Fren pedali boşalmasi - fren tutma sorunu

Tesla

New member
Aracı boşta kullanmakla alakalı bir sorun gibi durmuyor. Serviste deneme yaptıklarında ortaya çıkar sonuç.

c@n

Super Moderator
Fren hidroligini de kontrol ettir... Bosta kullanmak ve fren pedalina uzunn soluklu basmadan dolayi hidrolik fazla isiniyor olabilir...

TeamPASAOGLU

pepe

Active member
Fren hidroligini de kontrol ettir... Bosta kullanmak ve fren pedalina uzunn soluklu basmadan dolayi hidrolik fazla isiniyor olabilir...

TeamPASAOGLU
bayraktara götürdüm aracı...balatalara, fren disklere ve kaliperlere bbakıldığı, bir hata bulunamadığı...aracın bilgisayara sokulduğu ama bir hata kaydının olmadığı...bununla birlikte yeni yazılım güncellemesinin atıldığı belirtildi...test sürüşünde de bir sıkıntıya rastlanmadığı belirtildi

özellikle fren hidroliğine de bakılmasını istedim ama servis kapanmadan anca yetiştiğim için kontrol edemedim... En doğrusu araç başında kontrollerin yapılması ama gel gör ki çalışıyorum...

aracı deneyeceğim ve bilerek zorlayacağım bakalım yine yapacak mı...

c@n

Super Moderator
Sonuclari bize de bildirirsen sevinirim..

Birde bosta yokus assagi arac kullanmayi gercekten birakmani tavsiye ederim... Gereksiz yere tum baskiyi frenlere veriyorsun...

TeamPASAOGLU

alicanım

Member
Rampa yukarı çıkışlarda karayolları rampa aşağı inişlerde konulan uyarı levhalarında rampa çıkışlarında hangi vitesle çıktıysanız o vitesle inin diye yazdığını görürsünüz.Vitesi boşa alarak yapılan frenlemelerde bütün yük sadece fren sistemine biner ve frenlerin boşa çıkmasına neden olur.