Kia Ceed Sağ Taraftan Gelen Ses Hk.

ozgur_tuna

New member
Arkadaşlar Merhaba;

Son 1-2 gündür aracı kullanırken özellikle dikkatimi çeken bir ses duymaya başladım. 1 ve 2.viteste yada boşta giderken sağ taraftan tıkırdamalar geliyor. Yüksek hızlarda motor sesinden dolayı sesin gelip gelmediğini açıkçası net anlayamıyorum.

Dikkatimi çeken bir diğer konu da bu sesi bir süre trafiğe girdikten ( dur kalk yaptıktan sonra ) yapması. Aynı durumu yaşayan / yaşamış farklı bir arkadaşım varsa görüşlerini bekliyorum.

Herkese İyi Forumlar.

unalks

New member
açıkcası ses olayı hatta olayları bendede var öncelikle gözlükten kaynaklı olanı gözlük silme bezine sararak hallettim ama söylediğin tıkırdı olayı bendede var demekki kronik bir sorun. camlar açıkken onlardan bile ses geliyor hatta dikkat ettim geçen.

By_Cesar

Active member
Valla üstad aynı sorun bende de var sağ kelebek camının ordaki direkten şüpheleniyorum serviste sökmeyelim daha cok tıkırdar dediler elletmedim. Şİmdide ön konsolda havalandırma deliklerinin oldugu yerden takırtılar gelmeye basladı bariz bi şekilde cıldırmamak elde değil. 1 yasındaki arabada özellikle malzeme kalitesi iyi dediğimiz bir araçta bu seslerı duymak beni her gecen gün aracımdan soğutuyor. Soguk havalarda gelen bu seslerle nasıl başa cıkacağım bilmiyorum .... :mad::mad::mad::mad:

unalks

New member
benim aracım 1 aylık daha beter çıldırıyorum. az önce kiadan aradılar ilk yardım çantası hakkında bilgi verildimi diye sordular :)) ne diyeceğimi bilemedim

pepe

Active member
Arkadaşlar Merhaba;

Son 1-2 gündür aracı kullanırken özellikle dikkatimi çeken bir ses duymaya başladım. 1 ve 2.viteste yada boşta giderken sağ taraftan tıkırdamalar geliyor. Yüksek hızlarda motor sesinden dolayı sesin gelip gelmediğini açıkçası net anlayamıyorum.

Dikkatimi çeken bir diğer konu da bu sesi bir süre trafiğe girdikten ( dur kalk yaptıktan sonra ) yapması. Aynı durumu yaşayan / yaşamış farklı bir arkadaşım varsa görüşlerini bekliyorum.

Herkese İyi Forumlar.
Aynı sesi benden alıyorum...Özellikle yolcu tarafındaki cam bir miktar açıldığında her vibrasyonda ''zzzztt'' şeklinde bir ses geliyor...Bu sese bozuk yada parke taşlı yollarda ilerlerken torpido tarafından gelen ''trrrrrttr''-''tıkrr'' sesi eşlik ediyor...Çok geçmeden sağ arka kelebek camı dayanamıyor aynı parke taşlı yolda ''zzzzttt'' sesiyle zenginlik katıyor ortama :):)

unalks

New member
bazen müziğe ritim bile tutuyor :)) şaka bir yana sökmeli biçmeli işler yaptırcağıma çekerim o sesi :)

yalcin

New member
allah nazardan korusun da; en şanslı benim herhalde yahu :D ilk dönemlerde 0-1 yaşında kronik tıkırtı cızırtı sesi alıyordum ilk bakımda rica ettik arkadaşlar döşemeleri sköüp kabloları falan bantladılar vs..vs.. sonraki dönemlerde bu sesler çok çok azaldı..şimdi yok mu? var ama öyle aman aman rahatsızlık vermiyor alışmak lazım belkide dostlar:)) bazen uzun yolda kafamın üstünde çıt çıt diye ses geliyor döşemeyi hafifçe itiyorum baskı uyguluyorum geçiyor:D uyuma diyor araç uyuma yola bak:)

ozgur_tuna

New member
Ya belki çok önemli bişey değil ama insan tutuluyor :) Sürekli müziği kapatıp ses geliyor mu diye kontrol ediyorum :)

