berkan1981
New member
arkadaslar bu yeni ceed consept modellerde direksiyonun sag tarafında devır ısaretı ve bır ok olan daıre seklınde tus var bu hız sabıtleyıcımı
kardes ben bunu denedım otobanda ya beceremedım yada bı sıkıntı var mesela lımıtı 90 olarak ayarladım ayagımı gazdan cektım araba yavasladıEvet hız sabitleyici. Bir kere basarsanız gösterge panelinde ışık yanar ve hazır olduğunu gösterir. +, - tuşlarıyla hızınızı ayarlarsınız.
kardes ben bunu denedım otobanda ya beceremedım yada bı sıkıntı var mesela lımıtı 90 olarak ayarladım ayagımı gazdan cektım araba yavasladı
Nedemek kick down ingilizce bilmiyorum+ Bir bilgi olarak uzun süre + ya basarsanız araç kick down yapıyor. Normal hız arttırımı için tek tek yukarı itmelisiniz.
Cevat bey merhaba,dilim döndüğünce size yardımcı olmaya çalışayım.Genelde trafiğin daha sakin olduğu yerlerde denerseniz daha iyi olur.Örneğin otobanda belirli bir süratte giderken direksiyonun sağ kısmında direksiyon sertlik ayarı butonu altında bulunan butona ilk olarak aşağı doğru bir defa basıyorsunuz ardından ayağınız hala gaz pedalında olabilir hemen ardından yanında bulunan set- tuşuna basıp ayağınızı pedaldan çektiğinizde sistemin çalıştığını zaten göreceksiniz.Sonrasında hızınızı arttırmak isterseniz res+ tuşu ile hızınızı arttırabilirsiniz,süratinizi azaltmak için ise yine set- tuşuna basarak hızınızı düşürebilirsiniz.Frene bastığınız anda sistem devreden çıkacaktır veya yine direksiyonun sağ kısmında ( Direksiyon sertlik ayarı tuşunan yanında olan ) için boş yuvarlak olan tuşa basarsanız yine sistem kendini iptal edecektir.Hız limiti ayarlama tuşunu kullanmıyorum 1 defa denedim hatırladığım kadarı ile yine ilk bastığınız tuşa bu sefer yukarı doğru basıp sonrasında Res+ tuşu ile kendinizde bir limit belirliyorsunuz bu kadar.Onuda iptal etmek için içi boş olan yuvarlak tuşa basmanız yeterli olacaktır.Umarım düzgün anlatabilmişimdirArkadaslar rica etsem hiz sabitleyici ve hiz sinirlamayi detai
Yli olarak anlatabilirmisiniz...