hız sabitleyici

berkan1981

New member
arkadaslar bu yeni ceed consept modellerde direksiyonun sag tarafında devır ısaretı ve bır ok olan daıre seklınde tus var bu hız sabıtleyıcımı

akenatons

New member
Evet hız sabitleyici. Bir kere basarsanız gösterge panelinde ışık yanar ve hazır olduğunu gösterir. +, - tuşlarıyla hızınızı ayarlarsınız.

berkan1981

New member
Evet hız sabitleyici. Bir kere basarsanız gösterge panelinde ışık yanar ve hazır olduğunu gösterir. +, - tuşlarıyla hızınızı ayarlarsınız.
kardes ben bunu denedım otobanda ya beceremedım yada bı sıkıntı var mesela lımıtı 90 olarak ayarladım ayagımı gazdan cektım araba yavasladı

akenatons

New member
Sıkıntı olmaması lazım. Cruise lambası göstergede yandıktan sonra önce - tuşuna bas. Ama ayağın frene değdiğinde iptal olur. Sonra her + tuşuna bastığında hızın 2,5 km artacak.

bilgin

New member
kardes ben bunu denedım otobanda ya beceremedım yada bı sıkıntı var mesela lımıtı 90 olarak ayarladım ayagımı gazdan cektım araba yavasladı

Kaçla gitmek istiyorsan o hıza çık direksiyonun sağındaki iki tuşu yani önce cruise tuşunu sonra + - tuşunu sırayla ikisinide aşağı bas bırak hepsi bu kadar ondan sonra hızlanmak istersen + tuşuna basarsın ama aktif etmek için eksi ye bascan

bilgin

New member
icad edenden allah razı olsun antalya dan izmire kadar gaza basmadan gidiyorum bağdaş kur otur :)

berkan1981

New member
Bilgin merak ediyorum bende mesela 90 km hizla gitmek istiyorum 90 gelince ayagimi gaxdan cekip oylemi bascam tuslara

bilgin

New member
nasıl basarsan bas devreye girdiğini hissedersin ister gaza basılı iken düğmeye bas ister hiç bir pedala basmadan

bilgin

New member
güzel tarafı ne biliyomusun bağladın sistemi otomatiğe gidiyosun dimi hızlanmak istersen gaza basmadan düğmeden + ya basarak hızlanabiliyosun veya aynı şekilde yavaşlamak istiyosun - ye bas yavaşlıyo. Düğmeye her basma 2.5 km hızlandırıyo veya yavaşlatıyo. İstersen + ya basılı tut bırakma o zamanda sen elini çekene kadar hızlanıyor elini bırakınca o anki hıza sabitleniyo

berkan1981

New member
Ustad 10 numara bisiy valla balatalarinda ömrünü uzatir bu sistem

berkan1981

New member
Anladim 6 vitesten 5 vitese dusurmek icin bssili tutucan artiya dogrumu

bmx

New member
cruise control'le ilgili bir bilgide Yağmurlu havalarda ve ıslak zeminde kullanılması tavsiye edilmiyor.

alp2er

New member
berkan bızımki hala eski ceed yenı olsa yardımcı olurduk ama :)

huss25

New member
hocam hem hız sabitleyici var hem hız limitleyici sen limitleyiciyi açarsan onun üstüne çıkmasını engellemiş olursun yani sabitlemiş değil adıda üstünde olduğu gibi limitlemiş olursun sabitlemek için ekranda set yazısını gördükten sonra artı yada eksiye bir kez basıp sonra ayağını gazdan çekmen lazım daha sonra artı eksi ile bilgisayar oyunu gibi gazı artırabilir azaltabilirsin artırdıktan sonra bırakınca eski seviyesine gelir yavaşlaman gerektiğinde eksiye basılı tutarsın bırakınca tekrar eski yerine kadar yükselir sonra sabit devam eder.

cevatkal

New member
Arkadaslar rica etsem hiz sabitleyici ve hiz sinirlamayi detai
Yli olarak anlatabilirmisiniz...

Serkan OĞUZ

New member
Arkadaslar rica etsem hiz sabitleyici ve hiz sinirlamayi detai
Yli olarak anlatabilirmisiniz...
Cevat bey merhaba,dilim döndüğünce size yardımcı olmaya çalışayım.Genelde trafiğin daha sakin olduğu yerlerde denerseniz daha iyi olur.Örneğin otobanda belirli bir süratte giderken direksiyonun sağ kısmında direksiyon sertlik ayarı butonu altında bulunan butona ilk olarak aşağı doğru bir defa basıyorsunuz ardından ayağınız hala gaz pedalında olabilir hemen ardından yanında bulunan set- tuşuna basıp ayağınızı pedaldan çektiğinizde sistemin çalıştığını zaten göreceksiniz.Sonrasında hızınızı arttırmak isterseniz res+ tuşu ile hızınızı arttırabilirsiniz,süratinizi azaltmak için ise yine set- tuşuna basarak hızınızı düşürebilirsiniz.Frene bastığınız anda sistem devreden çıkacaktır veya yine direksiyonun sağ kısmında ( Direksiyon sertlik ayarı tuşunan yanında olan ) için boş yuvarlak olan tuşa basarsanız yine sistem kendini iptal edecektir.Hız limiti ayarlama tuşunu kullanmıyorum 1 defa denedim hatırladığım kadarı ile yine ilk bastığınız tuşa bu sefer yukarı doğru basıp sonrasında Res+ tuşu ile kendinizde bir limit belirliyorsunuz bu kadar.Onuda iptal etmek için içi boş olan yuvarlak tuşa basmanız yeterli olacaktır.Umarım düzgün anlatabilmişimdir:)

cevatkal

New member
Cok tesekkurler Serkan Bey.yazdiginiz yazi cok faydali oldu ve bilincli olarak kullanmaya basladim..daha oncede kullaniyodum ama rastgele aciyordum..sizin yazidan sonra tamamiyle kavramis oldum.tesekkurler