Eski kasa ABS güncellemesi

Gökhan Turunç

New member
Arkadaşlar ,
Cumartesi günü Erbek Otomotiv'de ABS güncellemesi yapıldı. Güncelleme sonrası fren performansı daha iyi oldu. Eski kasa Cee'd sahipleri bence en yakın servise gidip araçlarını bilgisayar bağlatsınlar. Sanırım yeni bir güncelleme gelmiş. Benim ki tamamen şans eseri bir güncelleme oldu.

omurkadir

New member
hayırlı olsun. bu güncelleme araçtaki paşaoğlu yazılımının silinmesine neden olur mu acaba?

yalcin

New member
sevgili Gökhan. bakım yaptırmak içinmi servisdeydin, hazır gelmişken güncelleme mi yapalım dediler? nasıl oldu ? yada abs ile bir sorunmu yaşayıp servise gittin, sorun yaşadıysan nasıl bir sorundu ? ve güncelleme ile nasıl bir iyileşme hissettin. bu konular hakkında bilgi vermeni bekliyorum;)

Gökhan Turunç

New member
Erbek'e enjektör sesi ve ESP sorunlarını çözmek amacıyla gitmiştim. Enjektör problemini algılayabilmek için bilgisayar bağlamışlar. Bilgisayar ABS güncellemesi uyarısı vermiş ve güncellemeyi yapmışlar. Yani tamamen şans eseri... Her ne kadar pedala alışmış olsamda pedal yumuşak bir hissiyat veriyordu. Bazı zamanlarda durabilmek adına tereddüt oluşturuyordu ancak sorun yaratmıyordu. Şimdi ise pedal daha sert olmuş ve dokunduğunuz zaman araç durma eğilimi gösteriyor :)

yalcin

New member
diğer sorunlar ne oldu peki, abs ile kandırdılar seni gökhanım:D

yalcin

New member
dünya üzerinde birbirine rüşvet vere vere de devleti kaybedek yine biz olacağız gibi ama:)))

Gökhan Turunç

New member
ESP için fren switch'i değişti ancak ben tam olarak çözüldüğünü düşünmüyorum. Birkaç ay sonra yine hortlar :) Enjektör problemi için ise durum daha vahim. Bu sesin normal olduğunu iddia edip geri gönderiyorlar. Yeni kasa Cee'd lerde sorun olmadığını, kullandığım yakıtla alakalı olduğunu söylüyorlar. Tam bir rezalet. Bende aracımı sanayide bir ustaya bıraktım, şuan uğraşıyorlar. Aracı teslim alıp sonuca göre yorumlarımı paylaşacağım.

Srhn

New member
bende haziran ayında bakıma soktugumda arabayı frenler ıcın ozellıkle bılgısayara baglattırdım ve bnmde yazılım guncelemesı yenı geldı dedıler swıtch arızası cıktı onu degıstrdıler. absnın erken devreye gırmesınde bellı bı fark var eskısıne gore bıraz daha ıyı oldu 5 aydır kullanıyorum şimdilik bi sıkıntı yok.

brkrhn61

Active member
[MENTION=1967]ErbekOtomotiv[/MENTION] en kısa zamanda bende guncelleme istiyorum :)

Srhn

New member
Fren Hidroliğine baktır benmde fren pedalı boşa gidiyordu şimdi biraz daha iyi oldu havasını aldılar hıdrolık degıstı. frene bı kere dokunup tekrar basınca frenler taş gibi oluyo :)

omurkadir

New member
aracında performans yazılımı olanlar dikkat güncelleme sonrası yazılım gidiyor...

slhyldz

New member
Olan olmuş artık. Bir daha attırırsın. Ücret almıyorlar nede olsa. Sadece zamanın gidecek. En azından bana öyle söylenmişti.