mehmetercan
New member
Arkadaslar Genelde çogu kişi total yada shell diyor. Siz hangi motorini kullanıyorsunuz
sesi arttı derken?ben lukoili 2 kere en az 3 er depo denedim ııh kesin az gidiyyorum bıraktım, opetin yanına yanaşmam, total exellium güzel dediler onuda ben sevmedim motor bir sacmaladı sesi arttı, bp ve po hiç kullanmadım, shell nitro dizel alıyorum crdi'nin ilacı bence kesin shelldir
aldıgım istasyonlada alaka olma ihtimali yüksek zaten 3-4 ay once kapandısesi arttı derken?
Öncelikle o yakıt göstergesi yorumunuza cevap vereyim. Şimdi her yakıt aldığınızda o göstergeler sıfırlanır. O yüzden 10,5 lere çıkar, siz o yakıtla 100 km giderseniz tekrar 6 lara indiğini göreceksiniz. Bozuk değil o göstergeler sonuç olarak. Hatta menzil göstergesinden daha gerçeğe yakın miktarları gösterdiğine inanabilirsiniz.CEED deki yakıt göstergesi "tam bir hikaye" .
Bir örnekle izah edeyim.
Diyelim 100 km gittiniz ortalama tüketim 6,5L görünüyor diyelim. Hatta 5.5 de olabilir. oh ne güzel ne ala.
Şimdi popüler akaryakıt istasyonumuza uğrayalım depoyu dolduralım. Yola devam. sarfiyat ne görünüyor? 10.5 pöhh.
ne alaka ? aslında depo üzerine yakıt ekledik diye negatif sayı bile gösterebilir. sarfiyat eksi olmuş
belki de öyledir. negatif yazamadığı için mutlak değeri gösteriyor olabilir
Yani kısaca sarfiyat göstergesinin kendinden haberi yoktur. inanılmaz.
benim araçtada aynısı oluyor.. Araç Depo bitmeye yakın Yakıt ortalamasını veriyor. sanırım .. en son depo bitmeye doğru düşmüş oluyor , aracın depo bitmeye doğru verdiği değerlerle aldığım yakıtı hesaplıyorum doğru çıkıyor..CEED deki yakıt göstergesi "tam bir hikaye" .
Bir örnekle izah edeyim.
Diyelim 100 km gittiniz ortalama tüketim 6,5L görünüyor diyelim. Hatta 5.5 de olabilir. oh ne güzel ne ala.
Şimdi popüler akaryakıt istasyonumuza uğrayalım depoyu dolduralım. Yola devam. sarfiyat ne görünüyor? 10.5
pöhh.
ne alaka ? aslında depo üzerine yakıt ekledik diye negatif sayı bile gösterebilir. sarfiyat eksi olmuş
belki de öyledir. negatif yazamadığı için mutlak değeri gösteriyor olabilir
Yani kısaca sarfiyat göstergesinin kendinden haberi yoktur. inanılmaz.
Yalçın dip gaz derken? Bütün depoyu dip gaz gitmek mümkün değil , fakat öyle birşey olsaydı gene 14 15 , 17 18 aralarında diye tahmin ediyorum, benim istanbul şehir içi gaza korkarak basmadan keyfini çıkara çıkara 12-13 arası geziyorum@ErkanKASIM güncel ortalaman nedir? dip gazda.