Gaz yemiyor gibi yokuşta sürekli vites küçültüyorum :(

Berkan

New member
baskıdan olması mantıksızdı zaten balatanın kavramaması kacırması farklı bayılma tıkanma farklı seyler.

katın dolmuş olabilir ondan tıkanıyor yapabilir diyecem ama emin değilim.
istersen minimum 5 dk enaz3 bin devirde calıstır durdugu yerde, yada aynısını giderken yap devride sabit tutmaya calıs. turboya saga sola bir zararın olmaz.

slhyldz

New member
Tarık sana vereceğim numarayı arayarak yaşadıklarını ve çözümünü sorarmısın? Hüseyin Atmaca : 0552 662 9494 0216 488 8861 bakalım ne diyecek.
Arkadaşlar cumartesi testlerimi yaptım.

Maf'ta sıkıntı yok. Fişi çektim denedim, o zaman araç 3000 rpm'i geçmiyor otomatik gaz kesiyor ama çekişte bi iyileşme olmadı.

Sonra baskı balatayı ustaya gösterdim gayet iyi dedi ,onda da sıkıntı yok.

Turbo sağlam onunda testi ustaya yaptırmıştım.

Usta da benden bu kadar servise götür dedi.

Bende servise gitmeden önce würth'ün enjektör temizleyicisi aldım koydum depoya, üstüne de shell v-power nitro+ ile doldurdum depoyu. Biraz da 3000-4000 rpm bandında kullanıyorum bu aralar aracı. Usta öyle demişti (umarım turboyu elime almam :))

Bakalım bu depoyu bitirdikten sonra iyileşme olmazsa servise gideceğim.

Pro_CeeD_DT

New member
eğer hala sorun çözülmedi ise aynı sorunu ben yaşadım yardımcı olayım sanada

Araban 3000 devire gelince vites istiyor ve 2.viteste bile zorlanma oluyorsa

hemen kaputu aç ve turbo hortumunun yanındaki siyah üçgen bir soket var ondan kaynaklı kuvvetle ihtimal ya içinde bi kırık var bacağı kırık yada o bozuldu 100 tl ye hallolabilecek bir durum turbon çalışmıyor kesinlikle turbosuzda araba 3000 deviri geçemez imkanı yok zaten başıma geldiğinden çok iyi biliyorum hiç bir arıza ışığı yanmaz o soket arızalanınca buda var birde :) sanki arabada sorun yok gibi görünür ama o soket turboyu devreye sokar çıkartır olduğundan önemlidir ,

2 gün gezdim bende aynı devir yemiyor asılamıyorsun arabaya kağnı arabası gibi aynı :) tavsiyemdir.

tarikkocaer

New member
Biraz geç oldu arkadaşlar kusura bakmayın, sadece cumartesi ilgilenebiliyorum arabayla.

Hocam aradım verdiğiniz numarayı , tabi haliyle görmeden makinaya bağlamadan bir şey söyleyemeyeceğini söyledi. Değerlere baktıktan sonra ancak müdahale edebileceğini söyledi.
En iyisi servise gidip baktırmak diye düşündüm ben de, bakalım müsait bi zamanda gideceğim inşallah. Sonuçları buradan paylaşırım.

Tarık sana vereceğim numarayı arayarak yaşadıklarını ve çözümünü sorarmısın? Hüseyin Atmaca : 0552 662 9494 0216 488 8861 bakalım ne diyecek.

tarikkocaer

New member
Evet sorun hala çözülmedi. Benim araç 3000 deviri geçiyor ama , yine de o skotte sorun olabilir mi.