Bir arkadaşım Z Rot'undan olabilir dedi. Açıkçası servise gidip baktırmayı düşünüyorum.

inimicus

New member
Servis direk z-rotları değiştirir sonra ses de kesilmez. Başıma geldi. Nihayetinde arka Amortisör takım olarak değiştirildi tabi serviste değil. Şimdi arka aksamdan ses gelmiyor. Geçen yıl z rotları 230 liraya mal oldu Başayar'da. Yargısız infaza girmesin diye mesaj atmıyorum ne zamandır ama ben boşa para verdim siz de vermeyin diye yazdım. ;)

ozgur_tuna

New member
Saolasin dostum =) bu arada sorunun kaynagini buldum galiba. Ses sag on tekerden geliyor ve direksiyonu cevirince oluyor. Herzaman yapmiyor bu sesi, biraz trafikte dur kalk yapinca direk ses gelmeye basliyor.

Ayni durumu yasayan var mi? Garantiden fln degisim yapiyormu servisler

inimicus

New member
Şu anda aynı durum bende de var. Önceleri çok az geliyordu şimdi artık Park manevrası yaparken de geliyor. Servis bu eğer tahmin ettiğim gibi yürüyen aksam problemiyse garantiden değiştirmez.

rayen

Super Moderator
Ynt: Kia Ceed Sağ Taraftan Gelen Ses Hk.

Senin araba eskimiş artık Mutlu. :D
Beni yenile diye bağırıyor, anlamamazlıktan geliyorsun. :D

inimicus

New member
Abi öyle de yenilemek için bile masraf etmem lazım. Yoksa aklıma şeytan girip duru. Şu yeni 308 1.2 tam otomatik gayet iyi görünüyor.

ozgur_tuna

New member
Şu anda aynı durum bende de var. Önceleri çok az geliyordu şimdi artık Park manevrası yaparken de geliyor. Servis bu eğer tahmin ettiğim gibi yürüyen aksam problemiyse garantiden değiştirmez.
Hocam yapma ya =( valla dert oldu icime

slhyldz

New member
Abi öyle de yenilemek için bile masraf etmem lazım. Yoksa aklıma şeytan girip duru. Şu yeni 308 1.2 tam otomatik gayet iyi görünüyor.
Ben iki gün önce inceledim ve test sürüşü yaptım. Araç tam otomatik geçişlerde iyi ama, peugeot bu şanzumanı oldum olası sorunludur. Bu şanzumanı japonlardan yeni aldılar ama yeni bir şanzuman . Daha önceki karnesine bakarak risk edilmez.

Dur kalklarda start-stoptan sonra araç çalışma esnasında geri kayıyor. (1 sn. kadar)
Turbo 2500 devirden sonra max. torku veriyor. Önceki devirlerde sakin kullanımda sorun yok gidiyor. Performans için gaza biraz dokunmak şart. O zamanda katalogdaki yakıt sarfiyatının bayagı bir üzerine çıkıyor.
6 ileri otomatik.
Malzeme kalitesi, sessizliği, direksiyon, koltukları, içi vs. ben çok beğendim. 2006 - 307 SW kullanıcısı olarak çok rahat ve sessiz bir araba olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Ön konsol tasarımı çok ilginç ve herşey devasa multimedyadan kontrol ediliyor.
Test aracının menzili yakalaşık 5 km. idi. Ortalama yakıt tüketimi ise 8/100lt. Tam bir değer kesinlikle değil. Kimler biniyor araca kim bilir.
Fiyatına gelince, iki farklı paket var. Ful diye birşey yok. Fulunu aldıktan sonra ilave paralarla birçok paket ekleniyor. Aracın fiyatı uçuyor sonra.
Aklıma gelenler bunlar.