Manisa dan selam

basarm

New member
Merhaba arkaşlar ben Manisa dan aranıza yeni katıldım.
Şuan ki aracımdan (Chevrolet Cruze) sıkıldığım için alternatif araç arıyorum kendime bir tanıdığım tavsiyesi üzerine yeni Cee'd e takılı kaldım.
Aklımdaki araçlar
VW Scirocco 160hp (tamamen performans yönelik)
VW Golf 7 TDI Comfortline -Highline (ekonomi ve bol gezmek için)
Kia Cee'd (dizel olduğu için ekonomi düşünmüştüm yakıt değerlerini bir türlü anlayamadım herkes çok farklı şeyler yazmış. Yeri geliyor sakin kullanıyorum yeri geliyor çok agresif kullanıyorum. Agresif dediğim son sürat değil yüksek devirlerde kullanıyorum okuduğuma göre 9 litreyi geçmicek gibi görünüyor buda bana yeter.)
Genelde aracı şuan şehir içinde kulalnıyorum. sabah akşam trafikte 7km gidip geliyorum toplam 14-15km. Bu şartlarda 7 litre gibi değerler görsem bana yeterde artar. Araç kesinlike otomatik olucak tabi manuel araç artık almak istemiyorum.
Sayfaları dünden beri okuyorum Kia Cee'd İ30 ile karşılaştırılmış sürekli ama ben Hyundai antipatisi olan biri olarak hiç göz önüne bile almıyorum aracı.
Tanıtma biraz uzun oldu kusura bakmayın.

aLi

Yönetim Ekibi
Aramiza hosgeldin.Allah gonlundeki araci almayi nasip etsin.Su anda kullandigin arac hangi Cruze. 124hp mi 113hp mi. Gerci yenisi ve eskisi arasinda sanirim 1nm tork fark vardi.
Kayinpederimde lpgli 113hp düz vites var kullandim araba zarar ziyandan baska bisey degil. Otomatigini de kullandim arac gitmiyor bastikca haliyle cok yakiyordu.

Ceed'e gelince bende senin gibi kisa mesafe kullanirdim. ( Sabah aksam 6km). Kışın 9-9,5lt yazın ise 7-7,5 gördüğüm zamanlar oldu. Aracim 115hp Dizel Otomatikti. Daha sonra yazilim yaptirdim ortalama 1lt dustu farzet.

Sam

New member
Ynt: Manisa dan selam

Scirocco cok farkli bi arac tek kapi sonucta pro ceed ile karsilastirabiliriz. Eger golfmu ceedmi dersen gozun kapali ceed derim. Ceed premium golf7den hem daha ucuz hem daha dolu bi arac ve dahada seri(dizelinden). Sciroccomu proceed mi dersen performans olarak ben yine pro ceed derim.(160liklar duman oluyo arkada) :D

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

zerogravity

New member
Umarım gönlüne göre seveceğin bir araç alırsın. Ben 4. Kia aracımı aldım ve fiyat performans ekonomi 2.el olarak direkt min 15bin tl kardayim/kardayiz diyebilirim.

basarm

New member
Bilgiler için teşekür ederim.
Aracım 124 hp olan versiyon hb modeli.Evet araç basmazsan yakmıyor ama basan yakıyor yaktığı kadar gidiyormu tartışılır kendi sınıfında fena değil. Uzun yolda kendi sınıfındaki araçlara kafa tutuyor ama ilk hızlanması ve ara hızlanmaları kötü. aracım 2012 model zaten aslında tamamen zararına bir satış olucak ama Cee'd alırsam dizel olduğu için torku ile daha fazla tatmin olurum ve dizel olduğundan daha fazla gezerim. 1 depo ile 800-900 km arası yollar yaparsam ki tahminen kullanışıma göre olur diyorum araçtan inmem.
Bir kaç yazı okudum ama burdan da özel olarak sorayım.
EPB (Elektronik park freni),Akıllı park sistemi,Aluminyum görünümlü pedal grubu,Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi,Arka havalandırma kanalı,Arka kol dayama,Elektrikli, hafızalı sürücü koltuğu ve bel destek ayarı,Geri görüş kamerası,Ön park sensörü,Supervision gösterge paneli,Hareketli ön kol dayama bölümü bu farklar için 2013 aldığımı düşünürsek 5500 tl fark verip premium almaya değer mi?
Yada 2012 model bulursam bayide 8 bin fark vererek premium almaya değer mi? Benim için cam tavan vaz geçilmez diyebilirim bu aracımda bile sunroof var çünkü...
Birde fiyat olarak yaklaşık ne kadar indirim alınıyor liste fiyatından bayide ona göre pazarlık yapayım :)
NOT: kendi aracımı takas edicem.

