Kumho 205/55 R16 yorumlarınız?

Gökhan Turunç

New member
Selamlar,
Aracımda Kumho 205/55 R16 yaz lastiği var. Seçim hakkında görüşleriniz nedir?

- Yol tutuş
- Ses
- Fren performansı

Serkan OĞUZ

New member
Gökhan bey daha bugün sanayide bu konuyu arkadaşlar ile konuştuk,üstüne sizden böyle bir konu açılınca cevap yazmadan duramadım.Kumho için söylenen olumlu olumsuz çok şey duydum.Daha önce ki bir aracımda Kumho deneme şansım oldu herhangi bir sıkıntı yaşadığımı söyleyemem.Sanayide iyi bilinen bir firma sahibi arkadaşım fiyat performans olarak kesinlikle korkmadan tercih edilebilir bir lastik olduğunu ancak Türkiye'de ne hikmetse çok tedirgin yaklaşıldığını belirtti.Şu anda denemek için Michelin 225/40/18 kullandığını ve aradaki fiyat farkına asla değmeyecek olduğunu belirtti.

Berkan

New member
Gökhan bey daha bugün sanayide bu konuyu arkadaşlar ile konuştuk,üstüne sizden böyle bir konu açılınca cevap yazmadan duramadım.Kumho için söylenen olumlu olumsuz çok şey duydum.Daha önce ki bir aracımda Kumho deneme şansım oldu herhangi bir sıkıntı yaşadığımı söyleyemem.Sanayide iyi bilinen bir firma sahibi arkadaşım fiyat performans olarak kesinlikle korkmadan tercih edilebilir bir lastik olduğunu ancak Türkiye'de ne hikmetse çok tedirgin yaklaşıldığını belirtti.Şu anda denemek için Michelin 225/40/18 kullandığını ve aradaki fiyat farkına asla değmeyecek olduğunu belirtti.
genel nam-ı Türkiye'de kötü değil aslında ama herkesin farkında olduğu gerçek yoldaki ıslaklığı geçtim tükürüge denk gelse tutunmama / kötü tutunma yüzünden. fiyatına göre gayet başarılılar aslında arabanında gideri ederi belli olduğu için güzel secenek

Gökhan Turunç

New member
Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler; aslında bu konuyu lastiği almadan önce açmalıydım ama tecrübesizlik işte :)

ceronimo1978

New member
Gökhan Bey daha önceki aracımda (Kia Pro Ceed) Kumho 215-45-R17 hız lastiği kullandım. Problemsiz bir lastikti. Yağmurda, kuru yolda yol tutuş mükemmeldi. Ancak tek sıkıntısı düşük hızlard gaza asılmalarda ön lastik çabuk sarıyordu. Bu biraz aracın yazılımlı ve ESP'siz kullanımı kaynaklıda olabilir. Neticede gönül rahatlığıyla binin derim.

Selamlar

c@n

Super Moderator
Su an aracimda kumho kulkaniyirum ve performansindan gayet memnunum... Parasina gore iyi bir lastik...

TeamPASAOGLU

Serkan OĞUZ

New member
Ben bugün lastik degistirmeyi düşünsem Kumho seçeneklerim arasında muhakkak olur.İçinize sinsin güle güle kazasız belasız kullanın.

Herakles

New member
Limitler dahilinde sıkıntı yaşamazsınız...
Aslında lastikteki en önemli sorun her km de aynı verimi alamamanız olacaktır çabuk sertleşip tutunma azalır ses yapar vs
benim önerim Tr koşulları için lassa impetus revo 2 olur birçok aracımda kullandım 320 ps a3 dahil çok iyi bir lastik