giderkenin tam tersi hareket eder.

Berkan

New member
ön fara yaklaşıp bakın once farın içinde ortada capraz duran ampule (telefon flashı acılınca cok net gözüküyü sadece tavsiye) yanan ampul klasik ya teli kopuyo yada kararıyo.

10-20 TL'lik 12v 55w H7 'luk ampül sıkışmış araya :D . 35lik olmasın yanlıslıkla almısım hiç göstermiyor bidaha tak cıkarla ugrasmıstım sonra..

bu değilde baska türlü arızaysa servis gerekir tabi

rintintin

New member
erge ve berkan teşekkür edrim önerileriniz doğrultusunda bir kontrol edeyim

rintintin

New member
haftasonu kontrol ettim, lambaya bağlı olan soket çıkmış/gevşemiş, yerine oturtunca sorun düzeldi. teşekkürler

Ouz_Kara

New member
Aynı sorunun benim arabamda da olduğunu farketmiştim az önce. Sitede şimdi gördüm. Bu bir tesadüf mü acaba? Yoksa bütün arabalarda mı var? Neyse şaka yapıyorum. İşkillendirmeyeyim milleti durduk yere. Müsait zamanda bir servise baktırırım ben de. Zaten pek bir işe yaramıyor bence. Ama estetik açıdan hoş durmayacağı için ve bu da bana son derece ters olduğu için mecbur yaptıracağız bu kadar işin arasında.

Mfao53

New member
Dostum B'nde aracı yeni 17 binde aldı. 2013 concept plus. Aynı sorun. Bendede var bir açıp bıkmam lazım :)inş değdin gibidir. Söket gevşemiştr :)

Berkan

New member
neticede ampül ucundaki saga sola gerekli acı tuttugu sürece isteyip istemedigniz her direksiyon hareketinde sürekli yanıp yanıp sonuyor sonucta far açık oldugu sürece

leonine25

Active member
bende aracı alalı 3 ay oldu ancak işlerim dolayısıyla fazla kullanamadım.. Bu testi yapmak için hareket halindemi olacağız. Yani direksiyonu durduğumuz yerde cevirerek farları yakabilirmiyiz.. ?