kalkışta duyulan ses

mehmet

New member
merhaba arkadaşlar,

2009 ceed cool sahibiyim, arac 105 binde. park halinde yokuş yukarı kalkışlarda, düz yolda ise ivmeli bir hareketlenmede; darbe veya titreşim sesinden farklı olarak daha çok sürtünme sesine benzeyen ses duyuyorum. sizce bu neden olabilir.

Son düzenleme:

mehmet

New member
teşekkürler... ama baskı balatasının aşınmış olacağını düşünerek yokuşta aracı viteste bıraktım ama araç kaçırmadı. benim asıl öğrenmeye çalıştığım bunun motorla bir ilişkisi olabilir mi acaba, örneğin motor zorlandığında böyle bir ses çıkarırmı.

Kadir KURT

New member
vu vu vu vu yapıyorsa araç yavaşken akislerine bak. zamanla yüksek hızlarda da olur.

yalcin

New member
debriyaj aşınmaya başlayınca bu ses çıkmaya başlıyor fakat kavramada bir problem yaşatmıyor genellikle fakat ilerleyen zamanda kavramada zorluk yaşayacaksın..105bin için zaten değişme zamanı gelmiştir belki..servisde ne diyorlar??

mehmet

New member
merhaba yalçın bey

daha önce problemimle alakalı yorumda bulunmuştunuz. dün aracı ustaya gösterdim ve aynı şeyleri söyledi. baskı balatasının aşınmasından kaynaklı bir ses olduğunu ancak kavramada bir sorun olmadığını ve şimdilik bir problemin oluşturmayacağını söyledi.

yalcin

New member
merhaba yalçın bey

daha önce problemimle alakalı yorumda bulunmuştunuz. dün aracı ustaya gösterdim ve aynı şeyleri söyledi. baskı balatasının aşınmasından kaynaklı bir ses olduğunu ancak kavramada bir sorun olmadığını ve şimdilik bir problemin oluşturmayacağını söyledi.
balataları değiştirdiniz mi peki?

SANDIKCI BÜLENT

New member
MEHMET BEY

aracınızda duyduğunuz her ses sorun değildir. Eğer sanayideki ustanız sesin baskı balatadan kaynaklandığını söylüyorsa şunu deneyin lütfen.

ARACINIZI DÜZ YOLDA DİREK 4. VİTESE ALIN VE NORMAL KALKIŞ YAPMAYA ÇALIŞIN.EĞER ARACINIZ KALKIŞ YAPIYORSA BASKI BALATANIZ SİZİ HER AN YOLDA BIRAKABİLİR EĞER KALKMADAN STOP EDİYORSA SORUN YOK DEMEKTİR.

BUNU ÇOK SIK DENEMEMENİZİ ÖNERİRİM.

kazasız ve cezasız şürüşler dilerim.

SANDIKCI BÜLENT

New member
Mehmet bey merhaba

aracinizdaki her ses ariza değildir.sizden şunu yapmanizi rica edeceğim.

Aracinizi düz bir yerde normal 4 vitese takin ve normal kalkmaya çalişin eğer araciniz kalkiyorsa baski balata sizi yakinda yolda birakacak demektir. Eğer kalkmiyorsa sorun yok demektir. Ancak bunu sik sik denememenizi önemle bilmenizi isterim.
Bol kazasiz ve cezasiz sürüşler dilerim.