rampada geri kayma

reallaz81

New member
arkadaşlar merhaba aracım 2013 ceed premium otomatik vites bugün dikkatimi çekti biraz dik rampada D konumunda iken geri kaçırma yaptı aynı rampada dsg sanzumanlı bı araçla denedım D konumunda o kayma yapmadı devam ettı acaba sormak ıstedıgım bu araclar dsg sanzuman olmadıgındanmı gerı kacırıyor yada benım aracımdamı sorun var....

Snaan

New member
araçlarınızda eski tip şanzıman olduğu için normalde şanzımanın yağı tam olduğu sürece vites d konumundayken geri gitmemesi gerekir

reallaz81

New member
aracım daha 9000 km sanzuman yagı azalırmı bılmıyorum eger dıger otomatıklerde bu olmuyorsa sorun benımkınde

inimicus

New member
O araçta hill holder vardır premium donanım olduğuna göre: hiç mi tutmadı arabayı-- ne bileyim 2-3 saniye bile durmadı mı araba kaymadan? Bir de gerçekten dik yokuşlarda kaydırma kaçınılmaz olabiliyor. Tecrübeyle sabit.

reallaz81

New member
aracı 1 2 sanıye tutuyo sonra gerı kayma baslıyor yanı bu sekıl gerı kayma olagan bı seymı kı ?

zeg

New member
ben arabayı almadan önce test sürüşünde denedim servisin cıkısında rampa vardı orda denedim gayet güzel calısıyordu ama fazla egimli yollarda azcık geriye kaydırması normal olabilir
herhalde belli bir açı değerine kadar...

bmx

New member
1-2 saniye tutup geri kaydırması normal bende de otomatik var dik yokuşlarda ayağını fren yada gazdan çekersen 1-2 saniye sonra geri kaydırıyor.
DSG dişlisiyle bu farklı DSG bende kullandım onda vites ileriyken devamlı ileri zorluyor.
yokuş aşağı inerken geriye al devamlı geriyi zorluyor vitesleri değiştirmezsen. bana bir garip geldi.
Kia'nın ki daha konforlu çat çut geçişleri duymuyorsun.

bilgin

New member
normal kullanımda bilmem ama aracı yeni çalıştırdığında yokuş kalkış desteği gayet güzel çalışıyor vitesi P den D veya R konumunda alınca en dik yokuşlarda bile siz gaza basana kadar frende tutuyor aracı