Kia Ceed

kurtulusm

New member
Selamünaleyküm arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım. Ceed aracının en aktif olarak konuşulduğu tek forum diyebilirim. Öncelikle böyle bir platform yaptığınız için teşekkür ederim.

Ceed alma niyetim var. İstanbulda oturuyorum. "cee'd PREMIUM" serisinin kampanyalı satış fiyatı şuan "78.050 TL" ben bu fiyatı "76.000 TL" + sigorta ücreti şeklinde teklif aldım. Sizce uygun mudur alayım mı bu aracı? daha indirim yaparlarmı acaba.

Teşekkür ederim.

deadgarden

New member
fiyatını hakeden araç yalnız fiyat her halle yuksek. ikinci el. temiz hasarsız bulabilirsiniz 65-70 arasına.

kurtulusm

New member
Hocam şimdi ikinciel araç hep 2013 var ve 20 bin üzerinde adam 68 küsür yazmış. Onu aldık diyeilm 1000 lira lastik hadi 500'de bakımı felan desek 1500 TL eder. 3-4 fazla verip sıfır arabaya binmekde var :) bilmiyorum benim düşüncem böyle . yanlış mı doğru mu ama

Berkan

New member
şuan ucuz araba yok piyasada. ederi etmezi ayrı konu(bence eder) oyüzden alabilidigniz kadar indirim almaya calısın yada cam filmi ıvır zıvır isteyin :). selefleriyle kıyasladıgnıza 90dan asagı golf yok astra desen 1.6dzieli 85 lerde bmw mercedes audiyi saymıyorm onlar 100 üstü zaten.

hatta ve hatta
gecen gün doğus oto esenyurda ugradım arkadasımla. onda 2013 model 5000 km'de a1 i almıstı 58bine(bombos sadece otomatik klima far sensörü var). 2014 a1 aynı donanımda (dışında sadece tavan ve ayna siyah renkti). 100bin küsür etiketi vardı e yuh yani. oyüzden 75'e ceed gayet mantıklı bu piyasa ve şartlada

kurtulusm

New member
Hocam bende beyaz renk bakıyorum :) sigorta ücreti 370 TL tutuyormuş 76.000 düz hesap yaparlar ise alacağım inşallah.

Gül-al'daki araç için aradım sol çamurlukta taş izleri felan varmış 63.000'e bırakıyor. sıfırı 81 diyor bide :) ulen ben 76.000'ya fiyat aldım zaten

berkan1981

New member
Dostum acelen yoksa yil sonu elindeki 2014 stoku eritmek icin fena indirim yapiyorlar hemde cam filmi trafik sigortası boya koruma hediye ediyorlar

sabır ve zaman herşeyin ilacıdır !!!

atalay83

New member
Selamünaleyküm arkadaşlar,

Aranıza yeni katıldım. Ceed aracının en aktif olarak konuşulduğu tek forum diyebilirim. Öncelikle böyle bir platform yaptığınız için teşekkür ederim.

Ceed alma niyetim var. İstanbulda oturuyorum. "cee'd PREMIUM" serisinin kampanyalı satış fiyatı şuan "78.050 TL" ben bu fiyatı "76.000 TL" + sigorta ücreti şeklinde teklif aldım. Sizce uygun mudur alayım mı bu aracı? daha indirim yaparlarmı acaba.

Teşekkür ederim.
Öncelikle hoşgeldiniz,cee'd premium gerçekten doğru seçim ancak otomatik vitesli cee'din çok yaktığına dair şikayet eden kullanıcılar var, yakıt sizin için önemliyse Manuel concept plus'a da bir bakın derim.

