performansla ilgili bir soru

16ceed35

New member
öncelikle herkese iyi akşamlar.malumunuz dizel ceed cool paket aracım var.araç şuan 46000 de.aracı alırken expere sokmadan aldım bi tanıdıktan.şuan hiç sorunsuz kullanıyorum.performansını merak ederek geçen hafta expertiz yaptırdım.tork düşüklüğüde exper yaptırmama neden oldu biraz.240 n.m focus tan sonra bana biraz düşük geldi.araç bana söylendiği gibi arka kaput boyalı diğer kaporta aksamı orjinal çıktı.fakat kafama bi konu takıldı sizinle paylaşmak istedim görüşleriniz neler olur acaba?aracın bildiğime göre motor gücü 90 hp fakat performans testinde 73.8 hp çıktı.torku 235 n.m fakat testte 188 n.m çıktı.bilmiyorum 46 binde bi aracın 3 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar güç kaybetmesi normal mi.yada başka nedenlerden dolayı test ölçümleri hata vermiş olabilir mi.bi önceki aracım focus dizel di aracı satarken 167 binde sattım ve performans ölçümünde güç 109 dan 103 hp ye düşmüş tork 240 tan 233 n.m ye düşmüştü.yani ceed 46 binde bu kadar güç kayvetmiş olabilmi.bu sebeplerden dolayı acaba aracın kilometresi düşürülmüş olabilir mi sorusu geldi aklıma.direksiyon üstündeki hafif aşınmada kafamı karıştırdı açıkçası:(

slhyldz

New member
Bu konuda tecrübeli değilim ama girdiğiniz dyno sonucu ne kadar güvenilir. Başka biryerde daha girmeniz sonuç açısından daha sağlıklı olabilir. Önce sonuçtan emin olmanız gerkmez mi?

16ceed35

New member
ewet salih bey bende aslında sonuç hatalımı derken ölçüm cihazının güvenirliğinden bahsetmiştim.bana da ölçüm de bi hata var gibi geldi.sonuçta bu kadar düşmesi için en az 300 bin yapmış olması gerek.e araç 2012 de srvise orjinal kilomtre de girdiğine göre 1 yılda 250 bin yapması biraz uçuk bir rakam geldi.cevabınız için teşekkür ederim

16ceed35

New member
bu arada GS neydi öyle bu akşam.resmen bunalıma girdim maçı izlerken.takımda ruh yok .bu hoca oynatamıyo takımı hükmedemiyo esas topçuulara

Berkan

New member
çıktıgnız dyno'nun kalibrasyonu aracınıza uygun kalibre edilmemiştir dyno öyle basit üstüne cık teker donsun hikayesi degil ciddi iş isteyen birşey. devir bandı ayarlandımı hangi viteste denedi önde ekstra soguk hava ufleyen fan varmıydı gibi gibi birton sıralarım daha işin özü dyno verisine itimat etmeyin ferah olun başlarından savsak yaptıkları için boyle

16ceed35

New member
Teşekkür ederim berkan bey bende testin sıkıntılı olduğunu düşünüyorum sizin gibi

yalcin

New member
dyno kesinlikle hatalıdır..testi tekrar etmelerini talep etmelisiniz, sonuçta bedavaya yapılmıyor bu işler..birde focustan sonra cool modelinden pek birşeyde beklemeyin derim..

16ceed35

New member
teşekkür ederim arkadaşlar içime su serptiniz valla çok şüphelendim km olayından .doğru söylüyosunuz yalçın bey performans olarak focustan sonra dumura uğradım.alırken 235 n.m tork iyi gelmişti ama gücünün focustan düşük olması baya bi fark oluşturuyo.olsun konfor ve yol tutuş olarak focustan çok üst düzeyde.

slhyldz

New member
Focus dan konforlu derken, focusun model yılı neydi?