Farlarda Buğu

spin

New member
Selam arkadaşlar,

Geçtiğimiz cumartesi concept plus A/T yeni ceed aldım gerçekten çok memnunum dışarıdan gözüktüğü kadar içide güzel bir araç
performans olarak da ilk anda ivmelenme mükemmel değil ama ortalama hızlarda verdiği tepkiler oldukça iyi, gönül rahatlığıyla alınacak bir araç

Tek sıkıntı farlarada oluşan buğu, onun içinde servisten randevu aldım haftaya bakacağız, onunda kolayca haledileceğini düşünüyorum
faklı forumlarda az da olsa bu problemi yaşayan arkadaşlar olmuş, sanırm yeni ceed'in tek kusuru bu :)

erendurmus

New member
Ynt: Farlarda Buğu

benim pro'da buğu problemi yaşamıştım .Serviste Extra hava deliği açıldı ve çözüldü

josefsalvatini

Yasaklı Üye

Yeni ceed de ilk sizden duyuyorum bu sorunu

spin

New member

Umarım tek benim araç da vardır. Gerçekten çok güzel bir araç, o kadar güzel ki bu sıkıntı canımı bile sıkmadı.

spin

New member
Ynt: Re: Farlarda Buğu

[quote author=c@n link=topic=1895.msg50186#msg50186 date=1354476179]
Ilk mesajinizda bilgi sormak yerine kendinIzi tanitmanizi tercih ederdik...

http://www.ceedclubtr.com/uye-tanitimi-b4.0/

Sent from my HTC One X using Xparent Red Tapatalk 2
[/quote]

Valla gıcık bir adam olarak değerlendirmeyin :) ama kendini tanıtma prosedürünün çok gereksiz olduğunu düşünüyorm profil de zaten gerekli bilgiler görülüyor.
Bir buluşma da gerektiğince tanışmış oluruz.

dante

New member
Cevap: Ynt: Farlarda Buğu

Merhabalar,

Aynı problem bende de bulunuyor basınçlı yıkamalardan sonra bir süre bu buğuyu gözle görülür şekilde görüyorum.Konuyla ilgili bizi bilgilendirebilir misin?Ben de servise götürebilirim.Aracım 2012 Kia Ceed Concept

Umarım tek benim araç da vardır. Gerçekten çok güzel bir araç, o kadar güzel ki bu sıkıntı canımı bile sıkmadı.

rayen

Super Moderator
Bir süre sonra kayboluyorsa sorun yok. Ama kaybolmayıp damlacıklara dönüşüyorsa servise götürün.

altea_

New member
Kaybolsa da kaybolmasa da buğu önemli bir sorundur.
Oluşan her buhar aynanın oksitlenmesine neden olur.
Değişim talep edin.

rayen

Super Moderator
Sıcak, soğuk farkından buğu oluşması normaldir. Bu yüzden farda tahliye kanalları vardır. Eğer buğu bu kanallara rağmen tahliye olmuyorsa damlacıklara dönüşüyorsa sorun vardır. Bu yüzden sol farım değişti, sağ farımdaki buğu sorunu da far tapalarının değişimi ile çözüldü.

spin

New member
Cevap: Ynt: Farlarda Buğu

Merhabalar,

Aynı problem bende de bulunuyor basınçlı yıkamalardan sonra bir süre bu buğuyu gözle görülür şekilde görüyorum.Konuyla ilgili bizi bilgilendirebilir misin?Ben de servise götürebilirim.Aracım 2012 Kia Ceed Concept

Selam,
Ben aracı servise görtürdüm, çelik motorun iletiği bir izalsyon uygulaması yaptılar, akşamına tekrar buğu oldu.
tekrar hatayı bildiridiğimde, servise çelik motrodan bunu normal olduğunu farın bu hatayı yapabileceğini bildirdiimiş, haliyle akla neden önce izalasyon yapmaya çalıştıkları geliyor:)
ayrıca neden her araçta bu hata olmuyor?

Farların içinde buğu oluşturucak şekilde beir hava oluşmaması gerekiyor, şimdiki adım çelik motor ile görşmek ve değişim talep etmek o da olmadı Müşteri haklarına başvurmak
ayrıntıları iletirim.

josefsalvatini

Yasaklı Üye

İlave pipo takılıyor havalandırma için sorun çözülüyor farlar hava almıyor ben varolan içine koyup içine hava tutturdum far şişti ama hava kaçmadı ikna oldum ve ilave pipo ile çözüldü sorun bekleyin düzelir

spin

New member
Selamlar,

Çelik motro'un sayfasından şikayet de bulundum, bir saat içerisinde direk aradılar, her gün 2-3 kez buğu problemi ile ilgili şikyet aldıklarını ilettiler.
Arayan arkadaş, yeni nesil farlarda hava kanallarının olduğunu, bu nedenle buğu oluştuğunu, ve değişim olsa bile yeni farlarda da aynı hatanın görülebilineceğini iletti.
maalesef yeni farlarda buğu olacakmış.

khf

New member
Benim farlardaki buğulanma da bu şekilde.

Sizce buna değişim yaparlar mı?

rayen

Super Moderator
Farlarda buğu olması normal ama kısa sürede eski haline dönmüyorsa normal değil. Öncelikle havalandırma kanallarının tapalarını değiştiriyorlar, sorun devam ederse far değişiyor.