kurtulusm

New member
Evet hocam haklısın dünden beri bende bayağı forum okudum fabrika verisi 7.2 olarak görünmekte bide istanbul şehir içi kullanımda 9 küsür litreyi felan görecektir. BMW 320d 2000 motor olmasına rağmen fabrika verisi 6 litreyi gösteriyor :) 2009 - 2010 model bakmıyorda değilim açıkcası

atalay83

New member
Evet hocam haklısın dünden beri bende bayağı forum okudum fabrika verisi 7.2 olarak görünmekte bide istanbul şehir içi kullanımda 9 küsür litreyi felan görecektir. BMW 320d 2000 motor olmasına rağmen fabrika verisi 6 litreyi gösteriyor :) 2009 - 2010 model bakmıyorda değilim açıkcası
BMW,mercedes,audi exculusive sınıfına girdiği için bişey diyemem ama opel,ford dersen burada günlerce sizi ikna etmeye çalışırım.Fakat şu sorunun cevabı çok önemli,neden BMW ? Marka imajını bir kenara bırakıp cevap vermenizi istiyorum.

kurtulusm

New member
Öncelikle neden BMW sorusuna 1. olarak kia ceed'e göre 2. el piyasasının kolay kolay düşmemesi. Devamlı aktif bir satışı mevcut.
2. olarakda ayrı bir havası var. 3. olarakda yakıt tabiki. ceed'e göre 1-2 litre düşük yakıyor.

Hadi dizelide geçtim 316i 2011-2012 kasa yada mercedes c180 LPG'li binilmez mi ? Herkes tarafından LPG ne kadar dışlansada türkiye şartlarında LPG en uygun diye düşünüyorum.

atalay83

New member
Öncelikle neden BMW sorusuna 1. olarak kia ceed'e göre 2. el piyasasının kolay kolay düşmemesi. Devamlı aktif bir satışı mevcut.
2. olarakda ayrı bir havası var. 3. olarakda yakıt tabiki. ceed'e göre 1-2 litre düşük yakıyor.

Hadi dizelide geçtim 316i 2011-2012 kasa yada mercedes c180 LPG'li binilmez mi ? Herkes tarafından LPG ne kadar dışlansada türkiye şartlarında LPG en uygun diye düşünüyorum.
Marka alıgısı hariç demiştim :)
LPG'li c180'e bineceksen yakıt sıkıntı olmaması lazım,her ne kadar lpg olsada performans istediğinde araç benzin kullancak. Mercedes'e bineceksin ama yakıt almak için geri geri yanaşacaksın,rampalarda crdi ceed'ler vızır vızır sağdan soldan geçecek :) Segment farkına rağmen.

kurtulusm

New member
Hocam valla kafam çok karışık ne zamandır araçlara bakıyorum bir türlü karar veremedim.

25 yaşındayım açıkcası 90.000 TL param var.Aradığım özellikler yakıt + image + performans :) ne alabilirim sizce ?

atalay83

New member
Hocam valla kafam çok karışık ne zamandır araçlara bakıyorum bir türlü karar veremedim.

25 yaşındayım açıkcası 90.000 TL param var.Aradığım özellikler yakıt + image + performans :) ne alabilirim sizce ?
O zaman iş değişir:) 90000 iyi para ,ceed için fazla ama proceed gt olabilir ama ister istemez audi,bmw işin içine giriyor.

Berkan

New member
1- güncel kasa olmayan 2011 2012 3.16 nın yakınına yanaşmayın 115 hp gitmez+ cok yakar min 50kuruş yakarsın arabayı :)

2- 2008-9-10-12 2011 model c180 1.800cc 7ileri vitesi olan hariç tüm 1600cc 5 ileri viteslerde incir agacı dikersiniz sadece 3.16dan tek farkı birazda daha yaktıgının hakkını verir.

3- kimse yanlıs anlasılmasın lpg bir bizim ülkemizde acizlik görünüyor yurtdısında boyle degil.benzin 95 oktanken lpg 113 oktandır daha performanslıdır bizim sanayi ustlarının ypatıgı aleade ayar yerine düzgün ayarlanırsa zerre kayıp olmaz güçte.yurt dısında 400 500 hplerde m3 m5 ler lpg ile geziyor onlarda benzin bizim kadar pahalı olmamasına ragmen.

c@n

Super Moderator
Yeni sivi lpg sistemi aslinda cok guzel ama fiyati cok pahali...
[MENTION=1812]kurtulusm[/MENTION] ben senin yerinde olsam yeni kasa 1.16 alirim, butcene gore olan araclar var.. yeni kasalar turbo motorlu oldugu icin gidis olarak tatmin eder, havasi evet cok iyidir.. yakit olarak da dizel ceed ile ayni yakarsin... Belki biraz daha fazla...

