İstanbuldan Merhabalar

proceed34

New member
Arkadaşlar merhabalar,

öncelikle burada bir dostluk ortamının olduğunu farkettiğim için üye olduğumu belirtmek istiyorum. Kendime gelince 26 yaşındayım ve Küçükçekmecede ikamet ediyorum, devlet memuruyum. Herkese bu vesileyle merhabalar diyorum umarım ilerdeki günlerde aracımla aranızda yer alırım :)

Siteye bilgi almak amaçlı üye oldum ve bilgilendirmeniz sonucunda nasip olursa bende kialı olmak istiyorum. Almayı düşündüğüm araç 2011 proceed dizel otomatik. Ancak sorularım var, kullananlar yada bilenler beni bilgilendirebilir mi? 2. el sayfalarında Cool, Concept ve Concept Plus versiyonlarını görüyorum. Bu aracın en full ü hangisidir? Bir de bildiğim kadarıyla bu kasanın en son üretim yılı 2011 model, 2012 ler yeni kasa diye biliyorum. Bütçem 40 bin lira ve dizel otomatik bakıyorum. 2011 model makyajlı olanından düşünüyorum ancak aracın versiyonlarını çözemedim. Kimisi Cool olan bir araca full yazmış kimisi de Concepte. Bu konuda bilgilendirebilir misiniz ve bir de bu aracın kronik sorunları var mı kullanıcı yorumları varsa daha iyi olur ama tanıdıklarınızın yaşadığı sorunlar varsa onları da paylaşabilir misiniz?

Umarım benim için güzel bir ortam oluşur ve bende aranıza aracımla katılmış olurum. yardımlarınızı bekliyorum :)

rayen

Super Moderator
Ynt: İstanbuldan Merhabalar

Hoşgeldiniz.
2011 modelde en dolu model concept bir altı Motion, baz (boş) versiyonu cool. Concept ve motion 115 Bg, Cool 90 Bg. Motorda bilinen kronik bir sorun yok. Sadece bazı araçların göğüsünde açılma oldu, onlarda garantiden değişti.

c@n

Super Moderator
Makyajli kasa pro ceed de iki donanim var...

Cool plus ve concept.. Iki donanim da 1.6 dizel 128 hp motor ile ve isyer duz ister otomatik olarak alinabilir... Full olani concept donanimdir..

Araclarda kronik sorun yoktur, motoru saglam, turbosu iyidir, sikinti cikarmaz... Tek yasayabileceginiz sorun oda cok az rastlanan bir durum Rasim abinin bahsetmis oldugu torpido sorunudur...

Berkan

New member
Hoşgeldin

sahibinden yada arabam vs. tarzı sitelerde aratırken donanım ek adına takılma.
(atıyorum concept diosn cool cıkıyo cool yazıo concept cıkıyor bunun için kabacadonanımı bilirsen ayırırsın atıyorum conceptte oto. klima var)
cünkü cogu kisi dogru koymuyor bilmiyorm önemsemiyor.hatta otomatik manuel iki kapı hb coupe ayrımını bile cogu kişi yanlıs yazıyor.

arama yaparken yılı ve model adından sınırla bütcen dahilinde sınırlama koyma 40 bin dersin 40.050 de bir araba cıkar göremessin geneline göz gezdir.

örnek acısından koyuyorm concep dizel otomatik o kasanın en dolusu hemde makyajlı

Kia Pro Cee'd 1.6 CRDi Cool Plus 2012 Model 41.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 177605120

Kia Pro Cee'd 1.6 CRDi Concept 2011 Model 41.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 182519417

bunlarda makyajsız olup bir alt donanım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ilk-sahibinden-otomatik-dizel-pro-ceed-182370736/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-kia-pro-ceed-otomatik-dizel-kazasiz-garantili-25.000-km-182246684/detay

proceed34

New member
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Kia Pro Cee'd 1.6 CRDi Concept 2011 Model 41.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 182519417

bu aracı düşünüyordum zaten, sahibiyle irtibata geçecektim. Sanırım kendisi gruptan çünkü fotolardan gördüğüm kadarıyla sticker var.

bu makyajlı kasa conceptlerin hepsinde sunroof açılır şekilde değil mi? bir forumda okuduğumda alt modellerde sunroof açılmıyor vs. yazmışlardı çünkü, bir de sunroof çoğu araçta zamanla problem yaratır, ses yada su alma vs. gibi şikayetler oluşur, bu araçlarda öyle bir sorun var mı?

proceed34

New member
bir diğer sorum da yokuş kalkış desteği bu araçlarda mevcut mudur? araç rampada kayma yapar mı? teşekkürler.

Yasin

New member
Aynı aracın 2012 si bende vardı yokuş kalkış desteği var sunroofta ben hiç bir sıkıntı yaşamadım ancak tek sıkıntı bu aracın otomatik vites oluşu. Bunlar 4 ileri otomaitk olduğu için yakıtları istanbul içinde 8-9 lt yi ben gördüm. Ayrıca 3. vites aralığı çok uzun olduğu için arada bir vites istiyordu çok hantal kalıyordu. Bence kullanmadan karar vermeyin.