Dedikleriniz doğru ama şuan ben istanbuldayım depoyu 227 tl ye doldurdum yarım depoya 325 km gittim normal mi ?1500'den fazla kiloya sahip ,donanımı eksiksiz, 17 inch janta, 6ileri tork konkvektörlü sanzımana sahip arabanın, üstüne birde kış lastiği ve havanın soguk olmasını geç ısınmasını eklersek(+tuz biber olarakta sürekli kısa mesefa kullanımda varsa) 3-4 litre yakmasını falan bekliyor insanlar galiba bende bunu anlamış değilim.
Şu yukarda yazdığım şartlar altında herhangibir muadili rakibinden asagı yukarı 2 litre fazla yakması için tüm şartlar olgun.
Tok kapı sesli golf, a3 ,octavia, fluence falan 6-7 litrelerde gezerken; 8-9 litre semalarında gezmek tamam can sıkıcı olabilir ama gercekler tamamiyle bunlardır.
Sizinkiyle kiyaslarsam, Bende yarim depoda genelde 400km gidiyoru (manuel vites, 16jant+kis lasitgi, donanımdan dolayi Premiumdanda kabaca 80 100 kg hafifimdir) . Bu sartlar altinda benim deponun tamaminda 650 semlarinda oluyorDedikleriniz doğru ama şuan ben istanbuldayım depoyu 227 tl ye doldurdum yarım depoya 325 km gittim normal mi ?
uç bir örnek olacak ama 1800 kg , 4 çeker ,218 hp ,450 nM tork, 245/45/18 lastiklerle , 2 litre , bmw aracım kışlık lastiklerle 100km/8,3 litre yakıyor.1500'den fazla kiloya sahip ,donanımı eksiksiz, 17 inch janta, 6ileri tork konkvektörlü sanzımana sahip arabanın, üstüne birde kış lastiği ve havanın soguk olmasını geç ısınmasını eklersek(+tuz biber olarakta sürekli kısa mesefa kullanımda varsa) 3-4 litre yakmasını falan bekliyor insanlar galiba bende bunu anlamış değilim.
Şu yukarda yazdığım şartlar altında herhangibir muadili rakibinden asagı yukarı 2 litre fazla yakması için tüm şartlar olgun.
Tok kapı sesli golf, a3 ,octavia, fluence falan 6-7 litrelerde gezerken; 8-9 litre semalarında gezmek tamam can sıkıcı olabilir ama gercekler tamamiyle bunlardır.
Ben yazdığım yazıda az yaktığını ve kabullenmediğime dair bir kısım göremedim. Hatta yazdıklarım dışındahiç biri araba böyle yakamaz bizimkide normal demedim. sınıf/segment arkadaslarına göre olumsuz yanları soyledim halada arkasındayım.uç bir örnek olacak ama 1800 kg , 4 çeker ,218 hp ,450 nM tork, 245/45/18 lastiklerle , 2 litre , bmw aracım kışlık lastiklerle 100km/8,3 litre yakıyor.
aynı zamanda kia ceed aracımda bu yakıtı yakıyor 100km de.
Boş yere şu kiloya sahip şu jant büyüklüğü diye abartmayın aracı,muadillerinde en yüksek yakıt tüketimli araç bu kabullenin artık.