c@n

Super Moderator
hoşgeldiniz.. Keyifli e aktif forumlar... Umarım seçiminiz sizi mutlu eder... :):):)

hoşgeldiniz keyifli forumlar

inşallah gönlünüzde yatan aracı alırsınız.

tugia

New member
Bilgiler için teşekür ederim.
Aracım 124 hp olan versiyon hb modeli.Evet araç basmazsan yakmıyor ama basan yakıyor yaktığı kadar gidiyormu tartışılır kendi sınıfında fena değil. Uzun yolda kendi sınıfındaki araçlara kafa tutuyor ama ilk hızlanması ve ara hızlanmaları kötü. aracım 2012 model zaten aslında tamamen zararına bir satış olucak ama Cee'd alırsam dizel olduğu için torku ile daha fazla tatmin olurum ve dizel olduğundan daha fazla gezerim. 1 depo ile 800-900 km arası yollar yaparsam ki tahminen kullanışıma göre olur diyorum araçtan inmem.
Bir kaç yazı okudum ama burdan da özel olarak sorayım.
EPB (Elektronik park freni),Akıllı park sistemi,Aluminyum görünümlü pedal grubu,Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi,Arka havalandırma kanalı,Arka kol dayama,Elektrikli, hafızalı sürücü koltuğu ve bel destek ayarı,Geri görüş kamerası,Ön park sensörü,Supervision gösterge paneli,Hareketli ön kol dayama bölümü bu farklar için 2013 aldığımı düşünürsek 5500 tl fark verip premium almaya değer mi?
Yada 2012 model bulursam bayide 8 bin fark vererek premium almaya değer mi? Benim için cam tavan vaz geçilmez diyebilirim bu aracımda bile sunroof var çünkü...
Birde fiyat olarak yaklaşık ne kadar indirim alınıyor liste fiyatından bayide ona göre pazarlık yapayım :)
NOT: kendi aracımı takas edicem.
Başar Merhaba;

Özel mesaj gönderdim sana.. Bi göz at görüşelim..

şavşat

New member
hoşgeldiniz ben premium sahibiyim gayet memnunum. sadece soğuk motor ,çok yoğun şehiriçi trafikte biraz fazla yakar , 9-10lt gibi ancak diğer şartlarda bahsettiğin değerleri yakalarsın
bu arada araç alma işinde gelişmeler ne alemde

bilgin

New member
2 ay önce yeni ceed premium aldım bende çok kararsız kalmıştım fiyatı yüksek gelmişti bana,bu araca bu kadar verilirmi diye çok gel git yaşadım vw golf ün ve jetta nın comfort donanımlısı bile daha ucuzdu benim ceed'den sonunda karar verdim ve ilk kez kia araç aldım ceed premium. 2 aydır kullanıyorum aracım şu an 9.000 km oldu bile ve tüm samimiyetimle söyleyebilirim bu aracı almakla çok doğru bir karar vermişim.Arkadaşım benimle aynı tarihte 117.000 TL ye Skoda Super B aldı benim arabanın özelliklerinin yarısı onda yok. (geri görüş kamerası,ön park sensörleri,park asistan,elektronik el freni elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu,dokunmatik radyo cd,iphone i pad girişi, usb den müzik dinleme ve daha aklıma gelmeyenler)

Bu paraya bu donanımı kaçırmayın