O soketi sökmeye çalıştım ama bi türlü başaramadım çok sertti.

eğer hala sorun çözülmedi ise aynı sorunu ben yaşadım yardımcı olayım sanada

Araban 3000 devire gelince vites istiyor ve 2.viteste bile zorlanma oluyorsa

hemen kaputu aç ve turbo hortumunun yanındaki siyah üçgen bir soket var ondan kaynaklı kuvvetle ihtimal ya içinde bi kırık var bacağı kırık yada o bozuldu 100 tl ye hallolabilecek bir durum turbon çalışmıyor kesinlikle turbosuzda araba 3000 deviri geçemez imkanı yok zaten başıma geldiğinden çok iyi biliyorum hiç bir arıza ışığı yanmaz o soket arızalanınca buda var birde :) sanki arabada sorun yok gibi görünür ama o soket turboyu devreye sokar çıkartır olduğundan önemlidir ,

2 gün gezdim bende aynı devir yemiyor asılamıyorsun arabaya kağnı arabası gibi aynı :) tavsiyemdir.

Pro_CeeD_DT

New member
Evet sorun hala çözülmedi. Benim araç 3000 deviri geçiyor ama , yine de o skotte sorun olabilir mi.

O soketi sökmeye çalıştım ama bi türlü başaramadım çok sertti.
Büyük ihtimal ondan olabilir ama sen 3000 bin deviri geçiyorum diyorsun arabayı gösterdiğin yerlere gidip bi sor istersen bundan olabilirmi diye

tarikkocaer

New member
Büyük ihtimal ondan olabilir ama sen 3000 bin deviri geçiyorum diyorsun arabayı gösterdiğin yerlere gidip bi sor istersen bundan olabilirmi diye
Ustama sordum bundan olabilir mi diye.Kontrol etti , fişi çekti test ettirdi ama onda da sorun çıkmadı.

Bu arada würth katkılı 1 depoyu bitirdim ama hiç bir şey değişmedi.

Benim arabamdaki sorun Berkan hocamın dediği gibi 3.000 devirin altında "bayılma-tıkanma" şeklinde. 3.000 devirden sonra tamam gidiyor ama 2.000-2.500 devirde de bayılmaz ki araba değil mi yanlış mı düşünüyorum? 90 beygir belki az ama 240 Nm tork nerede?

Yılbaşından sonra sevise uğrayacağım artık. Bu haftasonu bi uzun yol yapmam gerek ,umarım sorun çıkarmaz, bakalım belki de kendine gelir :)

slhyldz

New member
90 hp olmasi sorun degil tabiki. Ben kullandim. 1900 2900 arasi farketmiyor. Araba gidiyor her turlu.

Serkan OĞUZ

New member
Tarık bey geçmiş olsun sorun çözülmüş sizin adınıza sevindim açıkçası.Resime bakılacak olursa çekişten düşmesi iyi bile diyebilirim direk tüm gücü kaçırmaya sebep olacak kadar hortum gitmiş normal dizel gibi idare etmişsiniz. Artık bundan sonra kefiyle binersiniz aracınıza.

tarikkocaer

New member
Tarık bey geçmiş olsun sorun çözülmüş sizin adınıza sevindim açıkçası.Resime bakılacak olursa çekişten düşmesi iyi bile diyebilirim direk tüm gücü kaçırmaya sebep olacak kadar hortum gitmiş normal dizel gibi idare etmişsiniz. Artık bundan sonra kefiyle binersiniz aracınıza.
Tesekkur ederim Serkan bey, evet arabamdan baya sogumustum ki arkadas hadi kalk servise gidelim dedi ve gittik, sorunun cozulmesi cok iyi geldi.
Simdi tekrar keyifle binmeye basladim ?.

16ceed35

New member
hayırlı olsun.benim önceki araçta da (focus dizel) aynı hortum yırtılmıştı siyah duman atıp çekişten düşmüştü hortum değişti haliyle sizinki gibi sorun ortadan kalktı.iyi günlerde kullanın...

tarikkocaer

New member
Teşekkür ederim hocam, arabayla ilgili yeni bir şey öğrenmiş oldum iyi oldu bu tecrübe :)

Batum

New member
hadi gözünüz aydın geçmiş olsun.