Kia Ceed Premium 2015 - 128 Bg ISG Dur-Kalk Start Stop

Lakes

New member

Arkadaşlar Herkese merhaba
Dün itibari ile bende ceed kullanıcısıyım. Ceed premium 2015 128 Beygir araç aldım sıfır olarak Tekkar otodan.
Benim sorunum şu, dünden beri yaklaşık 50 km yol yaptım. Servis dur kalk sisteminin devreye girmesi için akünün %80 dolu olması gerektiğini söyledi ne kadar doğru bilmıyorum ama hiç otomatık olarak trafıkte devreye girmedi. Acaba dur kalk menuden mi kapalı yoksa başka bir ayar mı yapılması gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

ybncii

New member
hayırlı olsun aracınız. Sıfır almışsınız 128 hp dediniz ama şu an satışta olanlar 136 hp 7 ileri dct değilmidir ? Birde aracın eco modu varmı belki o modda çalışıyordur

Lakes

New member
Teşekkür ederim. Son ağustos araclarından aldım 128 Beygir 6 ileri Stoklarında vardı.Eco Tuşu var o modda'da kullandım ama maalesef yine de devreye almadı. int. sitelerinde teknik özelliklerinde Start Stop(ISG Dur Kalk) Olmadığı yazıyor. benımde açıkcası kafam karıştı! :(

c@n

Super Moderator
128 hp olan aeaclarda start and stop ozelligi yok. Bu ozellik yeni olanlarda geldi, 136 hp olanlarda

akrepkral86

New member
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun,güle güle kullanın.Makyajlı kasalarda start-stop sistemi mevcut eski kasalarda maalesef bulunmuyor sadece eco tuşu var o da aktifken aracın gaz tepkilerine müdahale ediyor.:eek:

Lakes

New member
Teşekkür ederim. Son ağustos araclarından aldım 128 Beygir 6 ileri Stoklarında vardı.Eco Tuşu var o modda'da kullandım ama maalesef yine de devreye almadı. int. sitelerinde teknik özelliklerinde Start Stop(ISG Dur Kalk) Olmadığı yazıyor. benımde açıkcası kafam karıştı! :(
Teşekkür ederim. sorun çözülmüş oldu. bunu bilmiyordum doğrusu :D

Lakes

New member
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun,güle güle kullanın.Makyajlı kasalarda start-stop sistemi mevcut eski kasalarda maalesef bulunmuyor sadece eco tuşu var o da aktifken aracın gaz tepkilerine müdahale ediyor.:eek:
Çok teşekkür ederim...Amin inşallah. Eco tuşu şuanda açık kullnıyorum. dediğiniz gibi tepkilerde faydalı olacaktır.:)

mkesuruk

New member
Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız güle güle kullanın. Ben de Ağustos ayında 2013 model olan aracımı sıfır olarak aldım. Ancak aracımın çok fazla yaktığını düşünüyorum. Anlık tüketim şehir içi 13 lerde. Araç 7000 km ye geldi ama herhangi bir düşüş yok. Tüketimin düşmemesi konusunda kaygılıyım. Sizin tüketim değerlerinizi paylaşır mısınız? Tecrübeli arkadaşlardan bilgi paylaşımı bekliyorum. Teşekkürler

Lakes

New member
Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız güle güle kullanın. Ben de Ağustos ayında 2013 model olan aracımı sıfır olarak aldım. Ancak aracımın çok fazla yaktığını düşünüyorum. Anlık tüketim şehir içi 13 lerde. Araç 7000 km ye geldi ama herhangi bir düşüş yok. Tüketimin düşmemesi konusunda kaygılıyım. Sizin tüketim değerlerinizi paylaşır mısınız? Tecrübeli arkadaşlardan bilgi paylaşımı bekliyorum. Teşekkürler
Cok tesekkur ederim sizinde araciniz hayirli olsun. Aracim suanda ort. Yakit 11 lerde seyrediyor. Ilk aldigim gun bir ara 9.4 dustu ama hayirlisi bakalim. Ins yakit konusunda uzmez bizi saygilar

akrepkral86

New member
Arkadaşlar maalesef makyajsız kasa olan kia ceedler klasik otomatik şanzımandan dolayı çok yakıyor benim araçtada yakıt tüketimi 11-12'lerde dolaşıyordu ama şimdiki aracım dct şanzıman sayesinde net %30 daha az yakıyor sizin araçlar için en iyi çözüm yazılım yaptırmak ben aracımın garantisi bozulmasın diye yazılım yaptırmamıştım ama sizin garanti bittiyse eğer yazılım yaptırabilirsiniz forumda yazılım yaptıran arkadaşlar var onlara danışabilirsiniz benim bildiğim yazılım hem güç artışı (160-170 hp) hemde yakıt tasarrufu sağlıyor bir araştırın derim.:rolleyes: