Oğuşlar vs Gül-Al

Gökhan Turunç

New member
Arkadaşlar selam,
75 bin bakımını 73 bin km'de Oğuşlar'da yaptırmıştım. Belirttiğim şikayetlerin bir kısmına hiç bakmamışlar; bu yüzden Oğuşlar'dan memnun değilim. Evime daha yakın olan Kia Gül-Al'a gitmek istiyorum. Şuan ki şikayetim ise aracın FM radyosunun sıklıkla kanal değiştirip TGRT FM'e geçmesi. Çok sinir bozucu bir durum...

HNCR

New member
Merhabalar,
Bu gün bu siteye üye olmamı sağlayan servis karılaştırma forumunu tammen okudum. Ve Gül-AL ile Oğuşlar arasında kalmıştm.30.000 KM Bakımı yaptıacakken, forum sayesinde Gül-AL a az önce aracım bıraktım. Memnun kalacağımdan %99 eminim. Umarım arkaşlarımın dediği gibi olur. Akşama aracımı alınca detayları paylaşırım.

sinan1

New member
Gülal da 2 defa bakım yaptırdım. şu saatte gel dediler. araç hiç bir zaman o saatte hazır olmadı en az 1-2 saat daha bekledim.

berkural34

New member
Radyo icin TA yazan bir tus var , ona bastin heralde yanlislikla. Tekrar basarsan o sorun kalkar

c@n

Super Moderator
Gul al iyidir... Ben de hep oraya goturuyordum...

TeamPASAOGLU

slhyldz

New member
Arkadaşlar selam,
75 bin bakımını 73 bin km'de Oğuşlar'da yaptırmıştım. Belirttiğim şikayetlerin bir kısmına hiç bakmamışlar; bu yüzden Oğuşlar'dan memnun değilim. Evime daha yakın olan Kia Gül-Al'a gitmek istiyorum. Şuan ki şikayetim ise aracın FM radyosunun sıklıkla kanal değiştirip TGRT FM'e geçmesi. Çok sinir bozucu bir durum...
Kullanma klavuzunda radyo ile alakalı ayarlardan ayarlarını değiştirebilirsin. Bu bir arıza değil.

Gökhan Turunç

New member
Arkadaşlar selam,
Aslında bu sayfaya servise gitmeden önce baksaydım TA tuşu ile ilgili yazılanları görürdüm. Evet, sorun TA tuşu ile alakalıymış. Hazır gitmişken görüntülü park sensörü fiyatlarını da sordum. Cenmax görüntülü sistem için işçilik dahil 230 TL fiyat verdi servis danışmanı; gayet de ilgiliydiler. Sizce fiyat ve ürün nasıl?

ibrakbulut

New member
Gül-al ve Oguşlar karşılaştırması...
Oguşlara aracımı 2.el alırken ekspertiz için gitmiştim. Şuan öğlen molasına giriyoruz dediler. Makinaya bağlayamayız dediler. Olsun dedim sadece boya ekspertizi istiyorum. Yine de tam ücret ödersiniz dediler. Sorun yok dedim :)
Boya ekspertizi için gelen çalışan araç kirli olduğundan sadece temiz yerlere elindeki aletle okuttu. Sağ arka kapıda lokal boya varmış dedim eliyle silip baktı sağolsun zahmet etti :) karşılığında 100 TL almışlardı hatırladığım kadarıyla.

Gül-Al , eniştemden dolayı kia cıyımdır. onun arabayı pek çok defa götürdüğümde bana göre ilgili değillerdi.
Ta ki, kendi arabamı götürmeye başlayınca. Gayet ilgili ve problem çözüyorlar ve araçtan anlıyorlar.(kastım şu ki; sadece biz bu arabalara bakıyoruz demiyorlar, turbo timer'ın ne olduğunu ne zarar verebileceğini biliyorlar. Yada yazılımı yüksek performans için yaptırınca aracın turbosuna zarar vereceğini biliyorlar. Orta seviye de dediğimde bir zarar vermesi çok düşük ihtimal dedi. vs vs..)
Zamanlama konusunda, evet maalesef böyle bir problemleri var ama yapacak birşey yok. bana ertesi gün teslim edeceğiz dedikleri arabayı 3 günde verdiler. Sonuç; geç oldu ama temiz oldu. Bu konuda şahsi fikrim acelem yoktu. Tabii ki bir saat veriyorsan ona uymalısın çünkü aracın sahibi de ona göre planlama yapıyordur.

Sonuç; istanbul'da 4 servis kullandım.
Gül-Al 9 puan
Bayraktar Kia 8 Puan (ESP sorununu çözememişlerdi, ayrıca balataları değiştirmek istediğimde kaliper kapağı var biz sökemeyiz dediler. üstelemedim. Gül-al söktü, yeni balata taktı, kaliperleri geri taktı)
Kia Oguşlar Kayışdağı ve Kia Mar Eyüp 0 puan... Asla gidilmeyecek servis!

Saygılarımla.

Gökhan Turunç

New member
Oğuşlar'ı artık bende sevmiyorum. Aylardır ara ara devam eden ESP sorunumu çözemediler; fırsatını bulunca Gül-Al'a baktıracağım.

Berkan

New member
arada turbo timerın bahsi gecmişte dikkatimi cekti ne gibi zararı varmıs :confused: ilk kez böyle bişey duydum aksine acaip işlevsel

ibrakbulut

New member
Merhaba ,
ESP ile ilgili bendeki arıza Turbo timer'dan kaynaklanan durumdan dolayı imiş. Turbo timer açıkken, aracın kontağı kapattığında elektrik kesilmemesi gerekiyor. Fakat Cee'd de saniyenin 1000'de 1'i zamanda elektrik kesilip gittiği için , aracın ESP'sinde arızaya sebep olduğunu söyledi. Sağolsunlar garantiden hallettiler.

Gökhan Turunç

New member
Cumartesi günü sabah erkenden gidip aracımı bıraktım Gül-Al'a. Hatta 15-20 dk geç çıktım yola, servis şefi Mehmet Bey hemen aradı; "Neredesiniz gelmiyor musunuz?" diye. İlgiden çok memnun kaldım. ESP şikayetimi de dile getirdim. Araştıracaklarını bildirdiler.