Eger duz vites dusunursen sebin butcene gore yine arackar var...

Dod.com.tr den Yuce motor a bak... Orada senin istesigin kriterlerdw bmw 1 serileri mevcut.. hem dizel var hem de benzinli.. safak var orada.. onunla konus beni soyle sana yardimci olur...:)

TeamPASAOGLU

atalay83

New member
1- güncel kasa olmayan 2011 2012 3.16 nın yakınına yanaşmayın 115 hp gitmez+ cok yakar min 50kuruş yakarsın arabayı :)

2- 2008-9-10-12 2011 model c180 1.800cc 7ileri vitesi olan hariç tüm 1600cc 5 ileri viteslerde incir agacı dikersiniz sadece 3.16dan tek farkı birazda daha yaktıgının hakkını verir.

3- kimse yanlıs anlasılmasın lpg bir bizim ülkemizde acizlik görünüyor yurtdısında boyle degil.benzin 95 oktanken lpg 113 oktandır daha performanslıdır bizim sanayi ustlarının ypatıgı aleade ayar yerine düzgün ayarlanırsa zerre kayıp olmaz güçte.yurt dısında 400 500 hplerde m3 m5 ler lpg ile geziyor onlarda benzin bizim kadar pahalı olmamasına ragmen.
Abi LPG motorun ağzına tükürüyor,doğru yüksek oktanlı LPG var ama tamamı değil,ayrıca yüksek oktanlı olması da iyi mi kötü mü orası ayrı.Parçalar bu ısılara dayanırmı? Yurtdışını bilmem ama burada LPG perişanlık.

deadgarden

New member
90 binlira param olsa. Yenikasa audi a3 alirdim. Yada 2011 model audi a4 2.0 dizel düşünürdüm. A180 sport düşünürdümç kia düşünmezdim :d.

Berkan

New member
Yeni sivi lpg sistemi aslinda cok guzel ama fiyati cok pahali...
@kurtulusm ben senin yerinde olsam yeni kasa 1.16 alirim, butcene gore olan araclar var.. yeni kasalar turbo motorlu oldugu icin gidis olarak tatmin eder, havasi evet cok iyidir.. yakit olarak da dizel ceed ile ayni yakarsin... Belki biraz daha fazla...

Eger duz vites dusunursen sebin butcene gore yine arackar var...

Dod.com.tr den Yuce motor a bak... Orada senin istesigin kriterlerdw bmw 1 serileri mevcut.. hem dizel var hem de benzinli.. safak var orada.. onunla konus beni soyle sana yardimci olur...:)

TeamPASAOGLU
1.16 cok mantıklı secim suan kampanya ile 84.400 bine alabilirsin.
1.16i 136hp 8ileri otomatik vites geri görüş kamerası, bi-xenon farlar, spor deri direksiyon, otomatik kliması var.
yakıttanda korkma normal kullanım 8litre zar zor gecersin.
enfes fiyatvalla kampanyası harici su ekstralar 100e alamazdın.hatta suan elinde kalan 6bin lira ile daha opsiyonlu araç bile bulabilirsin
http://www.bmw.com.tr/tr/en/bmwq3/1serisi.html

Abi LPG motorun ağzına tükürüyor,doğru yüksek oktanlı LPG var ama tamamı değil,ayrıca yüksek oktanlı olması da iyi mi kötü mü orası ayrı.Parçalar bu ısılara dayanırmı? Yurtdışını bilmem ama burada LPG perişanlık.
oktanın arttıkca performansın artar tabiki tüketiminde.zaten lpgde arac benzinden fazla yakar ama litresi ucuz oldugu icin daha hesaplıya gelir:) bide burdaki lpg dede sıkıntı yok sadece ayar kısmında sıkıntı var kimse sallamıyo hazırı cakıp cakıp geciyor yada dibine dibine kısıyor iyice az yaksın diye. nasıl bizim araçtaki yazılıma müdahale ediliyorsa lpgde aynı.nezaman onu dogru dürüst yapan biri olur ozaman adam olur işte