Kısa far aydınlatması yetersiz kalıyor

Gökhan Turunç

New member
Eski kasalar için kısa farlarda xenon hariç orjinalinden daha iyi aydınlatma sağlayacak ampül öneriniz var mı? Özellikle yağışlı havalarda asfaltın ıslanması ve ışığı dağıtması sonucu önümü görmekte zorlanıyorum. Otoyollarda sorun yok ancak şehiriçi kullanımda Allah korusun sorun yaratabilir.

bmx

New member
Bende aynı dertten muzdaribim.Kısalar aydınlata ma çok yetersiz

inimicus

New member
Night breaker + kullanıyordu galiba Rasim abi.

omurkadir

New member
6000k takılı bende xenon yağmurda eski farlardan daha beter. sisleri aç derim olmazsa yağışta.

rayen

Super Moderator
Night breaker + kullanıyordu galiba Rasim abi.
Toplam 2-3 saat anca kullanmışımdır. Arabayı satınca yeni arabaya takarım diye söktüm evde kuzu kuzu yatıyor. :)
Performans olarak orJinal ampüllerden iyi, xenonlardan kötü.
Daha önce de partner Tepee de kullanmıştım gayet memnundum ama ne hikmetse sağ ampul 13 ayda 2 kez patladı, sola bir şey olmadı.

khan

Member
Osram Night Braker ve Philips X-treme Vision güzel ampüller. Osram NB.lar kısa ömürlüydü, sanırım plus ve unlimited serilerinde ömrünü uzattılar. Philips x-treme vision'un NB.a göre daha uzun ömürlü olduğunu söylüyorlardı ama bu yeni serilere kıyasla durumu nedir bilemiyorum. İki ampül hakkında hep olumlu yorumlar var fakat sanki philips biraz daha öne çıkıyor gibi. Ben de buna istinaden x-treme vision alıp taktım ve eski (orijinal) ampüller sanki park ampülüymüş gibi geldi. Kesinlikle değişmekte fayda var.

Not: Şimdi tekrar ampüllerle ilgili interneti kurcaladım, Philips X-treme Vision +130 çıkmış,
Standart ampüllerlere göre;
%130 daha fazla ışık,
%20 daha beyaz,
+45 mt. daha uzağı aydınlatıyor,
3700 K

Gökhan Turunç

New member
Osram Night Braker ve Philips X-treme Vision güzel ampüller. Osram NB.lar kısa ömürlüydü, sanırım plus ve unlimited serilerinde ömrünü uzattılar. Philips x-treme vision'un NB.a göre daha uzun ömürlü olduğunu söylüyorlardı ama bu yeni serilere kıyasla durumu nedir bilemiyorum. İki ampül hakkında hep olumlu yorumlar var fakat sanki philips biraz daha öne çıkıyor gibi. Ben de buna istinaden x-treme vision alıp taktım ve eski (orijinal) ampüller sanki park ampülüymüş gibi geldi. Kesinlikle değişmekte fayda var.

Not: Şimdi tekrar ampüllerle ilgili interneti kurcaladım, Philips X-treme Vision +130 çıkmış,
Standart ampüllerlere göre;
%130 daha fazla ışık,
%20 daha beyaz,
+45 mt. daha uzağı aydınlatıyor,
3700 K

Osram Night Breaker Unlimited için galiba far ömrünü uzun tutmuşlar ya da önceki serilerde yaşanan sorunları gidermişler. Forumlarda kullanıcı yorumları bu yönde.

Şu ürün bana mantıklı gibi geldi: Osram Night Breaker Unlimited 12v H7 55w Ampul 24187399 - n11.com
Tek kutu içerisinde kısa + uzun far şeklinde 2 ampül var. Kafama takılan şey ise H7 versiyonu bizim araçlara uyumlu mu? Şuan araç kitapçığı yanımda değil; ezberinde olan var mı :)

Srhn

New member
H7 uyumludur bnde philips marka beyaz ampullerden kullanıyorum sarılar gibi gösteriyor.

Gökhan Turunç

New member
Cumartesi günü far değişimi yaptım; yağışlı havalarda değişen birşey olmamakla beraber normaline göre daha iyi.

Hasan

New member
Eğer farlarınız projeksiyon tip ise biraz pahalı olmakla birlikte LED far önerebilirim.
Başka bir forumdan bir arkadaş Qashqai aracı için almıştı.
QASHQAI 2014 MODEL SKY PACK INT. KEY LED FAR UYGULAMASI - YouTube
Aliexpress.com da dan deki Yeni cree mk r 80w 3600 lum h11 oto araba led far dönüşüm kiti
Bu ürün tehlikeli olabilir. Powerled olduğu için isinma cok olur. Farkettiyseniz aluminyum soğutucu hertarafi. Ben aracima takmam.

Gökhan Turunç

New member
Bu ürün tehlikeli olabilir. Powerled olduğu için isinma cok olur. Farkettiyseniz aluminyum soğutucu hertarafi. Ben aracima takmam.
Her ne kadar benim taktırdığım daha güvenli bir tip olsa da eskisi gibi gereksiz kısa farları açmaktan vazgeçtim. Sadece "on" konumuna getirip sisleri açıyorum; hem far ömrüne de katkısı olacaktır.